Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

19 Octombrie 2019

Biserica cu hramurile „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhagheli Mihail și Gavriil”, din filia Tatomirești, Parohia Micșunești, comuna Făurei, Protopopiatul Roman  a fost sfințită  în dimineața zilei de 19 octombrie 2019 de către IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

14 Octombrie 2019

În străvechiul chivot mușatin închinat ocrotitoarei Eparhiei Romanului și Bacăului, a fost săvârșită astăzi, 14 octombrie 2019, în ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba hramului de un sobor de  ieromonahi, stareți ai mănăstirilor de pe cuprinsul Eparhiei, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

12 Octombrie 2019

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, la ceas de seară, în străvechea Catedrală din Roman, a fost oficiată slujba Vecerniei unite cu Litia la care au participat IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și P.S Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, alături de un sobor de preoți consilieri, inspectori și slujitori din cele șase protopopiate ale Eparhiei, elevi de la Seminarul Teologic „Episcop Melchisedec Ștefănescu” și mulțime de credincioși. Tot acum, după slujbă, a avut loc resfințirea atelierului de producție de lumânări „Sf. Fotini”.

14 Septembrie 2019

Miercuri, 11 septembrie 2019, Înaltpreasfințitul Ioachim a vizitat Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”. În instituția de învățământ seminarial înființată acum 161 de ani, procesul instructiv-educativ se desfășoară cu binecuvântarea Chiriarhului Romanului, aici fiind locul unde tinerii aspiranți la preoție din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului primesc cele  dintâi învățăminte despre credința și morala creștină.

12 Septembrie 2019

Grădinița cu program prelungit „Episcop Melchisedec” Roman și-a redeschis porțile primind pe noii învățăcei odată cu începerea noului an școlar 2019-2020. Prezent la acest eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a binecuvântat cadrele didactice care se ostenesc în acest așezământ educațional și pe preșcolarii care au fost însoțiți de părinții lor.

28 August 2019

În perioada 25-28 august 2019, în Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena” din orașul Roman, sub coordonarea părintelui paroh Gheorghe Paleu, s-au derulat cursurile Școlii de vară – Bucuria prieteniei (ediția a III-a). 

4 August 2019

În duminica a șaptea după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Roman.  În slujire, alături de Ierarh, au participat părintele Arhimandrit Serafim Huzdup, consilier eparhial, un sobor de preoți și diaconi slujitori, dar și părintele protosighel Onufrie Cotos de la Mănăstirea Radu Vodă din București.

14 Iulie 2019

IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în duminica a patra după Rusalii, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți format din consilieri, slujitori și diaconi ai catedralei, precum și mulțime de credincioși.

28 Iunie 2019

 Slujba Vecerniei hramului la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul romașcan Bălcescu a început la ora 18.00 fiind săvârșită de soborul preoților consilieri și inspectori de la Centrul eparhial la care s-au adăugat preoții slujitori de la bisericile din orașul Roman.  Evenimentul duhovnicesc închinat Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost luminat de prezența IPS Părinte Ioachim care a răspuns invitației adresate de preotul paroh Alexandru Daniel Zamfir de a participa la acest moment de har al comunității acestei parohii.

 

24 Iunie 2019

În ziua prăznuirii Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat Sfânta Liturghie în străvechea catedrală a Romanului. La momentul liturgic specific din slujbă a oficiat o hirotonie întru diacon.