Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

16 Martie 2018

În seara zilei de 16 martie a.c. ÎPS Arhiepiscop Ioachim, înconjurat de un sobor de preoți și în mijlocul credincioșilor băcăuani, a oficiat Taina Sfântului Maslu la Metocul chiriarhal ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului. 

14 Martie 2018

În data de 14 martie 2018, la sediul Protoieriei Bacău, a avut loc evaluarea portofoliilor şi a lucrărilor depuse de parohiile care s-au înscris şi au participat la Concursul Naţional Cultural Artistic ,,Unirea: libertate şi unitate” având binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, chiriarh al locului. Activitatea constituie faza locală (pe protopopiat)  a Concursului Naţional implementat în Patriarhia Română în contextul Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri (din 1918).

11 Martie 2018

Câteva sute de băcăuani și preoți din parohiile din zona de nord a Bacăului au participat astăzi, 11 martie, în Duminica Sfintei Cruci, la procesiunea organizată sub genericul ”La umbra Crucii Tale”.

9 Martie 2018

În seara zilei de vineri, 9 martie, la metocul chiriarhal de la Valea Budului din comuna Mărgineni au urcat băcăuani din parohiile „Precista”, „Sf. Treime” și „Sf. Cuv. Parascheva”, precum și pelerini din zona Văii Budului, care s-au rugat împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Solemnitatea slujbei a fost încununată de rugăciunile specifice acestei perioade pe care Chiriarhul le-a rostit la sfârșitul slujbei.

9 Martie 2018

 Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Protopopiatul Bacău a organizat joi, 8 Martie 2018, la Complexul comercial Arena Mall Bacău, începând cu ora 17.30, cea de-a III-a ediţie a concertului caritabil din cadrul proiectului cultural şi social-misionar intitulat „INIMĂ DE MAMĂ”.

6 Martie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în data de 6 martie 2018, copii de la Parohia Letea Veche, însoţiţi de părintele Alexandru Palur, au participat alături de copiii Parohiei Holt la activitatea cultural-artistică de la Școala Holt, din cadrul Concursului Naţional Cultural-Artistic Unirea: libertate şi unitate, organizat prin Biroul de catehizare din cadrul Sectorului cultural al Administraţiei Eparhiale, cu prilejul Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri (din 1918).

6 Martie 2018

 În perioada 26 februarie–6 martie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, copii ai grupului de cateheză   „Maica Domnului”, împreună cu elevii talentați din clasa a II-a C, de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Bacău, au desfășurat activități literar-artistice cu prilejul Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri (din 1918).

 

6 Martie 2018

Joi, 8 Martie 2017, orele 17:30, la Arena Mall – Bacău, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” organizează sub coordonarea Protopopiatului Bacău, cea de-a III-a ediţie a concertului caritabil şi a proiectului cultural şi social-misionar intitulat „INIMĂ DE MAMĂ”.

6 Martie 2018

Cu prilejul ,,Anului omagial al unității de credință și de neam”, al ,,Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, dar și al cinstirii Sfintei Cruci în Duminica a III-a din Postul Mare, Protoieria Bacău organizează duminică, 11 martie 2018, cea de-a II-a ediţie a procesiunii cu Sfânta Cruce, desfășurată sub denumirea „LA UMBRA CRUCII TALE”.

6 Martie 2018

Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău a demarat un proiect, pe care preoţii slujitori Gheorghe Chirica, Constantin Gherasim şi Ciprian Ignat, împreună cu membrii Consiliului parohial, l-au inițiat pentru următorii doi ani. Proiectul prevede o serie de lucrări de restaurare, reabilitare și înfrumusețare a sfântului lăcaș, între care se regăsește și cel de înnoire și împodobire a Sfintei Mese.