Iunie 2019

1 Iulie 2019

Vă cheamă Măria sa Ștefan, aici în Moldova de jos,

Să vină tot omul cucernic, purtând în gând pe Hristos.

Îmbrăcați-vă-n în straie de nuntă, în mână purtați un drapel,

E ziua lui Ștefan cel Mare, vă cheamă pe toți la apel.

30 Iunie 2019

În perioada 1-2 iulie 2019, la sediul Asociației "Sf. Voievod Ștefan cel Mare- Hârja", se vor derula activități religioase și culturale ce vor pune în lumină virtuțile ocrotitorului asociației de la Hârja și al Așezământului Social - Filantropic. În sunet de clopot, care odată chema pe creștini la oaste să lupte cu dușmanul otoman, Ștefan, Voievodul Moldovei, ne așteaptă în zi de sărbătoare să răspundem la glasul Bisericii Ortodoxe și să ne unim în rugăciune sub patoșul Măriei Sale.

30 Iunie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 24-28 iunie 2019, în Parohia „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Hangani și Parohia Văsâiești, ambele făcând parte din Protopopiatul Moinești, s-a desfășurat Școala de vară „Mâini lucrătoare, inimi rugătoare”.

30 Iunie 2019

Cu binecuvântarea lui Dumnezeu, astăzi, 30 iunie 2019, în Duminica a II-a după Rusalii, a Sfinților români, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a sfințit biserica Parohiei Scărișoara, comuna Corbasca din Protopopiatul Sascut. La acest moment haric, precum și la Liturghia arhierească, au participat părintele Vasile Abageru, Protopop al Protoieriei Sascut, alături de un sobor numeros de preoţi din împrejurimi, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi mulţime de popor, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu, Care i-a învrednicit să zidească sfântul lăcaș.

29 Iunie 2019

Astăzi, 29 iunie 2019, în ziua cinstirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în Parohia Petrești din comuna Pîncești,  Protoieria Sascut, cu binecuvântarea și aprobarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut loc sfințirea căminului cultural din această localitate.

29 Iunie 2019

Având binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Scărișoara, comuna Corbasca, Protoieria Sascut, cu prilejul târnosirii și serbării hramului lăcașului de cult, se va desfășura, în perioada 28 – 30 iunie 2019,  un frumos și bogat program duhovnicesc destinat enoriașilor, dar și tuturor credincioșilor de pe aceste meleaguri.

29 Iunie 2019

În ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel din municipiul Bacău, la biserica ce le poartă numele din Parcul „Cancicov” a fost prilej de mare sărbătoare pentru credincioșii parohiei, coordonați de preotul paroh Constantin Abageru și de preotul Adrian Alexandrescu, care au participat la Sfânta Liturghie ce a fost oficiată de către Părintele Arhiepiscop Ioachim, chiriarhul locului. Acesta a fost însoțit în rugăciune de un sobor de preoți băcăuani care au răspuns la invitația preoților slujitori de la biserica din urbea băcăuană. Tot acum, credincioșii prezenți au avut marea bucurie de a se închina la trei Icoane ale Maicii Domnului, cea de la parohia Trifești de lângă Roman, Pantanassa (copie fidelă cu cea de la M-tirea Vatopedu-Athos) aflată în patrimoniul Catedralei Arhiepiscopale din Roman și icoana de la parohia Chicirea din protoieria Roman, aduse spre închinare până în ziua de 30 iunie 2019.

29 Iunie 2019

Cea de a doua Duminică după Rusalii a fost închinată tuturor sfinţilor români. Voievozi, ierarhi, cuvioşi, mucenici sau simpli credincioşi, toţi au păstrat în suflet flacăra credinţei, pe care o transmit tuturor celor ce se roagă lor.

28 Iunie 2019

 Slujba Vecerniei hramului la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul romașcan Bălcescu a început la ora 18.00 fiind săvârșită de soborul preoților consilieri și inspectori de la Centrul eparhial la care s-au adăugat preoții slujitori de la bisericile din orașul Roman.  Evenimentul duhovnicesc închinat Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost luminat de prezența IPS Părinte Ioachim care a răspuns invitației adresate de preotul paroh Alexandru Daniel Zamfir de a participa la acest moment de har al comunității acestei parohii.

 

28 Iunie 2019

Având la bază ideea de a oferi o vacanță încărcată de activități diversificate copiilor și tinerilor din cuprinsul Protopopiatului Sascut, în perioada 24-28 iunie 2019, prin purtarea de grijă a părintelui protoiereu Abageru Vasile, în parohiile Sascut-Sat, Meleșcani și Blaga, s-au desfășurat programele eparhiale "Școala de vară", cu titlul "Vacanță în tinda bisericii" și "Cateheze în parohii".

Pagini