Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

14 Decembrie 2017

În seara zilei de 11 decembrie 2017, de la orele 16.00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Spiridon, a avut loc în Spitalul de Pneumoftiziologie, slujba Sfântului Maslu, sub protia părintelui protoiereu Costică Busuioc.

11 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 11 decembrie 2017, prin implicarea preotului paroh Gabriel Ichim-Radu, alături de preotul slujitor Daniel-Ionel Marari, Parohia „Sf. Andrei Criteanul” din Bacău a organizat o seară specială pentru enoriașii săi, prin corala preoților „Episcop Melchisedec" din Protopopiatul Bacău, care a fost invitată pentru a susține un recital de colinde tradiționale. Tot acum, a fost lansat și proiectul parohial: „Ca toți să fie Una!", acesta urmând a participa, alături de alte proiecte din Eparhie, la Concursul național cultural-artistic sub egida „Unirea: libertate și unitate”, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

10 Decembrie 2017

Sala Teatrului de Vară „Radu Beligan” din orașul Bacău s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei dornici să se bucure de Concertul extraordinar „Crăciunul – descoperirea lui Hristos în plenitudinea iubirii” al Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” ce a fost susținut în ziua de 10 decembrie 2017, începând cu orele 17:00. Cea de-a treia ediție a acestui recital, desfășurată la Bacău, a adus tuturor celor prezenți vestea sărbătorilor de iarnă prin cântece interpretate într-o maniera unică și plină de har. Întâlnirea s-a bucurat de prezența în sala de concert a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului alături de care au participat oficialități centrale, județene și locale.

10 Decembrie 2017

Duminică, 10 decembrie 2017, în Duminica a XXVII-a după Rusalii,  preoții slujitori ai Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bacău, împreună cu credincioșii parohiei au trăit bucuria de a primi festiv în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care a oficiat alături de un sobor de preoți și diaconi slujba Sfintei Liturghii.

9 Decembrie 2017

Vineri, 8 decembrie 2017, credincioşii băcăuani au avut din nou bucuria de a face un popas duhovnicesc pe calea Postului Naşterii Domnului Iisus Hristos, la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Valea Budului – metoc chiriarhal – pentru a se ruga împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Taina Sfântului Maslu.

9 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în seara zilei de 07 decembrie 2017, când se face pomenirea Sfintei Muceniţe Filofteia, în parohia cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Holt, comuna Letea Veche, Protoieria Bacău, s-au întâlnit membrii Coralei ,,Episcop Melchisedec” din Bacău.

9 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul Proiectului educațional Biserică – Grădiniță, pentru anul şcolar 2017-2018, cu titlul „Un strop de credință care zidește” și argumentat de tema Calendarului activităților pe luna decembrie: „Să ne cunoaștem sfinții”, cu toată dragostea și bucuria duhovnicească, de ziua Sfântului Ierarh Nicolae, pe 6 decembrie 2017, Biserica parohiei Luncani din Protoieria Bacău, a primit sufletele calde, nevinovate, sincere și iertătoare ale celor 95 de copii ai Grădiniței și Școlii cu clasele I-IV din localitate.

8 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, joi, 7 decembrie 2017, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din municipiul Bacău a găzduit o nouă seară cultural-duhovnicească, cu titlul consacrat „Crăciunul în temnițele comuniste”, organizată de către Asociaţia Profesorilor de Religie „Sfânta Paraschiva” Bacău.

5 Decembrie 2017

Un sobor de preoți băcăuani, alături de credincioși ai Parohiei „Sfântul Nicolae” din orașul Bacău, au participat la slujbei Vecerniei oficiată sub protia părintelui paroh Costică Busuioc, care este și protopop al Protoieriei Bacău.

 

5 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, s-au desfăşurat, în perioada 25 noiembrie - 4 decembrie 2017, întâlnirile de lucru ale profesorilor de Religie din toate şcolile judeţului Bacău, arondaţi în cele opt cercuri pedagogice: Bacău Nord, Bacău Sud, Bacău Liceu, Buhuşi, Oneşti, Moineşti, Dărmăneşti şi Podu Turcului. Cercul pedagogic este o formă consacrată de perfecţionare didactică.