Iulie 2017

21 Iulie 2017

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub coordonarea preacucernicului părinte Ioan Negoiță, protopop al Protoieriei Sascut și sub îndrumarea părintelui paroh Ionuț Liviu Apetrei, în parohia Țepoaia se desfășoară în perioada 16-23 iulie ac. proiectul cultural-catehetic de tip ”Școală de vară” sub egida ”Vacanță în tinda Bisericii”.

20 Iulie 2017

Sărbătorile dedicate Zilei Comunei Stănița au fost încununate, în data de 20 iulie 2017, de inaugurarea muzeului satului cunoscut sub denumirea generică de „Casa Vlădicăi”, de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, fiu al satului, în prezența autorităților centrale și locale, a preoților și a credincioșilor locali și din împrejurimi.

19 Iulie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 11-16 iulie 2017, copiii de la Centrul de zi ”Sf. Dionisie Exiguul” din cadrul Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” și mai mulți copii din Asociația ”Oastea Domnului”, au participat la Tabăra creștină cu tema “Jocurile copilăriei, plăcute lui Dumnezeu”.

18 Iulie 2017

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, astăzi, 18 iulie 2017, obștea Mănăstirii Ciolpani din Protopopiatul Buhuși și-a serbat ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum.

18 Iulie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub coordonarea părintelui Ioan Negoiță, protopop al protopopiatului Sascut, și îndrumarea preotului paroh Toma Constantin,  în Parohia Dănceni se desfășoară, în perioada 16-30 iulie a.c., proiectul cultural-catehetic tip „Școala de vară” sub egida „Vacanță în tinda Bisericii” .

17 Iulie 2017

  Cu binecuvântarea IPS Ioachim, în Protoieria Sascut a început în data de 17 iulie seria de conferințe dedicate Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, prima conferință cu tema „Situația Bisericii Ortodoxe Române după 1948ˮ fiind susținută de PC Pr Liviu-Ionuț Apetrei de la Parohia Țepoaia, la aceasta asistând și copiii de la Școala de vară „Vacanță în tinda bisericiiˮ din Parohia Păncești-Sascut.

17 Iulie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în perioada 9-13 iulie la Parohia Fundeni s-au desfăşurat atelierele proiectului cultural-catehetic ,,Şcoala de vară".    

17 Iulie 2017
Sfinții Români – icoană mozaic Mănăstirea ,,Duminica Sfinților Români“, București

Condacul I:

Pe vasele Sfântului Duh şi făcliile strălucitoare ale Bisericii lui Hristos, pe Sfinţii români aleşi de Dumnezeu, cei care au luminat pământul ţării noastre şi poporul binecredincios cu lumina întreit strălucitoare a Preasfintei Treimi, să-i lăudăm noi, fii neamului românesc, cei ce cu credinţă şi cu dragoste săvârşim pomenirea lor, zicând: Bucuraţi-vă, Sfinţilor români, rugători fierbinţi pentru sufletele noastre!

16 Iulie 2017

     Astăzi, 16 iulie 2017, pentru credincioșii Parohiei Pradaiș, comuna Huruiești, Protoieria Sascut a fost prilej de aleasă sărbătoare pricinuită  de târnosirea noii biserici cu hramul „Înălțarea Domnuluiˮ de către IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

16 Iulie 2017

Luni, 10 iulie 2017, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului, o parte dintre părinții care alcătuiesc Cercul pastoral-misionar “Preot profesor Constantin Galeriu”, alături de alți preoți coordonatori și colegi din protopopiatul Bacău, sub protia părintelui protoiereu Costică Busuioc au participat la sfințirea Troiței închinate părintelui Arsenie Boca, contrucție situată pe DJ 252 în parohia Bibirești din comuna Ungureni.

Pagini