Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

15 Ianuarie 2020

Miercuri, 15 ianuarie 2020, Parohia „Sf. Trei Ierarhi” şi Asociaţia „Treime de Arhierei” Bacău, în parteneriat cu Şcoala Gimazială „Mihai Drăgan” Bacău, au organizat un eveniment cultural-duhovnicesc în memoria marelui poet naţional Mihai Eminescu, la împlinirea a 170 de ani de la naşterea poetului nepereche, cel supranumit şi Luceafărul poeziei Româneşti.

10 Ianuarie 2020

Parohia băcăuană „Sfântul Andrei Criteanul” din Protopopiatul Bacău a organizat preț de o zi o excursie tematică denumită sugestiv „În căutarea zăpezii“. Evenimentul cultural este ajuns la a treia ediție și a adunat peste patruzeci de copii care s-au bucurat de mica serbare a iernii.

1 Ianuarie 2020

Miercuri, 1 ianuarie 2020, în prima zi a Noului An, când creștinii ortodocși serbează Tăierea Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos şi este cinstit în mod special Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  a oficiat Sfânta Liturghie la  Biserica ”Sf. Dumitru” – Narcisa Bacău, protopopiatul Bacău.

30 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul proiectului „Ajută-l pe Moș Crăciun!“, a avut loc oferirea de daruri, pregătite cu grijă de credincioșii Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din Bacău, păstoriți de pr. paroh Constantin Abageru și pr. inspector Adrian Alexandrescu. Darurile au fost oferite copiilor nevoiași ce aparțin Parohiei „Sfântul Nicolae“ din satul Podiș, com. Mărgineni, jud. Bacău, paroh fiind pr. Iulian Popa.

28 Decembrie 2019

În perioada premergătoare Nașterii Domnului, corul Parohiei Ortodoxe Lazaret din municipiul Bacău a adus alinare sufletească celor aflați în suferință, prin colindele interpretate la Penitenciarul Bacău, Maternitate și secția de Oncologie a Spitalului Județean Bacău şi la Spitalul „Ileana Cezarina”.

27 Decembrie 2019

În a treia zi de Crăciun, când Biserica îl prăznuiește pe întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care a oficiat Sfânta Liturghie alături de PS Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud. Cu această deosebită întâlnire în cadrul liturgic, cei doi Ierarhi au fost înconjurați de un sobor de preoți și diaconi coordonați de P.C. părinte protopop Costică Busuioc, alături de mulțime de credincioși din urbea băcăuană.

26 Decembrie 2019

În cea de-a doua zi de Crăciun, în ziua de prăznuire a Sf. Nicodim de la Tismana şi a Sf. Eftimie Mărturisitorul, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat, împreună cu P.Cuv. Părinte Pimen Costea, Vicar eparhial,  Sfânta Liturghie la Metocul Chiriarhal "Sf. Părinți Ioachim şi Ana" de la Itești. Aici, sub coordonarea Maicii Starețe, Monahia Chiriachi Chiper și a P.Cuv. arhim. Nicodim Bițic, consilier eparhial şi duhovnic, mica obşte de maici a reușit să transforme în chip minunat, înduhovnicindu-le, aceste locuri băcăuane.

23 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub îndrumarea PC Pr. Costel Busuioc, protoiereu al protopopiatului Bacău, duminică, 22 decembrie 2019, s-a desfășurat programul eparhial „Fă RAI din ce ai!” în parohia Podiș, com. Mărgineni, Protopopiatul Bacău.

21 Decembrie 2019

Parohia „Sfinţii Trei Ierahi” din Bacău, cu sprijinul Asociaţiei „Treime de Arhierei”, au desfăşurat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău, două dintre proiectele eparhiale care se derulează cu binecuvântarea şi la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în această perioadă premergătoare sfintelor sărbători ale Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos.

20 Decembrie 2019

Cu prilejul Anului omagial al satului românesc, al preoţilor, al învăţătorilor şi al primarilor gospodari, în anul 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în luna decembrie a cestui an, în Parohia Holt din Protopopiatul Bacău, s-au desfăşurat mai multe proiecte şi activităţi ce au vizat menţinerea vie a credinţei strămoşeşti şi a tradiţiei populare româneşti, păstrate mai ales în mediul satului autohton.