Protopopiatul Bacău

Protopop P.C. Pr. Costică C. Busuioc

Protopopiatul Bacău, din punct de vedere administrativ cuprinde în total 98 de parohii, 10 capele și 6  Mănăstiri. 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Costică C. Busuioc
  • Secretar – P.C. Pr. Ciprian Mihai Olteanu
  • Economist – Gabriela Chelaru
  • Economist - Cârlan Cătălina
  • Casier – Anişoara Antohi

Contacte:
Adresa: Str. 9 Mai, nr. 48, Muncipiul Bacău, Jud. Bacău;
Tel./Fax: 0234.53.10.14, Mobil: 0786.29.46.28

Știri din Protopopiatul Bacău

18 Octombrie 2017

În fiecare an, la data de 18 octombrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sf. Ap. și Ev. Luca, care după tradiție ar fi zugrăvit cea dintâi icoană a Maicii Domnului. În Patriarhia Română, anul 2017 a fost proclamat - Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti, prilej cu care Sf. Ev. Luca a fost și el omagiat în chip deosebit  prin prisma faptului că a fost nu numai autor  al celei de-a treia Evanghelii și a cărții Faptele Apostolilor, ci și iconar.

 

12 Octombrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, preoţii Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău au organizat în data de 11 octombrie 2017 un pelerinaj la Iaşi, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, ce va fi sărbătorită în data de 14 octombrie.

11 Octombrie 2017

Cea de-a doua zi a atelierului de Iconografie, organizat la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, de către Protopopiatul Bacău, a fost încarcată de noi bucurii și surprize.

 

 

10 Octombrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în contextul împlinirii a 8 ani de la ridicarea eparhiei la rangul de arhiepiscopie și a sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, Protopopiatul Bacău a organizat la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău un Atelier de iconografie care a adunat pictori de renume național. Tot acum a avut loc și o expoziție de carte veche de cult.

 

7 Octombrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în contextul împlinirii a 8 ani de la ridicarea eparhiei la rangul de arhiepiscopie și a sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, Protopopiatul Bacău organizează în perioada 9-19 octombrie 2017, la complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău un Simpozion cultural intitulat “Cultul Sfintei Cuvioase Parascheva în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului”.

7 Octombrie 2017

În data de 3 octombrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub coordonarea părintelui protopop Costică Busuioc, a avut loc în Parohia Valea Caselor din comuna Lipova întrunirea Cercului Pastoral nr. 1 – „Bunavestire”.

5 Octombrie 2017

În Protopopiatul Bacău a avut loc joi, 05 octombrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, și sub coordonarea părintelui protopop Costică Busuioc, în sala de conferinţe de la sediul Protopopiatului Bacău, începând cu orele 1000, ședința administrativă lunară a preoţilor din jurisdicția protopopiatului.

2 Octombrie 2017

În ziua de 02 octombrie 2017, la Colegiul „Mihai Eminescu" din orașul Bacău, a fost sărbătorit hramul Capelei „Acoperământul Maicii Domnului”. Cu ocazia acestui eveniment a fost oficiată Dumnezeiasca Liturghie de către un sobor de preoţi, sub protia părintelui Adrian Alexandrescu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Bacău.

 

1 Octombrie 2017

În parohia ,,Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău cu prilejul hramului bisericii închinat ,,Acoperământului Maicii Domnului” a fost preț de aproape două zile o atmosferă duhovnicească cu totul specială. Astfel, sâmbătă, 30 septembrie a.c. a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litia sub protia PC părinte Costică Busuioc, protopop al Protoieriei Bacău. Serbarea a continuat duminică, 1 octombrie cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți alături de preotul paroh Gabriel Ichim-Radu și de preotul slujitor Daniel-Ionel Marari.

28 Septembrie 2017

Din încredinţarea şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, în seara zilei de 26 septembrie, în parohia cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, din satul Chiticeni, comuna Secuieni, Protoieria Bacău, membrii Cercului Pastoral nr. 2 „Sf. Cuv. Parascheva” s-au întâlnit pentru rugăcine şi binecuvântare.