Corul “Laudamus” al Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” Roman a fost premiat la Piatra Neamț

26 Februarie 2017

Sâmbătă, 25 februarie a.c., în Sala Studio ”Theodor Macarie” a Liceului de Arte ”Victor Brauner” din Piatra Neamț, a avut loc Etapa Județeană a Concursului Național de muzică pentru formațiile corale din învățământul preuniversitar, formate din elevi de liceu din județul Neamț.

După ce formațiile înscrise au interpretat piesele pregătite, juriul a decis premianții. Locul I a fost ocupat de corul „Laudamus” al Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” Roman, dirijat de către profesorul Gheorghe Gozar, locul al II-lea de corul „Gloria Dei”, al Seminarului Teologic Ortodox ”Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, dirijat de către profesorul Vasile Adrian Cojocaru, iar locul al III-lea de corul ”Juventus Animae”, al Liceului de Arte ”Victor Brauner” din Piatra Neamț, dirijat de către profesorul Marius Ioan Corugă.

Formația seminarului romașcan a câștigat, în urma acestei etape, dreptul de a reprezenta județul Neamț la faza inter-județeană a acestei olimpiade, ce se va organiza la Botoșani, în data de 30 martie.

”Seminarul romașcan deține o tradiție de excepție a cântului coral, al cărui filon de excelență este conferit tocmai de suita de premii obținute în cadrul acestor competiții în ultimii 26 de ani de învățământ teologic. Munca depusă de către elevi merită evidențiată, precum și faptul ca la timona acestui cor se află maestrul Gheorghe Gozar, neobosit formator de caractere și deschizător de orizonturi culturale noi pentru ucenicii săi, elevii școlii noastre. Îi mulțumim Înaltpreasfințitului Ioachim pentru toată purtarea de grijă oferită acestui liceu și rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne învrednicească a-I aduce bucurie prin astfel de realizări, în care să investim rugăciune, trudă și pricepere, din moment ce un cor reprezintă un excelent instrument de educație a comuniunii, a muncii în echipă, dar și o veritabilă mostră de eclesiologie practică. Dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru toate și felicităm coriștii romașcani, precum și pe proistosul acestora, d-nul profesor Gheorghe Gozar, pentru munca depusă și această realizare”, a declarat Părintele Ionuț Amărinii, directorul Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” Roman.