Activități social-misionare

Preoți, bolnavi și cadre medicale, în comuniune la Sascut

11 Februarie 2017

Astfel, începând cu ora 9.30 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu pentru cei 130 de bolnavi de la Spitalul Polimed din Podu Turcului, de către un sobor de 10 preoți din Protopopiatul Sascut. Precedată de sfințirea mică a apei, Taina Sfântului Maslu a oferit celor prezenți, preoți, cadre medicale sau pacienți, ocazia de a fi în comuniune de rugăciune și apropiere sufletească, uniți sub harul sfințitor și vindecător împărtășit prin intermediul Tainei.

“Icoane de lumină”, proiect social-catehetic desfășurat în parohia Fundeni

10 Februarie 2017

Vineri 3 februarie, în clasa d-nei Institutor Diaconu Lenuţa-Claudia, grupa mare a grădiniţei din cadrul Şcolii Generale Secuieni, pr. Alexandru Croitoru din parohia Fundeni, com. Secuieni, a împărţit mici daruri copiilor. Micuții au primit dulciuri, iconiţe şi cărţi potrivite pentru vârsta lor. Au fost donate către instituția de învățământ şi 15 exemplare din cartea “Grafisme - preşcolari de grupă mare” de Margare Gîfei, după care lucrează la şcoală cei mici pentru a desluşi tainele minunate ale scrierii.

Proiectul "Bolnav am fost şi m-aţi cercetat" implementat şi în Protopopiatul Moineşti

10 Februarie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ioachim, începând cu luna februarie a acestui an, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a implementat un nou Program Social Eparhial, intitulat "Bolnav am fost şi m-aţi cercetat".

Rugăciuni, binecuvântare și daruri pentru bolnavii de la Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Buhuși

10 Februarie 2017

Proiectul eparhial "Bolnav am fost și m-ați cercetat", care are ca scop oferirea unui suport moral și alinarea suferințelor persoanelor bolnav, prin oferirea de asistență spirituală și materială celor bolnavi, în vederea depășirii situației dificile pe care o traversează atât ei, cât și membrii familiilor acestora.

Parohia Precista Bacău alături de copii în cadrul proiectului “Bolnav am fost şi m-ați cercetat”

9 Februarie 2017

Parohia “Precista” din Bacău a organizat aceste manifestări care fac parte din programul social-eparhial “Bolnav am fost și m-ați cercetat”, dorind să vină în sprijinul copiilor care sunt în plasament în acest centru și împlinind totodată cuvintele Sf. Scripturi : “În sfârșit, fiți toți într-un gând, împreună-pătimitori, iubitor de frați, milostivi, smeriți” (I Petru 3,8).

Ziua internațională a bolnavilor de cancer: "Bolnav am fost și m-ați cercetat"

5 Februarie 2017

 

Acest program are scop oferirea unui suport moral și alinarea suferințelor persoanelor bolnave de pe cuprinsul Eparhiei, prin oferirea de asistență spirituală și materială, în vederea depășirii situației dificile pe care o traversează beneficiarii și membrii familiilor acestora.

Tineri colindători de la Hârja, vestitori ai Nașterii Domnului, la Roman

20 Decembrie 2016

Cu emoții, dar și cu bucuria de a vesti Nașterea Domnului micii colindători beneficiari ai serviciilor sociale oferite prin intermediul Asociației "Sfântul Voievod Ștefan cel Mare" Hârja au ajuns în după-amiaza zilei de luni la Catedrala arhiepiscopală "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Roman.

Premii și binecuvântare pentru elevii romașcani

19 Septembrie 2016

Zeci de elevi romașcani, cu rezultate excelente la învățătură și participanți la Olimpiada de Religie, au fost premiați sâmbătă, 17 septembrie, cu diplome și premii constând în bani, rechizite școlare și dulciuri, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, manifestările din acest an s-au desfășurat în Parcul ”Episcop Melchisedec” din municipiul Roman.

Ziua limbii române sărbătorită în Protopopiatul Oneşti

30 August 2016

Programul cuprinde atât slujbe religioase, cât şi manifestări cultural-artistice. Ziua va începe cu slujba Utreniei, continuând cu intonarea imnului-acatist închinat Sfintei Cuvioase Parascheva, alcătuit de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim. Manifestările religioase se vor încheia cu oficierea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia răspunsurile la strană vor fi date de Corul Filomelos. "Dumnezeiasca Liturghie se săvârşeşte în sfântul grai românesc prin eforturile şi jertfa pe care ierarhii Bisericii noastre le-au făcut de-a lungul timpului.

Școală de vară în parohia Fundeni, Protopopiatul Bacău

11 August 2016

Evenimentul a debutat vineri, 5 august, cu săvârşirea slujbei Aghiasmei mici, urmată de citirea rugăciunilor pentru copii. Apoi, preotul paroh Alexandru Croitoru a vorbit tinerilor despre „Universul văzut şi nevăzut – Creaţia lui Dumnezeu”. La sfârşitul evenimentului toţi copiii prezenţi au fost spovediţi şi împărtăşiţi. Duminică, 7 august, răspunzând apelului lansat de preotul paroh, părinţii împreună cu tinerii şcolari la Bacău s-au deplasat la Bacău.

Excursie pentru copiii merituoși din Parohia Poienița

14 Iulie 2016

Excursia a constituit și o recompensă pentru rezultatele bune la învățătură în anul școlar trecut. Itinerariul a cuprins: Palatul Culturii (muzeul etnografic al Moldovei; muzeul de arta; muzeul științei și tehnicii " Ștefan Procopiu"), închinarea la moaștele Sf. Cuv. Parascheva - ocrotitoarea Moldovei, Biserica "Sf. Trei Ierarhi", Palas Mall, parcul Copou, Grădina botanică și s-a încheiat cu vizitarea Mănastirii Miclăușeni și a Palatului Sturdza.

Pagini