Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

25 Martie 2019

Luni, 25 martie preoți și maici ai  Mănăstirii "Buna Vestire" din satul Tisa Silvestri, în prezența IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au serbat hramul acestei oaze de spiritualitate a monahismului din această zonă a Eparhiei.

 

24 Martie 2019

În după amiaza duminicii a doua a Postului Mare, cu binecuvântarea și participarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în municipiul Bacău a avut loc manifestarea publică  „Marşul pentru Viaţă”, care anul acesta a avut ca temă principală militarea pentru drepturile familiei, sub sloganul „Unic din prima secundă”. La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai instituțiilor locale și centrale.

23 Martie 2019

La mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârșit în ziua de 24 martie 2019, Sfânta Liturghie baptismală.

23 Martie 2019

Vineri, 22 martie 2019, începând cu orele 18.00, preoţii parohiilor „Sf. Trei Ierarhi”, „Buna Vestire” şi „Sfântul Ioan” din Bacău au organizat împreună cu credincioşii păstoriţi, una din serile de rugăciune care se desfăşoară în perioada Postului Mare la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului, situată în proximitatea oraşului Bacău.

21 Martie 2019

În contextul „Anului omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)”, în perioada decembrie 2018 – martie 2019, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Concursul Naţional Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”, derulat prin Biroul de catehizare și activități cu tineretul al Administrației Eparhiale, proiectul parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău fiind intitulat „Întoarcere la Veşnicia din sate”.

21 Martie 2019

În perioada 04-20 martie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Parohiile Sfântul Mare Mucenic GheorgheLetea Veche şi  Sfinţii Arhangheli Mihail şi GavriilHolt, s­-au finalizat activităţile de la secţiunile literară şi cultural-artistică ale Concursului Naţional Catehetic Hristos: sufletul satului meu” derulat prin Biroul de catehizare și activități cu tineretul al Administrației Eparhiale.

20 Martie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, în dimineața zilei de 20 martie 2019, în parohia cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din satul Letea Veche, comuna Letea Veche, Protopopiatul Bacău, s-a desfășurat o frumoasă activitate duhovnicească.

16 Martie 2019

Vineri, 15 martie 2019, începând cu ora 18.00, la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului, situată la câţiva kilometri de oraşul Bacău, au început serile de rugăciune din perioada Postului Mare. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Taina Sfântului Maslu şi a rostit rugăciuni de dezlegare specifice acestei perioade de „urcuş duhovnicesc”.

14 Martie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Parohia, „Sfântul Andrei Criteanul” din Protopopiatului Bacău a avut loc concursul cu premii intitulat „Mama, în suflet de copil – Scrisoare pentru mama”.

11 Martie 2019

Duminică, 10 martie 2019, la îndemnul şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, preoţii Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău au mers după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie din „Duminica Iertării” în satul Poiana Negustorului, pentru a oferi sprijin material unor familii numeroase, cu nevoi speciale.