Tinerii și propovăduirea Cuvântului la Școala Gimnazială Corbasca

26 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului nostru Părinte Ioachim, în săptămâna premergătoare începerii Postului Mare, 20-24 februarie 2017, la Școala Gimnazială Corbasca din județul Bacău, a avut loc activitatea-concurs dedicată Anului omagial al iconarilor și pictorilor bisericești și Anului comemorativ Iustinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în Patriarhia Română.

Sub îndrumarea doamnei director, prof. Elena Fînaru și a domnului profesor de Religie Ortodoxă Răzvan-Constantin Lucinschi, elevii clasei a-VIII-a B au răspuns pozitiv la invitația de a participa la concursul-pilot inițiat la nivelul școlii, în cadrul orei de Religie Ortodoxă, cu scopul de a insufla elevilor dragostea pentru mărturisirea credinței creștine și participarea la viața Bisericii, într-o societate din ce în ce mai greu încercată de suferințe, lipsuri și necazuri, toate având ca punct de plecare păcatul săvârșit de omul îndepărtat de Dumnezeu.

            Sarcinile pe care elevii le-au avut de îndeplinit în vederea participării la concurs au fost inserate în cele două secțiuni stabilite în debutul înscrierilor: 1. o compunere structurată, cu tema: „Importanța icoanei în viața tânărului creștin” și 2. Realizarea unui desen/compoziție grafică/pictură, format A4, cu sfântul ocrotitor al fiecărui elev participant.

            La finalul concursului, lucrările tuturor elevilor au fost premiate prin grija domnului profesor de Religie Ortodoxă, Lucinschi Răzvan-Constantin, care a arătat copiilor, prin cuvintele Sfântului Ambrozie al Mediolanului că: „dispoziția inimii dă valoarea darului” aceasta fiind singura ce dă prețul celor oferite. Copiilor le-au fost dăruite diplome, icoane, cărți de rugăciune și de spiritualitate creștin-ortodoxă, dar și cuvinte de mulțumire pentru păstrarea duhului viu al credinței creștine moștenite de la Domnul și Mântuitorul Hristos prin bunicii și părinții lor.

(Pr. Daniel Marari)

Citește mai multe articole despre: protopopiatul sascut, Școala Gimnazială Corbasca, 2017, februarie