Iulie 2019

31 Iulie 2019

În perioada 22 - 28 iulie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și sub îndrumarea părintelui protopop Vasile Abageru, în parohiile Cucova, Slobozia-Urechești, Slobozia-Stănișești și Slobozia-Nouă (Panu), din Protoieria Sascut, a avut loc proiectul cultural-catehetic Școala de vară, intitulat "Școala din vatra satului" și programul eparhial “Cateheze în parohii”, ediția a V-a.

31 Iulie 2019

Peste 100 de copii din parohiile Rădoaia, Căbești, Soci și Fundoaia, și-au petrecut în săptămâna 22-28 iulie 2019, o parte din vacanță în tinda bisericii, prin participarea la proiectul cultural-catehetic "Școala din vatra satului" și proiectul eparhial "Cateheze în parohii", ediția a v-a, desfășurat prin proiectul catehetic "Satul între tradiționalism și urbanizare".

31 Iulie 2019

În perioada 5-30 august 2019, la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman se vor face înscrierile pentru anul I – învățământ postliceal, specializarea Asistent Medical Generalist.

31 Iulie 2019

În data de 24 iulie 2019 a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, cursul festiv al promoției 2019 de învățământ postliceal, specializarea Asistent Medical Generalist, din cadrul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”.

30 Iulie 2019

Și anul acesta, în lunile iulie și august, Grădinița cu Program Prelungit ,,Episcop Melchisedec” a funcționat cu două grupe de copii. Totodată, în programul cultural-educativ desfășurat de Fundație, s-a înscris și Școala de Vară. Programul Școlii a cuprins cursuri de engleză și franceză, ateliere de lucru, dansuri, dar și excursii săptămânale, organizate și susținute de Fundația ,,Episcop Melchisedec”.

30 Iulie 2019

S-au împlinit luni 12 ani de la trecerea la Domnul a Patriarhului Teoctist.

După 21 ani de păstorire ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, a trecut la cele veșnice în data de 30 iulie 2007.

30 Iulie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, și sub îndrumarea părintelui paroh Marius Iacobeanu, în perioada 15-26 iulie 2019, s-a desfășurat ediția a VIII-a a programului „Școala de vară” în Parohia Ortodoxă Lazaret, program care de-a lungul timpului a adus multă bucurie în viețile copiilor și a avut un impact pozitiv în dezvoltarea lor intelectuală și duhovnicească.

29 Iulie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și sub îndrumarea părintelui protopop Vasile Abageru, în perioada 22-26 iulie 2019, în parohiile Protopopiatului Sascut a avut loc proiectul cultural - catehetic „Școala de vară - Vacanță în tinda bisericii”.

29 Iulie 2019

Cu mari emoții și lacrimi în ochi, copiii care au participat la tabăra duhovnicească de la Poiana Sărată, organizată de Protoieria Sascut în colaborare cu Sectorul  social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și-au luat rămas bun unii de la alții, după ce timp de șase zile au legat prietenii, s-au rugat împreună și au participat la activități diverse. 

29 Iulie 2019

Aşa precum Fiul şi Tatăl una sunt, unitatea de fiinţă fiind cea care-a permis realizarea mântuirii, tot la fel un popor fragmentat poate fi unit prin unitatea de credinţă. Acum mai bine de 100 de ani, Românii cu aceeaşi trăire şi mărturisire a credinței, care nu au învăţat despre suferinţă din cărţi, ci din propria existență, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, au ajuns la constituirea unei națiuni și câștigarea unui nume între neamurile lumii, având ca fundament credința în Învierea din morți a Fiului lui Dumnezeu. Acest sentiment al temeiului sacru al luptei pentru unitate este prezent atât de profund în ființa acestui neam încât s-a simțit nevoia însemnării lui în versurile nemuritoare ale Imnului Național „Deşteaptă-te române”: "Preoți, cu crucea-n frunte căci oastea e creștină,
Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost'pământ"

Pagini