Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

17 Ianuarie 2019

În ziua de marţi, 15 ianuarie 2019, marele poet naţional Mihai Eminescu a fost sărbătorit cu multă bucurie duhovnicească la Colegiul din Bacău care îi poartă numele.

16 Ianuarie 2019

Parohia „Sf. Trei Ierarhi” din Bacău a organizat în zilele de duminică, 13 ianuarie şi marţi, 15 ianuarie 2019, două evenimente cultural-religioase în memoria marelui poet naţional Mihai Eminescu, cu prilejul a 169 de ani de la naşterea „Luceafărului poeziei Româneşti”.

12 Ianuarie 2019

Parohia băcăuană „Sfântul Andrei Criteanul” din Protopopiatul Bacău a organizat preț de o zi o excursie tematică denumită sugestiv „În căutarea zăpezii“. Evenimentul cultural este ajuns la a doua ediție și a adunat peste patruzeci de copii care s-au bucurat de mica serbare a iernii.

7 Ianuarie 2019

Întoarcerea la slujirea autentică, din perioada când Taina Sfântului Botez era integrată în slujirea euharistică, a reprezentat o prioritate și un fapt inedit în Liturghia oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în data de 07 ianuarie a.c. la Biserica „Buna Vestire” din Bacău, Protopopiatul Bacău.

28 Decembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și la inițiativa Protopopiatului Bacău, condus de Pr. Protopop Costică Busuioc, în cadrul proiectului ”Ajută-l pe Moș Crăciun!”, a avut loc oferirea de daruri,  pregătite cu grijă de credincioșii Parohiei “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bacău, păstoriti de Pr. Paroh Constantin Abageru și Pr. Inspector Adrian Alexandrescu. Darurile au fost oferite copiilor  nevoiași ce aparțin Parohiei “Sfântul Nicolae” din satul Podiș, com. Mărgineni, jud. Bacău, paroh fiind pr. Iulian Popa.

27 Decembrie 2018

În a treia zi de Crăciun, când Biserica îl prăznuieşte pe întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, la Metocul chiriarhal de la Valea Budului din comuna Mărgineni, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

26 Decembrie 2018

 În cea de-a doua zi de Crăciun, în ziua de prăznuire a Sf. Nicodim de la Tismana şi a Sf. Eftimie Mărturisitorul, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat alături de un sobor de preoți și diaconi Sfânta Liturghie la Metocul Chiriarhal "Sf. Părinți Ioachim şi Ana" de la Itești.

25 Decembrie 2018

Cu prilejul serbării Nașterii Domnului Hristos în Parohia ,,Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău, Protopopiatul Bacău, unde slujesc preotul paroh Gabriel Ichim-Radu, care este și președinte al Asociației naționale a copiilor surzi din România și preotul Daniel-Ionel Marari, Inspector eparhial și slujitor al bisericii băcăuane, au fost împărțite, în mai multe zile, cadouri și dulciuri la tinerii și copiii colindători (190 pachete), dar și acasă la copiii surdo-muți și la familiile hipoacuzice din Bacău (210 pachete).

 

23 Decembrie 2018

În săpătămâna premergătoare conferinței susținute pe 7 decembrie de prof. univ. dr. Nicu Gavriluță și pr. Ilarin Mâță, credincioșii parohiei „Sf. Gheorghe” din Bacău, la inițiativa preoților parohiei – pr. Gheorghe Cirica, pr. Ciprian-Ioan Ignat și pr. Constantin Gherasim – au donat alimente, produse de îngrijiri și bani către Asociația „Sf. Voievod” Ștefan cel Mare de la Hârja. Colecta, însă, s-a prelungit pe tot parcursul lunii decembrie, venind și în sprijinul a 30 de bătrâni singuri sau cu o situație materială precară din parohia băcăuană, care, pe 22 decembrie, au primit un pachet cu alimente pentru masa de Crăciun.

23 Decembrie 2018

Vineri, 21 decembrie 2018, la Parohia „Sfântul Ioan” din Bacău, s-a încheiat de acum tradiționala colectă a darurilor de sărbători, organizată pentru al șaselea an consecutiv.