Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

15 Octombrie 2019

În perioada 06 – 12 octombrie 2019, un grup de pelerini însoţiţi de preoţii Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” din Bacău au efectuat un periplu spiritual şi cultural intitulat „Pe urmele Sfinţilor din Grecia”, realizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim şi cu sprijinul Centrului de Pelerinaje „Meteora Tour” al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

5 Octombrie 2019

Parohia ortodoxă ,,Sfinții Împărați” din satul Traian, Protopopiatul Bacău, a fost în prag de sărbătoare duhovnicească în Duminica a XX-a după Rusalii, prin resfințirea bisericii parohiale și prin oficierea Sfintei Liturghii arhierești.

4 Octombrie 2019

În contextul sărbătoririi Zilei Educației, ăn ziua de 4 octombrie 2019, Farmacia ,,Sfântul Spiridon” Medicall Mall din Municipiul Bacău s-a dovedit a fi o gazdă primitoare pentru Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Bacău, activitate metodică desfășurată cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Întâlnirea metodică a debutat cu o slujbă de Te-Deum, de binecuvântare, dar și cu un parastas întru neuitarea colegilor profesori de religie trecuţi la cele veşnice, săvârșite de un sobor de preoți și diaconi.

1 Octombrie 2019

Marți, 1 octombrie 2019, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului şi-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Soborul a fost alcătuit din 25 de preoţi, între care părintele arhimandrit Pimen Costea – vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, părintele arhimadrit Serafim Huzdup – consilier eparhial, părintele Costică Busuioc – protoiereu al Protopoiatului Bacău şi părintele Ioan Bârgăoanu - protoiereu al Protopopiatului Oneşti.

 

1 Octombrie 2019

În Parohia ,,Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, cu prilejul hramului bisericii închinat ,,Acoperământului Maicii Domnului” a fost timp de două zile o atmosferă duhovnicească cu totul specială. Astfel, luni, 30 septembrie 2019 a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia sub protia PC părinte consilier eparhial Eugen Ciuche. Serbarea a continuat marți, 1 octombrie a.c. cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți invitați alături de preotul paroh Gabriel Ichim-Radu și de preotul împreună slujitor Daniel-Ionel Marari.

30 Septembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în după-amiaza zilei de duminică, 29 septembrie 2019, Asociaţia „Treime de Arhierei” şi Parohia „Sfinţii Trei Ierahi” din Protopopiatul Bacău, au desfășurat Proiectul cultural-catehetic „Satul românesc – credinţă, tradiţie şi istorie”. Prezent la eveniment din partea Părintelui Arhiepiscop Ioachim a fost părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul sectorul cultural al Administrației Eparhiale.

28 Septembrie 2019

În dimineața zilei de 28 septembrie 2019, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a resfințit biserica din parohia Secuieni, protopopiatul Bacău. Slujba a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii sub protia P. Cuv. părinte Pimen Costea, vicar eparhial, împreună cu părintele consilier eparhial Alexandru Zamfir, P.C. părinte protopop Costică Busuioc și un impresionant sobor de preoți.

28 Septembrie 2019

Un eveniment de o importanță majoră în viaţa şi istoria Bacăului şi a României, pus sub deviza “Vitejii României Biruitoare – Judeţul Bacău în Războiul Întregirii Naţionale”, a avut loc vineri, 27 septembrie, începând cu ora 18:00, în „Parcul Unirii – 1 Decembrie 1918” (fost Parc al Catedralei) din orașul Bacău. Cu această ocazie a avut loc dezvelirea Monumentului de for public “România Biruitoare”, lucrare monumentală din bronz, executată la iniţiativa şi contribuţia Asociaţiei Unlimited Connections Bacău, cu fonduri exclusiv private, oferite de Societatea DEDEMAN. Acesta a fost sfințit de IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

27 Septembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Biserica „Precista” din Bacău, marți, 24 septembrie 2019, a avut loc colocviul „Creștinismul – încotro?” organizat în cadrul Festivalului-Concurs Naţional de Creaţie Literară „Avangarda XXII”, ediția a XVIII-a.

 

24 Septembrie 2019

Un eveniment de o importanţă majoră în viaţa şi istoria Bacăului şi a României, pus sub deviza “Vitejii României Biruitoare – Judeţul Bacău în Războiul Întregirii Naţionale”, va avea loc vineri, 27 septembrie, ora 18.00, în “Parcul Unirii – 1 Decembrie 1918” (fost Parc al Catedralei). Cu această ocazie va avea loc inaugurarea/dezvelirea Monumentului de for public “România Biruitoare”, lucrare monumentală din bronz, executată la iniţiativa şi contribuţia Asociaţiei Unlimited Connections Bacău, cu fonduri exclusiv private, oferite de Societatea DEDEMAN.