Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

15 Martie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului Bacăului, joi, 15 martie 2018, în sediul Clubului Copiilor din Roman, a avut loc evaluarea proiectelor depuse de către parohiile care s-au înscris şi participat la Concursul Patriarhal Naţional Cultural Artistic intitulat ,,Unirea: libertate şi unitate”, implementat prin Biroul de catehizare eparhial. Perioada de desfășurare a acestui proiect a fost 1 decembrie 2017- 11 martie 2018, pe toate cele trei secţiuni ale sale: literară, artistică şi multimedia. Delegatul Înaltpreasfințitului părinte Arhiepiscop Ioachim a fost părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul Sectorului Cultural, care a asistat la corectarea proiectelor.

14 Martie 2018

       Având înalta binecuvântare, miercuri, 14 martie 2018, în Biserica „Precista Mare” din Municipiul Roman, a avut loc întâlnirea trimestrială a preoților din Protopopiatul Roman.
Delegați ai Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului la acest eveniment au fost PC Pr. Zamfir Alexandru, consilier administrativ și PC Pr. Valentin Băltoi, consilier cultural.

12 Martie 2018

În perioada 09 - 30 martie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în trei dintre parohiile din Protopopiatul Roman, va fi implementat proiectul eparhial cu caracter social-filantropic intitulat „Flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc…”

11 Martie 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a aflat în Duminica a III-a din Postul Mare, numită și Duminica Sfintei Cruci, la Catedrala ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, unde a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie alături de preoții și diaconii slujitori ai acestui sfânt lăcaș. Tot acum, un tânăr teolog a fost hirotonit întru diacon pe seama Mănăstirii „Schimbarea la Față"  de la Berzunți din Protopopiatul Onești.

6 Martie 2018

Luni, 5 martie 2018, în Sala de festivități a Colegiului Național „Roman-Vodă” a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, o conferință susținută  de către arhid. Lect. Univ. dr. Sorin Mihalache, profesor la Facultatea de Teologie ”Dumitru Stăniloae” din Iași.  Evenimentul a constituit materializarea unui parteneriat între Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” și Colegiul Național ”Roman Vodă”, la implementarea căruia au contribuit profesorii de religie ortodoxă din cele două licee.

27 Februarie 2018

Sub genericul „Zilele Mitropolit Visarion Puiu”, eveniment ajuns la a XXII-a ediție consecutivă, Asociația „Mitropolit Visarion Puiu” din Roman, având binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, organizează în perioada 27-28 februarie 2018 o serie de manifestări cultural-religioase dedicate memoriei acestui distins ierarh, condamnat la moarte în absență, în luna februarie a anului 1946.

18 Februarie 2018

În Duminica Iertării, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat slujba Vecerniei în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman. Alături de Ierarh, în rugăciune, au fost preoții consilieri și inspectori eparhiali, părinții slujitori din parohiile Protopopiatului Roman și șapte preoți care au fost hirotesiți întru duhovnic.

18 Februarie 2018

Astăzi, 18 februarie 2018, în Duminica Iertării, la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a săvârșit Sfânta Liturghie baptismală. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit și un preot pe seama Mănăstirii „Ștefan cel Mare” din localitatea Slănic Moldova, județul Bacău.

 

17 Februarie 2018

În perioada Postului Mare, la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, slujbele se vor săvârși după următorul program:

15 Februarie 2018

Eruditul Episcop Melchisedec Ștefănescu a fost pomenit în cadrul Sfintei Liturghii la Catedrala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, la 195 de ani de la nașterea sa. La slujbă au participat preșcolari de la Fundația „Episcop Melchisedec" care au fost împărtășiți, elevi seminariști ai Liceului Teologic „Episop Melchisedec” și numeroși credincioși.