Februarie 2017

28 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” –Parohia Cotumba, din Protopopiatul Moinești, a fost demarat în luna februarie Proiectul Educațional – Religios „FRUMUSEȚEA ICOANEI – CHIPUL COPILĂRIEI MELE” ce va participa la Concursul Național de Creație „Icoana și Școala Mărturisirii”, faza pe protopopiat, concurs organizat în contextul „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești”.

28 Februarie 2017

În perioada Postului Mare, la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, slujbele se vor săvârși după următorul program:

28 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” - Hârja a fost nominalizată la premiul pentru Instituția anului în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială și calificată în finala acestui concurs.

27 Februarie 2017

Duminica, 26 februarie a.c, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja, a organizat evenimentul ”A fost odată ca niciodată” … "Cum să te vindeci cu o poveste?"

27 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a desfășurat sâmbătă, 25 februarie 2017, în Parohia Valea Șoșii, Protopopiatul Moinești, activitatea Cercului de Pictură „Sfântul Nectarie”. Mai întâi, copiii cu vârste între 6 și 15 ani au participat la o cateheză despre Sfintele Icoane, învățând despre compoziția icoanei și modul de realizare al acesteia.

26 Februarie 2017

În data de 26 februarie a.c., în Duminica lăsatului sec pentru Postul Mare, la Parohia cu hramul "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din localitatea Bogdănești, Protoieria Onești, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, după oficierea Dumnezeieștii Liturghii, preoții cercului pastoral de pe Valea Oituzului și alți preoți invitați, împreună cu părintele inspector eparhial Ilarion Mâță și îndrumați de părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, au săvârșit slujba Aghiasmei și s-au rugat, oficiind apoi sfințirea clopotelelor ce vor chema credincioșii la rugăciune și iertare în duminici și sărbători.

26 Februarie 2017

Sâmbătă, 25 februarie a.c., în Sala Studio ”Theodor Macarie” a Liceului de Arte ”Victor Brauner” din Piatra Neamț, a avut loc Etapa Județeană a Concursului Național de muzică pentru formațiile corale din învățământul preuniversitar, formate din elevi de liceu din județul Neamț.

26 Februarie 2017

În după-amiaza Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, începând cu ora 16.00, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat slujba Vecerniei în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman alături de preoții Consilieri și inspectori eparhiali și de părinții  slujitori în parohiile Protopopiatului Roman. Mulți dintre aceștia au fost însoțiți de credincioșii din parohii.

26 Februarie 2017

În Duminica ”Izgonirii lui Adam din Rai”, premergătoare Postului Sfintelor Paști, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie de către IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Acesta a fost înconjurat de soborul preoților și diaconilor catedralei.

26 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului nostru Părinte Ioachim, în săptămâna premergătoare începerii Postului Mare, 20-24 februarie 2017, la Școala Gimnazială Corbasca din județul Bacău, a avut loc activitatea-concurs dedicată Anului omagial al iconarilor și pictorilor bisericești și Anului comemorativ Iustinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în Patriarhia Română.

Pagini