August 2018

31 August 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul manifestărilor dedicate Anului Omagial al Unității de Credință și de Neam și Anului Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, în Parohia Goioasa, Protopopiatul Moinești, s-a desfășurat prima ediție a Școlii de Vară „Școala din tinda Bisericii” , sub coordonarea Pr. Constantin Motoca. La activitățile desfășurate  în perioada 27-31 august au participat 45 de copii.

31 August 2018

În Parohia Răcăciuni din Protoieria Sascut, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin purtarea de grijă a părintelui protopop Negoiță Ioan, în perioada 20-24 august 2018 s-a desfășurat proiectul eparhial Școala de vară intitulat „Vacanță în tinda Bisericii”, ediția a 4-a.

 
31 August 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în contextul Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918,  în perioada 23 august – 29 august 2018, Parohia Poiana II din orașul Dărmănești, Protopopiatul Moinești, prin preotul paroh Andrei Alixandrescu, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Dărmăneşti și cu Primăria Oraşului Dărmăneşti, a organizat  Școala de Vară ,,Bucuria copilăriei în sânul Ortodoxiei’’ pentru 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani, din parohie și nu numai. 

31 August 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și anul acesta în Parohia „Sfânta Parascheva” din Cotumba s-au desfășurat activitățile Școlii de Vară sub genericul „O rază de soare în suflet de copil”. Aceste activități au ținut ocupată toată vacanța de vară. Mai precis, debutul a fost în ziua de 24 iunie, când, odată cu serbarea Iei Românești, fiind prezenți copiii împreună cu părinți și bunici, preoți și cadre didactice, a fost anunțată și primită cu multă bucurie Școala de vară 2018.

31 August 2018

Vreme de o săptămână copiii din Parohia „Sf. Gheorghe” din orașul Bacău au luat parte la cursurile „Școlii de Vară - Școala din Tinda Raiului”. Micuții enoriași au fost implicați în tot felul de activități cultural-catehetice și educative.

30 August 2018

În anul Centenar al Marii Uniri, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” împreună cu colaboratorii săi ANTREC (Asociația Națională pentru Turismul ecologic și cultural) Bacău și Primăria Oituz, organizează a XIV – a ediție a Festivalului Plăcintelor, a II – a ediție a Sărbătorii câmpenești a satului Hârja, loc pitoresc cu adâncă încărcătură istorică, unde localnicii s-au jertfit pentru neam și credință, demnitatea și integritatea neamului românesc în cele două războaie mondiale.

30 August 2018

*Predică la Duminica a XIV-a după Rusalii*

Pericopa evanghelică din Duminica a XIV-a după Rusalii ne prezintă o pildă rostită de Mântuitorul Hristos prin care se arată dorinţa lui Dumnezeu de a fi colaboratori ai Lui, în vederea moştenirii Împărăţiei cerurilor. Cooperarea noastră cu El stă la baza dobândirii hainei de nuntă, prin intermediul căreia vom fi identificaţi şi recunoscuţi de către Tatăl prin Fiul Său, Iisus Hristos, în  puterea Duhului Sfânt. Totodată, Evanghelia ne descoperă, spre binele nostru, şi consecinţele supratemporale ale ispitei de a ne lupta cu Dumnezeu prin indiferenţă sau refuz.

30 August 2018

Astăzi, 30 August 2018, având arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin purtarea de grijă a părintelui Protoiereu Negoiță Ioan, credincioșii din Parohia Slobozia Bacău II, comuna Stănișești, și-au serbat ocrotitorul Bisericii pe "Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei".

30 August 2018

În perioada 31 august – 01 septembrie 2018, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, reprezentată de Pr. Ilarion Mâță, în calitate de președinte, organizează evenimentul „Manifestări cultural – artistice și religioase prilejuite de cinstirea Sf. Dionisie Exiguul”, ocrotitorul Centrului de zi pentru copii și al Paraclisului Bisericesc.

30 August 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul manifestărilor dedicate Anului Omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, Parohia Agăș a organizat cea de-a  III-a ediție a Școlii de VarăCredință, talent, recunoștință” sub coordonarea preotului paroh Gheorghe Pașcu în colaborare cu Școala Gimnazială Agăș. Au participat un număr de 80 de copii, mulți cu probleme sociale, cursurile desfășurându-se pe parcursul lunilor iulie și august in fiecare zi de luni,între orele 10-14.

Pagini