Taina Sfântului Maslu de obște, la Catedrala arhiepiscopală din Roman

31 Martie 2018

În Catedrala arhiepiscopală din Roman va fi oficiată în ziua de 4 aprilie a.c. slujba Deniei din Miercurea cea Mare din Săptămâna Pătimirilor Domnului Iisus Hristos urmată de săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de obște de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

În contextul încheierii programului eparhial social-filantropic: Flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc! în protopopiatul Roman, miercuri, de la ora 17.00, imediat după slujba Deniei, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, la care sunt așteptați să participe credincioși romașcani și un impresionat sobor de preoți din protoieria Roman.

„Taina Sfântului Maslu de obște ca celebrare liturgică, săvârșită în Biserică, cu cât mai mulți credincioși prezenți, este benefică și de încurajat. Acolo unde este posibil, bolnavii ar trebui aduși la Biserică, la Sfântul Maslu de obște. Astfel, bolnavii pot fi reintegrați în viața Bisericii, încurajați de familie și de toți membrii Bisericii. Toți se vor ruga alături și pentru bolnav, în timp ce preotul sau preoții care slujesc își vor pune mâinile asupra lor și îi vor unge cu untdelemn sfințit. Acest eveniment este profund eclezial și de obște, căci întreaga Biserică este implicată în primirea de noi membri în Biserică la Botez, iar acum își arată solidaritatea și îi slujește pe membrii săi aflați într-un moment greu al vieții lor”, pr. Dragoș Munteanu, protopop de Roman.

Citește mai multe articole despre: protopopiatul roman, anunț, Sfântul maslu de obște