Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

23 Martie 2017

Miercuri, 21 martie 2017, elevii Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Roman au organizat o colectă de fructe, legume, gemuri, compoturi, dulcețuri și alte alimente în cadrul Proiectului “Dăruind vei dobândi.

15 Martie 2017

În data de 15 martie, în sala de conferințe a Liceului Teologic "Episcop Melchisedec" din Roman, cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim și la invitația conducerii liceului cu profil vocațional, părintele arhidiacon Prof. Dr. Sorin Mihalache, de la Facultatea de Teologie "Dumitru Stăniloae" din Iași a susținut conferința cu tema “Viața creștină și provocările lumii de azi!”

15 Martie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 15 martie a.c., la Școala „Mihai Eminescu” din orașul Roman, Protopopiatul Roman a avut loc evaluarea proiectelor catehetice înscrise în concursul național de creație „Icoana și Școala mărturisirii ” la care au participat activ P.C. Pr. Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial pentru catehizare în cadrul Sectorului Cultural al Eparhiei Romanului și Bacăului și P.C. Pr. Dragoș-Alexandru Munteanu, protopop al Protoieriei Roman.

10 Martie 2017

În data de 9 martie a.c., ziua pomenirii celor 40 de mucenici, părintele arhim. Nicodim Petre, consilier eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, s-a întâlnit cu membrii ATOR Roman. Gazda acestei întâlniri a fost biserica “Sf. Voievozi” din Roman.

9 Martie 2017

Astăzi, 08 martie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a vizitat Fundația ”Episcop Melchisedec” pentru a se întâlni și a felicita toate maicile și doamnele care lucrează în această instituție aflată sub oblăduirea Centrului eparhial Roman.

 

8 Martie 2017

Cu binecuvântare IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia Cotu Vameş II din Protopopiatul Roman, urmare evenimentului nefericit de la începutul lunii martie a.c., când o familie din localitate a pierdut într-un incendiu devastator agoniseala de-o viață, urmând cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care îndeamnă "să ne bucurăm cu cei ce se bucură şi să fim alături celor ce au motive de întristare", s-a mobilizat şi a organizat o colectă care să vină în sprijinul acestor membri ai comunității greu încercați de necaz.

8 Martie 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oferit de Ziua Internaţională a Femeii, tuturor angajatelor de la Centrul eparhial Roman, florile recunoștiinței și binecuvântare Sa.

 

5 Martie 2017

Un  sobor format din preoți și diaconi slujitori ai Catedralei „Sf. Cuv. Parascheva”, precum şi mulțime de credincioşi din Eparhia Romanului şi Bacăului au fost prezenți la Roman pentru a participa în Duminica Ortodoxiei la Liturghia baptismală ce a fost oficiată de IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în străvechiul chivot mușatin.

5 Martie 2017

Sâmbătă, 4 martie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a făcut o vizită de lucru la Fundația ”Episcop Melchisedec" din Roman.

4 Martie 2017

În prima sâmbătă din Postul Pătimirilor Mântuitorului, zi închinată Sfântului Mc.Teodor, la catedrala Arhiepiscopală din Roman s-a oficiat Dumnezeiasca Liturghie.