Procesiune de Florii, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

31 Martie 2018

Credincioși romașcani, preoți și pelerini vor participa în ziua de 1 aprilie 2018, de Duminica Floriilor, la Procesiunea organizată la Catedrala Arhiepiscopală din urbea mușatină. La eveniment va fi prezent Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim care va binecuvânta poporul și va rosti rugăciuni speciale pentru dezlegare de păcate.

 

În Duminica Floriilor orașul Roman va fi în sărbătoare când, în după amiaza zilei de 1 aprilie va avea loc deja îndătinata procesiune ce se va desfășura în curtea catedralei arhiepiscopale „Sfânta Parascheva" . Evenimentul va aduna împreună mulțime de credincioși, tineri și preoți din protopopiatul Roman.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim  v-a fi întâmpinat pe aleea ce duce spre Catedrală de pelerinii purtând în mâini flori și stâlpări, în armonia cântărilor specifice acestei perioade liturgice. Cântările Duminicii Stâlpărilor vor continua să răsune din străvechiul lăcaș de cult mușatin, acolo unde ierarhul, împreună cu preoții și credincioșii, se vor ruga în seara primei Denii din Săptămâna Patimilor. De aici, toți cei prezenți la această sărbătoare premergătoare bucuriei pascale, vor ieșit în procesiune în jurul Catedralei Arhiepiscopale, având în frunte icoana Intrări Domnului în Ierusalim.

 

Citește mai multe articole despre: Anunț Florii, protopopiatul roman