Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

18 Iulie 2018

În ziua de 15 iulie a.c. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a efectuat o vizită de lucru la bisericile și șantierele bisericilor din comuna Stănița, județul Neamț, Protopopiatul Roman.

18 Iulie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 14 iulie 2018, peste 90 de enoriași ai Parohiei „Izvorul Tămăduirii” din localitatea Fundu Tutovei, judeţul Bacău, au beneficiat de consultații medicale gratuite.

17 Iulie 2018

În ziua de prăznuire a Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, sâmbătă, 7 iulie 2018, în istoria Parohiei Burdusaci s-a mai scris o filă, una marcată de sfințirea noului lăcaș de cult închinat „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Tochilea, comuna Răchitoasa.

12 Iulie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în perioada 9-13 iulie 2018, la mănăstirea cu hramul „Sfinţii Petru și Pavel” din comuna Lipova, Protoieria Bacău, s-a desfăşurat proiectul cultural-catehetic al școlii de vară „Copiii - prima prioritate în viața familiei”. Acest proiect este o colaborare între primăria comunei Lipova, Unicef România și mănăstirea băcăuană și a implicat 200 de copii și tineri din satele ce formează comuna Lipova din județul Bacău. La închiderea ediției de anul acesta a fost prezent din partea Centrului Eparhial părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul Sectorului Cultural. Acesta a transmit un cuvânt de binecuvântare și apreciere din partea Părintelui Arhiepiscop Ioachim.

12 Iulie 2018

Miercuri, 11 iunie 2018, în ziua de prăznuire a Sfintei Olga, Împărăteasa Rusiei, schitul băcăuan situat în „Poiana Maicii Domnului” din Izvorul Berheciului, aşa cum a fost denumit acest loc mirific de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, şi-a sărbătorit ocrotitoarea.

5 Iulie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în perioada 02 – 06 iulie 2018, în parohia cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, din satul Holt, comuna Letea Veche, Protoieria Bacău, se desfăşoară atelierele educative şi proiectele catehetice ale Şcolii de vară ,,Bucuria întâlnirii copiilor cu Hristos”.

3 Iulie 2018

În perioada 02 – 12 iulie a.c., timp de zece zile, cu purtarea de grijă și din încredințarea Inaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohia Șerbănești din Protopopiatul Bacău, are loc cea de-a treia ediție a activităților culturale, educaționale și filantropice de tip școală de vară în cadrul Centrului Educațional Didascalos.

29 Iunie 2018

În ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel la biserica ce le poartă numele din Parcul „Cancicov” a municipiului Bacău a fost prilej de mare sărbătoare prin oficierea Sfintei Liturghii de către Părintele Arhiepiscop Ioachim, chiriarhul locului. Acesta a fost însoțit în rugăciune de un sobor de preoți băcăuani care au răspuns la invitația preoților slujitori de la biserica din urbea băcăuană. Tot acum credincioșii prezenți au avut marea bucurie de a se închina la racla cu sfinte moaște de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman aduse încă de duminică, 24 iunie, precum și la moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul de la Mănăstirea Văratec din județul Neamț.

25 Iunie 2018

Câteva sute de băcăuani au întâmpinat moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi de la Catedrala Episcopală din Huși și racla cu sfinte moaște de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman aduse duminică, 24 iunie, spre închinarea credincioșilor la biserica ”Sf. Apostoli” din Parcul Cancicov- Bacău.

24 Iunie 2018

În perioada 22-24 iunie a.c., la Parohia închinată Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Bacău, a fost prilej de mare bucurie pentru credincioșii acestei comunități, dar și pentru toți creștinii băcăuani care au dorit să se roage și să se închine la moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi, ce au fost aduse de la Catedrala Episcopală din Huși, dar și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni, adusă spre închinare în dimineața zilei de 23 iunie.