Martie 2018

31 Martie 2018

În Catedrala arhiepiscopală din Roman va fi oficiată în ziua de 4 aprilie a.c. slujba Deniei din Miercurea cea Mare din Săptămâna Pătimirilor Domnului Iisus Hristos urmată de săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de obște de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

31 Martie 2018

Credincioși romașcani, preoți și pelerini vor participa în ziua de 1 aprilie 2018, de Duminica Floriilor, la Procesiunea organizată la Catedrala Arhiepiscopală din urbea mușatină. La eveniment va fi prezent Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim care va binecuvânta poporul și va rosti rugăciuni speciale pentru dezlegare de păcate.

 

31 Martie 2018

În ziua de 30 Martie 2018, membrii Colegiului Național al Asistenților Sociali, Sucursala Teritorială Bacău, au sărbătorit Ziua Mondială a Asistenței Sociale participând la Workshop-ul „Asistență Socială, pilon al dezvoltării sustenabile a comunității” la sediul Asociației Betania Bacău.

31 Martie 2018

La liceul ”N.V. Karpen” din Bacău, programul național ”Școala altfel” a prilejuit vizita specialiștilor de la Centrul pentru consilierea și recuperarea persoanelor dependente ”Izvorul Tămăduirii”, din cadrul Asociației socio-medicale ”Siloam”. Scopul vizitei se înscrie într-o campanie purtată la nivel local (penitenciar, spitale, licee), privind consumul de alcool, droguri si alte substante psihoactive.

31 Martie 2018

Meteora spirituală a Bacăului a găzduit în așezământul monahal de la Valea Budului slujba Sfântului Maslu ce a fost oficiată sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

30 Martie 2018

Vineri, 30 martie 2018, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la sediul Protoieriei Oneşti au fost jurizate proiectele înscrise în Concursul Național Cultural-Artistic "Unirea: libertate şi unitate", care a fost derulat în Eparhie prin Biroul de catehizare din cadrul Sectorului Cultural. Acesta este adresat copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile ce i-au parte la Programul Național "Hristos împărtăşit copiilor", preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini. Delegatul Înaltpreasfințitului părinte Arhiepiscop Ioachim, a fost părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul Sectorului Cultural, care a asistat la corectarea proiectelor.

30 Martie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, se desfășoară în această perioadă a Postului Mare programul cultural-eparhial ,,Pe urmele Sfinților" realizat cu ajutorul Agenției de turism și pelerinaje ,,Meteora Tour".

29 Martie 2018

Deși nu a putut ajunge personal, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oferit astăzi, 29 martie, la serbarea zilei de naștere câteva sute de kilograme de alimente și haine copiilor din comuna Stănița și parohia Moreni. Ierarhul a delegat pe preotul protopop de Roman, Dragoș Munteanu, care, dimpreună cu un grup de preoți romașcani, au făcut o mare bucurie tinerilor din aceste zone.

29 Martie 2018

Prin programul eparhial "Bolnav am fost, și M-ați cercetat", desfășurat joi, 29 Martie 2018, PC. Pr. Protoiereu Negoiță Ioan, împreună cu preoții din Cercul pastoral "Preot Vasile Heisu" din Protoieria Sascut, coordonați de Pr. Andronic Gigi -Sebastian de la parohia Răcăciuni, au participat la slujba de sfințire a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din satul Gâșteni, comuna Răcăciuni.

29 Martie 2018

 

În data de 29 martie 2018, Muzeul etnografic Casa Vlădicăi din localitatea nemțeană Stănița a fost gazda unei activități educaționale la care au participat elevi de la Școala Generală-Comuna Stănița și cadre didactice ce fac parte din Cercul pedagogic Nr. 9 al directorilor și directorilor adjuncți.

Pagini