Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

21 Aprilie 2019

Duminica Floriilor a adunat la biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din parohia băcăuană „Sf. Andrei Criteanul” mulțime de enoriași și credincioși care au dorit să participe la Sfânta Liturghie pentru a se împărtăși cu Sfintele Taine. Surpriza duhovnicească a zilei pentru enoriașii tinerei parohii băcăuane a fost faptul că la invitația preotului paroh Gabriel Ichim-Radu, care este și președinte al Asociației naționale a copiilor surzi din România, la încheierea slujbei religioase toți cei prezenți au participat la un concert prepascal de pricesne intitulat: Duminica la Florii, ce are o rezonanță regională specifică Postului Mare. Concertul duhovnicesc a bucurat tuturor celor prezenți mintea și sufletul.

19 Aprilie 2019

Vineri, 19 aprilie 2019, numeroşi preoţi şi credincioşi din parohiile băcăuane „Învierea Domnului” și „Lazaret”, precum și din parohiile vecine au urcat la biserica mare a Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, pentru bucuria duhovnicească oferită de săvârşirea şi primirea Tainei Sfântului Maslu, pentru ultima dată în Postul Paștelui de anul acesta.

18 Aprilie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la parohia Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Holt,  funcţionează din anul 2012 un Aşezământ social sub aripa ocrotitoare a Bisericii, un Centru de zi pentru copiii defavorizaţi, care zilnic primesc masă caldă, sprijin educaţional, medical şi psihologic.

16 Aprilie 2019

Duminica, 14 aprilie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, preoții din Cercul pastoral „Pr. Constantin Leonte” – Protoieria Bacău, împreună cu mulțimea de credincioși având în mijloc pe părintele protoiereu Costică Busuioc, au participat la Taina Sfântului Maslu, săvârșită în impunătoarea Catedrală „Sfântul Dumitru” din zona de sud a Bacăului.

13 Aprilie 2019

În săptămâna a V-a din Postul Mare s-a stins din viață unul dintre cei mai mari preoți pe care i-a dat orașul Bacău. Sâmbătă, 13 aprilie 2019, a avut loc la biserica domnească „Precista” din Bacău slujba înmormântării părintelui protopop emerit Constantin Mardare, chip de preot împodobit nu numai cu ani mulți și încercați, ci și cu căruntețea înțelepciunii.

13 Aprilie 2019

În seara zilei de 12 aprilie 2019, vinerea săptămânii a cincea din Postul cel Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a rugat, împreună cu un însemnat număr de preoţi, şi a binecuvântat credincioşii băcăuani prezenţi la Slujba Deniei Acatistului Buneivestiri şi la Taina Sfântului Maslu, la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Valea Budului de lângă Bacău.

 

13 Aprilie 2019

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 11.00 a avut loc în localitatea Bogdan Vodă, Str. Principala (E85) nr. 94, județul Bacău, inaugurarea și sfințirea Centrului Rezidențial „Izvorul Tămăduirii” din cadrul Asociației Socio-Medicală „Siloam” Mănăstirea Bunavestire – Tisa Silvestri. Acesta vine să finalizeze, ca treaptă superioară de tratament/terapie a dependențelor de alcool și alte droguri, activități deja desfășurate, în cadrul Centrului de zi „Izvorul Tămăduirii” al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, încă din anul 2011 și care sunt licențiate/acreditate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

12 Aprilie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, beneficiarii Clubului băcăuan 60+, sub coordonarea doamnei Mioara Costea și în parteneriat cu Parohia „Izvorul Tămăduirii” Bacău, au adus prinos de recunoștință lui Dumnezeu printr-un pelerinaj la Mănăstirea Giurgeni și la Catedrala Arhiepiscopală din cetatea Romanului.

12 Aprilie 2019

Joi, 11 aprilie 2019, începând cu ora 18.00, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi, a fost prezent la Biserica „Precista” din Bacău, pentru a se ruga la catafalcul unde a fost depus trupul neînsufeţit al părintelui Constantin Mardare, cel care a slujit timp de peste 40 de ani în această comunitate.

11 Aprilie 2019

Astăzi, 11 aprilie 2019, la vârsta de 97 de ani, părintele  Constantin Mardare a trecut la Domnul.