Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

4 August 2019

În duminica a șaptea după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Roman.  În slujire, alături de Ierarh, au participat părintele Arhimandrit Serafim Huzdup, consilier eparhial, un sobor de preoți și diaconi slujitori, dar și părintele protosighel Onufrie Cotos de la Mănăstirea Radu Vodă din București.

14 Iulie 2019

IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în duminica a patra după Rusalii, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți format din consilieri, slujitori și diaconi ai catedralei, precum și mulțime de credincioși.

28 Iunie 2019

 Slujba Vecerniei hramului la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul romașcan Bălcescu a început la ora 18.00 fiind săvârșită de soborul preoților consilieri și inspectori de la Centrul eparhial la care s-au adăugat preoții slujitori de la bisericile din orașul Roman.  Evenimentul duhovnicesc închinat Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost luminat de prezența IPS Părinte Ioachim care a răspuns invitației adresate de preotul paroh Alexandru Daniel Zamfir de a participa la acest moment de har al comunității acestei parohii.

 

24 Iunie 2019

În ziua prăznuirii Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat Sfânta Liturghie în străvechea catedrală a Romanului. La momentul liturgic specific din slujbă a oficiat o hirotonie întru diacon.

17 Iunie 2019

Astăzi 17 iunie 2019, s-au împlinit 500 de ani de atestare documentară a lăcașului de închinare din străvechea comunitate a comunei Văleni, din județul Neamț, zonă cu oameni care păstrează identitatea locului și transmit din generație în generație tradițiile moștenite de la înaintași. Cu această ocazie, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a dorit să fie alături de bunii creștini de aici pentru a se ruga împreună și a binecuvânta așezământul cultural-catehetic, nou construit.

13 Mai 2019

Luni, 13 mai 2019, s-au organizat la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman o serie de manifestări cuprinse în programul ediției a XIX-a a „Zilelor Episcop Melchisedec”. Începând cu ora 10.00, în Sala „Preot Dimitrie Matcaș” a avut loc concursul Melchisedec Ștefănescu – elev, profesor și autor de carte, la care au participat elevi din școlile romașcane și din liceele teologice și seminariile din județul Neamț. Coordonatorul cestui concurs este, de 19 ani, d-na Ana Bobu, profesor de Religie la Școala „Al.I.Cuza” din Roman.

28 Aprilie 2019

Duminică, 28 aprilie, în prima zi de Paşti, în toate bisericile din Patriarhia Română a fost săvârşită, începând cu ora 12:00, slujba Vecerniei speciale, numită şi „A doua Înviere”. La Catedrala Arhiepiscopala "Sfanta Cuvioasă Parascheva" din Roman, aceasta a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat fiind de un sobor numeros de preoți romașcani.

25 Aprilie 2019

Numeroși credincioși și pelerini au participat joi, 25 aprilie, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, la slujba Deniei celor 12 Evanghelii oficiată de un sobor de preoți și diaconi slujitori aflați sub protia părintelui Serafim Huzdup, consilier eparhial.

24 Aprilie 2019

Preoți slujitori din Protopopiatului Roman, alături de părintele Dragoș Munteanu, protopopul de Roman și de părinții slujitori de la Catedrala Arhiepiscopală alături de numeroși credincioși au participat miercuri seara, începând cu ora 18.00 la slujba Sfântului Maslu.

23 Aprilie 2019

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor (Ziua Internațională a Cărții) a fost marcată și la Roman printr-o serie de acțiuni desfășurate la Biblioteca „George Radu Melidon” și în piațeta din fața bibliotecii. Una dintre manifestări a fost „Gala donatorilor de carte” – ediția I, manifestare în cadrul căreia au fost înmânate diplome celor 100 donatori de cărți din anul 2018. Cu această ocazie a fost dezvelită și placa montată în părculețul din fața bibliotecii, cu denumirea piațetei – George Radu Melidon. Delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim la acest eveniment a fost părintele Valentin Băltoi, consilier cultural. Părintelui Valentin i-a fost înmânată o diplomă de merit pentru IPS Ioachim, acesta fiind unul dintre donatorii de carte ai acestei biblioteci din urbea romașcană.