Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

20 Ianuarie 2020

Luni, 20 ianuarie 2020, în ziua de prăznuire a Sfântului Eftimie cel Mare, la Catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți sub protia părintelui Arhim. Serafim Huzdup, Consilier eparhial și locțiitor coordonator Sector exarhat al Centrului eparhial. La eveniment au fost prezenți preoți consilieri și slujitori ai Catedralei, alături de elevi de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” care au asistat la Sfânta Liturghie în timpul căreia a fost pomenit arhiepiscopul Eftimie Luca.

18 Ianuarie 2020

Astăzi, 18 ianuarie 2020 la Catedrala Arhiepiscopală din Roman a avut loc Liturghia Arhierească la care a participat IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și
Bacăului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei a avut loc pomenirea de șapte ani a domnului Neculai Giosanu, tatăl IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.

9 Ianuarie 2020

Joi, 9 ianuarie 2020, la ceas de priveghere, romașcanii s-au adunat în rugăciune în străvechiul locaș de cult mușatin închinat Sfintei Parascheva pentru a cinsti pe ocrotitorul Eparhiei Romanului și Bacăului și totodată al Paraclisului care întregește complexul arhitectural al Centrului Eparhial.

 

9 Ianuarie 2020

În ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman și la Mănăstirea de la Calapodești vor fi săvârșite slujbe speciale la care sunt așteptați să participe numeroși preoți și pelerini din toată țara.

6 Ianuarie 2020

Cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman a fost săvârșită Dumnezeiasca Liturghie și Sfințirea cea Mare a Apei. Alături de Ierarh, la acest Praznic Împărătesc a fost prezent Părintele Pimen Costea, Vicar Eparhial, alături de părintele arhimandrit Serafim Huzdup, consilier eparhial și eclesiarh, împreună cu preoți slujitori şi diaconi ai Catedralei arhiepiscopale.

5 Ianuarie 2020

Duminică 5 ianuarie 2020, la ceas de Vecernie conform tradiției locului, obștea călugărilor și călugărițelor de la catedrala cu hramul Sf. Cuv. Parascheva din Roman coordonați de Părintele Pimen Costea, Vicar Eparhial, alături de părintele arhimandrit Serafim Huzdup, consilier eparhial și eclesiarh, împreună cu părinții ieromonahi, diaconi, monahi și monahii de la Centrul Eparhial au binevestit Părintelui Arhiepiscop Ioachim Botezul Domnului nostru Iisus Hristos -Mântuitorul lumii.

30 Decembrie 2019

În ziua de 30 decembrie 2019, monahia Dionisia Schiopu, directorul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman a fost prezentă la Complexul Romanița, unde a oferit unei mame cu  9 copii pachete cu dulciuri, fructe și bani.

29 Decembrie 2019

În data de 29 decembrie 2019, a fost târnosit Așezământul social cultural cu hramul Acoperământul Maicii Domnului din parohia Trifești, Protopopiatul Roman, de către IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

25 Decembrie 2019

Credincioşii romașcani care au venit în prima zi de Crăciun la Catedrala arhiepiscopală din Roman au fost binecuvântați de Întâistătătorul Eparhiei, Părintele Arhiepiscop Ioachim, care a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul slujbei a fost hirotonit tânărul teolog Chirilă Ciprian Ionuț întru diacon pe seama Catedralei.

22 Decembrie 2019

Programul liturgic al Catedralei Arhiepiscopale „Sf. Cuvioasă Parascheva" din Roman în perioada 22-28 Decembrie 2019