Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

16 Decembrie 2017

Cea de-a șasea ediție a Concertului tradițional „În noaptea de Crăciun” de anul acesta, a avut loc în Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman și s-a bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

15 Decembrie 2017

În străvechea catedrală mușatină care se află sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva, la Roman, în ziua de 15 decembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a întâlnit cu preșcolarii de la Grădinița „Episcop Melchisedec” pe care i-a împărtășit cu Sfintele Taine. 

14 Decembrie 2017

Trei preoți din protopopiatul Bacău, respectiv din protopopiatul Onești au susținut la Centrul Eparhial de la Roman, în data de 14 decembrie 2017, lucrările pentru obținerea gradului I în preoție. Cele două comisii au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

14 Decembrie 2017

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului va organiza, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Catedrala arhiepiscopală din orașul Roman sâmbătă, 16 decembrie 2017, un Concert tradiţional de Colinde sub egida „În noaptea sfântă de Crăciun”.

13 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea IPS Părintele Ioachim, Arhipepiscopul Romanului și Bacăului și cu implicarea Maicii Starețe a Mănăstirii Văratec, Stavrofora Iosefina Giosanu, duminică, 10 decembrie, în Biserica „Sf. Mare Mc. Dumitru” din parohia Poienița, com. Poienari, corala de maici "Cuviosul Iosif" al Mănăstirii Văratec, a vestit celor prezenți nașterea Domnului Iisus Hristos.
 

12 Decembrie 2017

Pe 12 decembrie, creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Spiridon, episcop al Trimitundei, mare făcător de minuni şi singurul sfânt care, potrivit tradiţiei, îşi părăseşte racla pentru a veni în ajutorul oamenilor aflati în necazuri și boli. Multe comunități l-au ales ca și ocrotitor spiritual al sfintelor locașe de închinare.

12 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminica, 10 decembrie 2017, în cadrul programului social eparhial „Bolnav am fost şi M-aţi cercetat“, preoții din cercul pastoral "Sfantul Pahomie de la Gledin" din cadrul Protopopiatului Roman, au săvârșit Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ‟Adormirea Maicii Domnului” din parohia Chilii, com. Valea Ursului.

8 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 7 decembrie 2017, la sediul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman  a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor Centrului de Socializare. Invitatul întâlnirii a fost părintele Alexandru Zamfir, Consilier Eparhial.

2 Decembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul  Romanului și Bacăului, elevii Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman au evocat Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 în cadrul mai multor manifestări desfășurate pe parcursul săptămânii premergătoare Zilei Naționale.

30 Noiembrie 2017

În contextul serbării Zilei Naționale a României, vineri, 1 Decembrie 2017, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman a fost oficiată începând cu ora 10.00 o slujbă de Te Deum de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți consilieri și inspectori ai Centrului eparhial de la Roman.