Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

28 Decembrie 2016

Parohia Ortodoxă Lazaret Bacău, în parteneriat cu Fundația ”Episcop Melchisedec”-Filiala Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a derulat programul ”Ajuta-l pe Moș Crăciun”, ajuns la a 3-a ediție. Spre deosebire de anul trecut, beneficiarii din acest an au fost copiii din parohiile Fulgeriș (Protopopiatul Sascut) și Odobești (Protopopiatul Bacău), județul Bacău, parohii care, oricât de mult și-au dorit, nu au putut oferi daruri tuturor celor aflați în nevoie. Copiii au scris scrisori în care și-au pus speranțele și dorințele, dar din care au răzbătut și cât de mari sunt nevoile și lipsurile lor.

     

27 Decembrie 2016

Sărbătorile de iarnă cu miros de brad și clinchet de clopoței au început în dimineața zilei de 25 decembrie și pentru bunii credincioși din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, Protopopiatul Bacău, când întreaga creștinătate serbează Nașterea Pruncului Mântuitor.

24 Decembrie 2016

Parohia cu hramurile “Izvorul Tămăduirii” și „Sf. Cuv. Parascheva” din satul Fundu Tutovei, Protopopiatul Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a derulat a doua etapă a Programului cultural-educațional și social-umanitarDaruri și haruri ale Pruncului Dumnezeiesc”. 

22 Decembrie 2016

Miercuri, 21 decembrie 2016, sub coordonarea preotului paroh Pr. Constantin Adrian, credincioșii Parohiei ”Sfinții Voievozi” Lucăcești s-au deplasat la Centrul de transfuzii sanguine din municipiul Bacău pentru a dona sânge.

21 Decembrie 2016

Asociaţia Profesorilor de Religie „Sf. Paraschiva” Bacău, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău şi Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, a organizat vineri, 16 decembrie, la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Bacău, sub egida „Credinţă-Cunoaştere-Educaţie” un Simpozion Judeţean.

Gazda întâlnirii a fost doamna director Florentina Vieru alături de pr. Daniel Popa.  La eveniment a fost prezent și Pr. Ionuț Căsăneanu, Inspector pentru disciplina Religie în cadrul ISJ Bacău. Invitați de către organizatori pentru a participa la întâlnire au fost cadrele didactice din şcoala gazdă, profesori de religie din judeţ, preoţi, alături de părinţi ai elevilor de la Şcoala Gimnazială băcăuană.

19 Decembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, parohia cu hramurile “Izvorul Tămăduirii” și „Sf. Cuv. Parascheva” din satul Fundu Tutovei, Protopopiatul Bacău, comuna Plopana, județul Bacău, prin Centrul Cultural-catehetic parohial „Sf. Daniil Sihastru” și alături de câteva ONG-uri, familii și persoane  doritoare de a provoca bucurii sincere familiilor defavorizate din această micuță localitate aflată la granița cu județul Vaslui, a sprijinit și susținut un program cultural-educațional și social-umanitar, specific sărbătorilor de iarnă, intitulat “Daruri și haruri ale Pruncului Dumnezeiesc”.

15 Decembrie 2016

Lunar, la Biserica „Sf. Gheorghe” din Bacău, credincioșii sunt invitați să participe la o serie de convorbiri duhovnicești. Obiectivul inițial al acestor întâlniri a fost ca, în Anul Omagial al Tineretului Ortodox, credincioșii să aibă ocazia de a participa la o oră de cateheză, unde să fie propuse și dezbătute diverse teme din învățătura Bisericii Ortodoxe. Miercuri, la ultima întâlnire catehetică din acest an, după o dezbatere pe tema "Taina Spovedaniei, darul care ne redeschide porțile Raiului", cei prezenți s-au bucurat și de un inedit concert de colinde, urmând ca duminică, de la ora 17, cei mai tineri dintre credincioși să vestească în biserică Nașterea Domnului, prin prezentarea piesei de teatru „Viflaimul”.

13 Decembrie 2016

La un an de la înființarea sa, Centrul cultural-catehetic al parohiei „Sfântul Ioan” din Bacău și-a îmbogățit oferta curriculară. Începând cu acest an școlar, cei mai mici dintre beneficiari, copii cu vârste între 6 și 12 ani, participă atât la cursuri de desen, cât și la un curs de abilități practice, iar cei mai mari pot participa la cursuri de matematică și română necesare în vederea pregătirii pentru examenele naționale de capacitate și bacalaureat.

8 Decembrie 2016

Miercuri, 7 decembrie 2016, cu ocazia prăznuirii Sfintei Filoteia de la Curtea de Argeș, copiii de la Centrul de zi din cadrul Așezământului Social Filantropic de la Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău, au participat la o activitate dedicată ocrotitorului spiritual al centrului, respectiv Sfânta Filoteia.

7 Decembrie 2016

Un dar de excepție a fost oferit băcăuanilor de Sfântul Nicolae. La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Protopopiatul Bacău, a organizat marți, 6 decembrie, orele 17.00, la Teatrul de Vară ”Radu Beligan” cea de-a doua ediție a ”Concertului Extraordinar de Crăciun”, susținut de Corul Național de Cameră ”Madrigal - Marin Constantin”.