Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

5 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la ceas de seară, în ajun de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, în Parohia Trifești din Protopopiatul Roman un sobor de preoți consilieri și inspectori eparhiali, alături de preoți slujitori de la parohiile învecinate, dar şi de alţi slujitori din Arhiepiscopie, sub protia părintelui Gheorghe Paleu, consilier eparhial la sectorul patriomoniu bisericesc au oficiat slujba Vecerniei unită cu slujba Litiei.

1 Decembrie 2019

În Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, evenimentele dedicate Marii Unirii au debutat la Catedrala arhiepiscopală din Roman cu oficierea Sfintei Liturghii și apoi cu pomenirea numelor corifeilor actului istoric de la 1 Decembrie 1918, de către IPS Părinte Ioachim alături de un sobor de preoți slujitori și diaconi ai acestui străvechi chivot mușatin.

21 Noiembrie 2019

Cu prilejul sărbătorii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, cunoscută în popor sub denumirea de „Ovidenia”, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim alături P.Cuv. Părinte Pimen Costrea, vicar eparhial, de P. Cuv. părinte Serafim Huzdup, consilier eparhial, și împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, în cadrul acesteia hirotonind și un tânăr diacon întru preot.

17 Noiembrie 2019

În ziua de 17 noiembrie 2019, în prima duminică a Postului Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Cu acest prilej a hirotonit și un tânăr întru diacon pe seama unei parohii din Protopopiatul Moinești.

 

7 Noiembrie 2019

La invitația IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, IPS Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a vizitat preț de câteva ceasuri sediul Eparhial din Roman, dar și Catedrala „Înălțarea Domnului” și „Casa Sterian” din municipiul Bacău.

 

5 Noiembrie 2019

Marți, 5 noiembrie 2019, la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman a avut loc o activitate a Cercului pedagogic nr. 2 de Limba franceză. Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a binecuvântat cadrele didactice active din Roman și din zona limitrofă, având o expunere în limba franceză deosebit de apreciată de cei prezenţi.

1 Noiembrie 2019

IPS Eftimie a fost pomenit în cadrul Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală din Roman la trecerea a cinci ani de la mutarea sa la Domnul.

30 Octombrie 2019

Marți, 29 octombrie, la Centrul eparhial Roman a avut loc o ședință la care au participat 30 de preoți și profesori de la catedra de religie, preoții coordonatori cu responsabilități Pro Vita și preoții responsabili de activitatea catehetică și de tineret din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei. Bucuria de a afla despre aceste noi inițiative a fost dublată de prezența și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

29 Octombrie 2019

Cu binecuvântarea şi sub preşedinţia Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Roman s-a desfăşurat luni, 29 octombrie 2019, examenul de capacitate preoțească.

29 Octombrie 2019

Arhiepiscopul Eftimie Luca va fi pomenit sâmbătă, 2 noiembrie 2019, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, la împlinirea a cinci ani de la trecerea la cele veşnice.