Sfințirea noilor clopote pentru Biserica "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" a Parohiei Bogdănești

26 Februarie 2017

În data de 26 februarie a.c., în Duminica lăsatului sec pentru Postul Mare, la Parohia cu hramul "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din localitatea Bogdănești, Protoieria Onești, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, după oficierea Dumnezeieștii Liturghii, preoții cercului pastoral de pe Valea Oituzului și alți preoți invitați, împreună cu părintele inspector eparhial Ilarion Mâță și îndrumați de părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, au săvârșit slujba Aghiasmei și s-au rugat, oficiind apoi sfințirea clopotelelor ce vor chema credincioșii la rugăciune și iertare în duminici și sărbători.

"Clopotele vechi s-a spart și deci a fost necesară înnoirea lor cu altele noi. De aceea am turnat 2 clopote noi la turnătoria GRASSMAYR, INNSBRUCK, AUSTRIA. Un clopot are 273 kg, iar celălalt 170 kg. Totodată clopotele vor fi instalate în clopotniță mâine pe un suport metalic special beneficiind de un sistem electric și GSM de tragere" , a precizat pr. Ioan Apetrei, parohul Bisericii din Bogdănești.

„Clopotele vor aduce: "Soli Deo Gloria!" (Slavă numai lui Dumnezeu !") și vor fi: Busola celor rătăciți ! Aducem alese mulțumiri celor ce au contribuit, prin jertfa lor, la achiziționarea celor două clopote. Clopotul cheamă viii, plange morții și împrăștie viforele și trăsnetele, de aceea alături de toacă Clopotele se trag atunci când încep slujbele sau marchează momente importante din viața parohială. Un poet a spus despre clopote: Pe vii îi chem, pe morți îi plâng, fulgerele frâng...", a evidențiat pr. Protoiereu Ioan Bârgăoanu.