Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

11 Septembrie 2018

Duminică, 9 septembrie 2018, în după-amiaza zilei de pomenire a Sfinților şi Drepţilor dumnezeieşti Părinți Ioachim și Ana, Înaltpreasfințitul Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a slujit Taina Sfântului Maslu în Biserica „Sfântul Dimitrie” – Narcisa, Bacău.

10 Septembrie 2018

Duminică, 9 septembrie 2018, în Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, a fost implementat la nivel parohial, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, de către preotul paroh Gabriel Radu-Ichim, programul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” (Ediția a II-a).

9 Septembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul manifestărilor dedicate Anului Omagial al Unității de Credință și de Neam și Anului Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, în Parohia Ruseni, Protopopiatul Bacău, s-a desfășurat sub coordonarea părintelui Popa Viorel Adrian, prima ediție a „Școlii de vară”.

5 Septembrie 2018

Marţi, 4 septembrie 2018, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, preoţii parohiilor Drăgeşti şi Oţeleşti din Protopopiatul Bacău, împreună cu Asociaţia „Treime de Arheierei” din Bacău au organizat o excursie tematică cu prilejul Centenarului Marii Uniri, la care au participat 16 copii cu posibilităţi financiare reduse din cele două parohii rurale.

5 Septembrie 2018

În perioada 27 – 31 august 2018, Parohia Farcaşa-Răchitoasa, din comuna Răchitoasa, Protopopiatul Bacău, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Răchitoasa au desfășurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Proiectul educaţional cultural-catehetic „Școala de vară – Creaţie şi cântec”, ediţia I.

31 August 2018

Vreme de o săptămână copiii din Parohia „Sf. Gheorghe” din orașul Bacău au luat parte la cursurile „Școlii de Vară - Școala din Tinda Raiului”. Micuții enoriași au fost implicați în tot felul de activități cultural-catehetice și educative.

27 August 2018

În perioada 20 – 24 august 2018, Asociaţia „Treime de Arhierei” şi Parohia „Sfinţii Trei Ierahi” – Protopopiatul Bacău, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Mihai Drăgan” din Bacău, au desfășurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Proiectul educaţional cultural-catehetic „Școala de vară – Joc şi creaţie”, ediţia a V-a.

19 August 2018

Proiectul cultural-duhovnicesc "Tânărul băcăuan în an centenar. Despre valorile care unesc un neam" a ajuns la final. Cei 100 de tineri ortodocși băcăuani participanți la proiect, precum și cei 30 voluntari membri ai ASCOR-Bacău, ATOR-Bacău și Onești au fost prezenți, în ziua de 19 august a.c. în Duminica a XII-a după Rusalii, la Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în Biserica "Sfântul Dimitrie", Cartierul Narcisa Bacău.

18 August 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia „Buna Vestire” din Protopopiatul Bacău, în perioada 6-10 august 2018, s-a desfăşurat la iniţiativa părintelui paroh Iulian Neculai Muşat şi a preotului slujitor Ionuț Căsăneanu, Şcoala de Vară „Bucuria copilăriei la Buna Vestire”, ediția a II-a.

18 August 2018

Sărbătoarea hramului „Adormirea Maicii Domnului” a debutat în Parohia Dealu Nou – Sărata cu slujba vecerniei din seara zilei de 14 august 2018, la care a participat un sobor de șase preoţi împreună cu un număr mare de credincioși.