O mână întinsă pentru copii aflați în situații dificile

29 Martie 2018

Deși nu a putut ajunge personal, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oferit astăzi, 29 martie, la serbarea zilei de naștere câteva sute de kilograme de alimente și haine copiilor din comuna Stănița și parohia Moreni. Ierarhul a delegat pe preotul protopop de Roman, Dragoș Munteanu, care, dimpreună cu un grup de preoți romașcani, au făcut o mare bucurie tinerilor din aceste zone.

Astăzi, 29 martie a fost o zi deosebită pentru copiii nemțeni. Prin implicarea ÎPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un grup de preoți din Protopopiatul Roman s-au deplasat într-una dintre zonele cu numeroși copii aflați în situații de risc și abandon școlar. În cadrul proiectului eparhial ”Flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc”, slujitorii sfintelor altare au împărțit alimente și haine tinerilor din această zonă. ”Împreună cu preoții din protoieria noastră ne-am deplasat în parohia Moreni, unde au fost împărțite familiilor defavorizate din zonă 150 de kg de carne de pui, dimpreună cu alte alimente, precum și haine”, a explicat preotul Dragoș Munteanu, protopop de Roman.
O altă campanie de ajutorare a copiilor a avut loc tot astăzi și în comuna Stănița, unde, din partea Înaltpreasfinției Sale, a fost acordat sprijin tuturor celor aproape 400 de elevi care învață la școlile din comună. ”Tot astăzi, cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, celor 375 de elevi de la școlile din comuna Stănița, le-au fost împărțite, prin intermediului Protopopiatului Roman, 600 de kg de carne de pui, precum și alte alimente, pentru a se putea bucura de Sfintele Sărbători”, a mai spus protopopul Munteanu.

Citește mai multe articole despre: IPS Arhiepiscop Ioachim, protopopiatul roman, preot dragos munteanu