Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

13 Decembrie 2019

În perioada pregătitoare Sfintelor sărbători ale Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, în Parohia Letea Veche se desfăşoară un program de catehizare mai intensă a copiilor prin colind şi prin cuvânt.

10 Decembrie 2019

În perioada pregătitoare Sfintelor sărbători ale Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, la Parohia Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Holt, Protoieria Bacău, în parteneriat cu Școala Gimnazială Mihai Drăgan” , Bacău, cu Grădiniţa Raza de Soare”, Bacău şi prin iniţiativa AsociaţieiMie Ȋmi Pasă”, se desfăşoară, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, un proiect social filantropic destinat copiilor care provin din familii aflate în dificultate.

9 Decembrie 2019

La ceas de seară și în prezența IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pentru căteva ore, 1508 băcăuani au trăit la superlativ atmosfera vestirii Nașterii Mântuitorului Hristos în smerita peșteră a Betleemului. Corul de copii al Parohiei Irești din județul Vrancea și Grupul Psaltic bizantin misionar „Evloghia”, al Patriarhiei Române, care au participat cu binecuvântarea Preafericitului Părintelui Daniel, Patriarhul României, au mângâiat sufletele tuturor celor prezenți, cler și popor creștin, printr-un concert extraordinar de colinde tradiționale românești, precum și câteva cântece patriotice. Alături de ei a conferențiat și maestrul Dan Puric.

7 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, începând seara zilei de joi, 5 decembrie 2019, preoții slujitori ai Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bacău, împreună cu alţi preoţi invitaţi şi credincioși ai acestei parohii emblematice a oraşului, cu peste 150 de ani de istorie, au trăit bucuria debutului zilelor duhovniceşti prilejuite de hramul acesteia.

7 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 6 decembrie 2019, prin implicarea preotului paroh Gabriel Ichim-Radu alături de preotul împreună slujitor Daniel-Ionel Marari, în Parohia „Sf. Andrei Criteanul” din orașul Bacău, a fost implementat proiectul cultural-catehetic eparhial: „Școala de iarnă – Colindele: sărbătoarea bucuriei satului românesc.

5 Decembrie 2019

În contextul proclamării anului 2019, în Patriarhia Română, ca «Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)» şi «Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti», Protoieria Bacău organizează în data de 8 decembrie 2019, ora 17.00, „Concertul Tradițional de Crăciun”, proiect ajuns anul acesta la cea de a V-a ediție.

1 Decembrie 2019

Joi, 28 noiembrie 2019, la împlinirea a 101 ani de la Marea Unire, Colegiul Național „Vasile Alecsandri“ din Bacău, împreună cu Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina, Organizația Bacău, au organizat Simpozionul „Promovarea moștenirii culturale. Conservarea limbii române în Regiunea Cernăuți“, în cadrul căruia au fost prezentate activitățile și realizările împlinite în cei doi ani de când a început derularea proiectului cu același nume. Au fost prezenți invitați din Nordul Bucovinei.

1 Decembrie 2019

Numeroși credincioşi au participat duminică, 1 Decembrie, de sărbătoarea Zilei Naţionale a României, la Sfânta Liturghie oficiată cu binecuvântarea IPS Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Biserica „Precista” din Bacău.    

30 Noiembrie 2019

La Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului, vineri, 29 noiembrie 2019, în ajun de pomenire a Sfântului Andrei,  Apostolul românilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, împreună cu un numeros sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Taina Sfântului Maslu şi a rostit rugăciuni de binecuvântare.

28 Noiembrie 2019

Preoţii din Protoieria Bacău s-au întrunit joi, 28 noiembrie 2019, în cadrul unei conferinţe duhovniceşti cu tema „Întru ale Sale a venit dar ai Săi nu L-au primit!” (Ioan 1, 11), invitat fiind părintele protosinghel Hrisostom Ciuciu, viețuitor al Mănăstirii Putna din județul Suceava. Desfăşurată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, această întâlnire se încadrează în tematica perioadei actuale a Postului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.