Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

21 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pǎrinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacǎului, în data de 17 martie, ziua de pomenire a Cuviosului Alexie omul lui Dumnezeu, în Parohia cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Holt, Protopopiatul Bacǎu, preoţii Cercului pastoral nr. 2, „Sfânta Cuvioasǎ Parascheva”, s-au întâlnit pentru a sǎvârşi Taina Sfântului Maslu.

21 Martie 2017

Din încredințarea și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului și sub îndrumarea părintelui Costică Busuioc, protoiereu al Protopopiatului Bacău, miercuri, 15 martie 2017, a avut loc la Parohia “Sfântul Nicolae” Trebeș, întrunirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 3 “Acoperământul Maicii Domnului”.            

20 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în zilele de 18-19 martie 2017, ASCOR Bacău a organizat evenimentul „Studentul băcăuan”, tema acestui an fiind „Viaţa – mărturisirea generaţiei mele”. La eveniment au participat reprezentanți din țară ai filialelor ASCOR care s-au întâlnit pentru a forma o voce mai puternică privind problematica generației lor: mărturisirea, sistemul de valori, locul şi afirmarea acestora în societate.

20 Martie 2017

Cu prilejul „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti” şi al „Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”, dar și a cinstirii Sfintei Crucii din Duminica a III-a din Postul cel Mare, cu binecuvântarea și participarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Protopopiatul Bacău au avut loc două evenimente duhovnicești-misionare inedite.

20 Martie 2017

În cea de-a treia duminică din Postul Paştelui, dedicată Sfintei Cruci, în Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, din municipiul Bacău, protopopiatul Bacău, a fost implementat  programul catehetic „Cinstirea icoanelor în Ortodoxie”.

19 Martie 2017

În cea de-a treia duminică din Postul Paştelui, dedicată cinstirii Sfintei Cruci, Parohia “Buna Vestire” din municipiul Bacău a fost în sărbătoare prin prezența IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care, înconjurat de un sobor de preoți băcăuani, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie. Credincioșii parohiei băcăuane și-au întâmpinat ierarhul cu flori, pâine și sare, arătându-și bucuria de a participa la slujba arhierească, la care au fost prezenți și preoți de la bisericile învecinate.

18 Martie 2017

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, vineri, 17 martie 2017, a fost adusă Sfânta Cruce de la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman, fiind aşezată spre închinare în biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Bacău.

18 Martie 2017

Credincioșii băcăuani au fost prezenți la metocul chiriarhal de la Valea Budului din comuna Mărgineni, Protopopiatul Bacău, pentru a se ruga împreună cu IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

15 Martie 2017

Cu prilejul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi al Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, dar și a cinstirii Sfintei Crucii din Duminica a III-a din Postul cel Mare, cu binecuvântarea IPS Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, parohiile „Sfinţii Trei Ierahi”, „Lazaret” şi „Sf. Andrei Criteanul”, sprijiniţi de parohiile din partea de Nord a Bacăului („Înălţarea Domnului”, „Sf. Nicolae”, „Învierea Domnului”, „Gherăieşti” I şi II, „Sf. Voievozi – CFR” şi „Holt”) sub coordonarea Protoieriei Bacău, vor organiza duminică, 19 martie 2017, procesiunea „LA UMBRA CRUCII TALE”. Evenimentul se desfășoară în premieră în municipiul Bacău și se va bucura de prezența Chiriarhului locului.

15 Martie 2017

Cu binecuvântarea şi cu purtarea de grijǎ a Înaltpreasfinţitului Pǎrinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacǎului, şi anul acesta, copiii şi elevii din Parohia cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Holt, comuna Letea Veche, Protoieria Bacǎu, au participat  cu bucurie şi dǎruire la proiectul ce se desfǎşoarǎ deja de mai multǎ vreme, în fiecare an, în tinda bisericii din satul lor.