Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

23 Iunie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi, 22 iunie a.c., în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Grigorie, Mitropolitul Țării Românești, preoţii Cercului pastoral nr. 4, având în mijlocul lor pe părintele protoiereu Costică Busuioc, împreună cu mulțimea de credincioși, s-au  întâlnit în slujire la altarul bisericii din parohia Săucești a protopopiatul Bacău.

23 Iunie 2017

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistriţa - Vâlcea vor fi aduse în pelerinaj în municipiul Bacău.

22 Iunie 2017

Preoții care fac parte din Cercul pastoral nr.1 - „Buna Vestire” din protopopiatul Bacău s-au întâlnit în rugăciune la parohia „Sf. Gheorghe” din comuna Plopana, județul Bacău, protopopiatul Bacău.

20 Iunie 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a săvârșit astăzi, 20 iunie, la capela bisericii ”Precista” din municipiul Bacău, slujba stâlpilor pentru Cristian Dragoș Jigău.

19 Iunie 2017

Sâmbătă, 17 iunie 2017, la Parohia Ortodoxă Lazaret din municipiul Bacău, în parteneriat cu Fundația „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, a avut loc premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură din cadrul Școlii Gimnaziale „M. Sadoveanu”, ediția a VI-a.

16 Iunie 2017

În biserica Mănăstirii „Buna Vestire” din localitatea Tisa Silvestri, Protopopiatul Bacău, județul Bacău, a fost oficiată, în data de 16 iunie 2017, Liturghia baptismală de către un sobor de preoți sub protia  Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

 

12 Iunie 2017

Din încredințarea și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub îndrumarea PC Pr. Costică Busuioc, protoiereu al Protopopiatului Bacău, vineri, 09 iunie 2017, a avut loc la Parohia „Sf. Nicolae” din localitatea băcăuană Ruși-Ciutea, întrunirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar nr.3, „Acoperământul Maicii Domnului”.        

12 Iunie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, vineri, 02 iunie 2017, în ziua pomenirii Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, un sobor de preoţi ce fac parte din Cercul Pastoral nr. 4 s-au  regăsit  în rugăciune şi comuniune frăţească la Parohia  Buhoci din Protopopiatul Bacău.

 

12 Iunie 2017

În săptămâna Cincizecimii, joi, 8 iunie 2017, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Asociația Profesorilor de Religie „Sf.Parascheva” Bacău (APRB), în colaborare cu Parohia „Precista” Bacău  a organizat la Școala Gimnazială „Miron Costin” din Bacău, un eveniment cultural-duhovnicesc, având ca temă „Sărbătoarea Rusaliilor, Întemeierea Bisericii Creștine”.

2 Iunie 2017

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în contextul serbării Zilei Internaționale a Copilului, în Parohia Șerbănești, în perioada 29 mai – 1 iunie a.c., au avut loc mai multe activități dedicate celor mici menite să le aducă bucurie, voie bună și o atmosferă pozitivă