Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

13 Iunie 2017

Parohia „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Roman, Protopopiatul Roman, Județul Neamț, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, organizează licitația în vederea executării picturii interioare, (aproximativ 1000 mp), în data de 28.06.2017 la ora 10.00.

5 Iunie 2017

Serbarea Preasfintei Treimi a fost prăznuită și în orașul Roman, unde, la catedrala `Sf. Cuv. Parascheva” a fost oficiată Sfânta Liturghie baptismală de către IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim al Romanului și Bacăului, alături de părintele Arhim. Clement Haralam, mare ecleziarh al Catedralei Patriarhale, de preoți și diaconi slujitori și de numeros popor.

4 Iunie 2017

Pogorârea Duhului Sfânt, sărbătoare care încununează suita de praznice împărătești generate de Întruparea Mântuitorului, a fost serbată la catedrala arhiepiscopală din Roman prin oficierea de către Părintele Arhiepiscop Ioachim a Sfintei Liturghii urmată de Vecernia plecării genunchilor și apoi de sfințirea crengilor de tei.

30 Mai 2017

Parohia „Sf. Vasile cel Mare” Roman, Protopopiatul Roman, judeţul Neamț, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, organizează în data de 14 iunie 2017, ora 9.00 o nouă licitaţie în vederea realizării picturii interioare cu o suprafaţă de aproximativ 1000 mp.

25 Mai 2017

De ziua Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos la cer, credincioșii romașcani au trăit bucuria serbării acestei unice sărbători prin participarea la Sfânta Liturghie ce a fost oficiată  la Catedrala arhiepiscopală din Roman  rugându-se alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim. La slujbă a participat un sobor de preoți și diaconi slujitori în străvechiului lăcaș de cult, notabilități ale orașului și numeros popor.

23 Mai 2017

Astăzi, 23 mai a.c. Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman şi-a deschis porţile pentru a lăsa să iasă în lume o nouă generaţie de tineri absolvenți. Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii după care a fost săvârșită o slujbă de Te-Deum în prezența IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.

22 Mai 2017

Parohia „Sf. Vasile cel Mare” Roman, Protopopiatul Roman, judeţul Neamț, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, organizează în data de 29 mai 2017, ora 9.00 licitaţie în vederea realizării picturii interioare cu o suprafaţă de aproximativ 1000 mp. Contact: pr. Miclăuș Cătălin – Claudiu. Email cmiclausus@yahoo.com. Tel. 0233722475.

20 Mai 2017

În ziua de 19 mai 2017, Fundația ”Episcop Melchisedec”, prin intermediul directorului Aurelian Constantin Alexa și doamna Cristina Chelaru a participat la întâlnirea cu domnul Gabriel Petrea, Ministru al Consultării Publice și Dialogului Social și cu domnul Vasile Panaite - Prefect al Județului Neamț, ce a fost găzduită de primăria Roman.

20 Mai 2017

Înaltpreasfințitul Ioachim a fost prezent în ziua de 20 mai 2017 în parohia Moreni din protoieria Roman unde a sfințit locul pentru o nouă poartă a cerului ce urmează a fi ridicată în această comunitate de credință. Acestuia i s-au alăturat un sobor de preoți, oficialități locale și centrale, precum și câteva sute de credincioși.

14 Mai 2017
Duminică, 14.05.2017,  la ceas de seară, elevi de la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman, însoțiți de preoții profesori din instituție, au participat la slujba Vecerniei închinate Sf. Mitropolit Iacob Putneanul, la Catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman.