Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

5 Iulie 2017

În data de 04 iulie 2017, școlarii înscriși în programul Summer Camp din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” au ajutat pentru a pregăti o surpriză pentru beneficiarii asistați în cadrul serviciului social: Cantina socială ”Episcop Melchisedec”.

3 Iulie 2017

Fundația ”Episcop Melchisedec” anunță scoaterea la concurs a unor posturi în vederea angajării de personal.

3 Iulie 2017

Începând cu data de 03 iulie 2017 a debutat la Roman programul Summer Camp pe care Fundația ”Episcop Melchisedec” îl pune la dispoziția școlarilor romașcani în lunile iulie și august.

29 Iunie 2017

Cu binecuvântarea și sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de 24 iunie 2017, copii din parohia Ghidion, comuna Stănița, protopopiatul Roman au primit în dar pentru frumoasele rezultate la învățătură o excursie. Un ajutor de nădejde, pentru a putea fi concretizat acest cadou de suflet, a fost oferit prin susținerea financiară a părintelui Laurentiu Segneanu, paroh al parohiei Trifești-Neamț.

25 Iunie 2017

          Cu binecuvântarea şi la îndemnul IPS Ioachim, în parohia Vad, tineri credincioşi de toate vârstele, împreună cu părintele paroh Cristinel Capraru, au sărbătorit prin Sfânta Liturghie “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, punctând în acelaşi timp şi Ziua Universală a Iei românești.

13 Iunie 2017

Parohia „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Roman, Protopopiatul Roman, Județul Neamț, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, organizează licitația în vederea executării picturii interioare, (aproximativ 1000 mp), în data de 28.06.2017 la ora 10.00.

5 Iunie 2017

Serbarea Preasfintei Treimi a fost prăznuită și în orașul Roman, unde, la catedrala `Sf. Cuv. Parascheva” a fost oficiată Sfânta Liturghie baptismală de către IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim al Romanului și Bacăului, alături de părintele Arhim. Clement Haralam, mare ecleziarh al Catedralei Patriarhale, de preoți și diaconi slujitori și de numeros popor.

4 Iunie 2017

Pogorârea Duhului Sfânt, sărbătoare care încununează suita de praznice împărătești generate de Întruparea Mântuitorului, a fost serbată la catedrala arhiepiscopală din Roman prin oficierea de către Părintele Arhiepiscop Ioachim a Sfintei Liturghii urmată de Vecernia plecării genunchilor și apoi de sfințirea crengilor de tei.

30 Mai 2017

Parohia „Sf. Vasile cel Mare” Roman, Protopopiatul Roman, judeţul Neamț, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, organizează în data de 14 iunie 2017, ora 9.00 o nouă licitaţie în vederea realizării picturii interioare cu o suprafaţă de aproximativ 1000 mp.

25 Mai 2017

De ziua Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos la cer, credincioșii romașcani au trăit bucuria serbării acestei unice sărbători prin participarea la Sfânta Liturghie ce a fost oficiată  la Catedrala arhiepiscopală din Roman  rugându-se alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim. La slujbă a participat un sobor de preoți și diaconi slujitori în străvechiului lăcaș de cult, notabilități ale orașului și numeros popor.