Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

22 Mai 2017

Parohia „Sf. Vasile cel Mare” Roman, Protopopiatul Roman, judeţul Neamț, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, organizează în data de 29 mai 2017, ora 9.00 licitaţie în vederea realizării picturii interioare cu o suprafaţă de aproximativ 1000 mp. Contact: pr. Miclăuș Cătălin – Claudiu. Email cmiclausus@yahoo.com. Tel. 0233722475.

20 Mai 2017

În ziua de 19 mai 2017, Fundația ”Episcop Melchisedec”, prin intermediul directorului Aurelian Constantin Alexa și doamna Cristina Chelaru a participat la întâlnirea cu domnul Gabriel Petrea, Ministru al Consultării Publice și Dialogului Social și cu domnul Vasile Panaite - Prefect al Județului Neamț, ce a fost găzduită de primăria Roman.

20 Mai 2017

Înaltpreasfințitul Ioachim a fost prezent în ziua de 20 mai 2017 în parohia Moreni din protoieria Roman unde a sfințit locul pentru o nouă poartă a cerului ce urmează a fi ridicată în această comunitate de credință. Acestuia i s-au alăturat un sobor de preoți, oficialități locale și centrale, precum și câteva sute de credincioși.

14 Mai 2017
Duminică, 14.05.2017,  la ceas de seară, elevi de la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman, însoțiți de preoții profesori din instituție, au participat la slujba Vecerniei închinate Sf. Mitropolit Iacob Putneanul, la Catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman.
10 Mai 2017

Ziua Proclamării Independenţei României şi Ziua Victoriei Asupra Fascismului s-au comemorat, în data de 9 mai, la Roman, prin clasica ceremonie a depunerii de coroane la monumentul Eroilor din incinta cimitirului „Eternitatea". Au fost prezente, ca de fiecare dată, oficialităţile locale în frunte cu primarul municipiului Roman, dar şi reprezentanţi ai mai multor instituţii şi partide politice. Ceremonia a început cu oficierea unei slujbe religioase sub protia preotului Dragoș Munteanu, protopopul Romanului.

8 Mai 2017

În perioada 4-6 mai a.c. s-a organizat la Târgoviște faza națională a Olimpiadei Corale. La secțiunea destinată liceelor teologice și seminariilor, corul „Laudamus" al Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”, dirijat de profesorul Gheorghe Gozar, s-a clasat pe locul al II-lea.

6 Mai 2017

În ziua de 05 mai 2017, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Grădinița ”Episcop Melchisedec” din Roman a fost gazda Cercului pedagogic cu directorii instituțiilor particulare din Județul Neamț.

2 Mai 2017

În perioada vacanței școlare de primăvară s-au organizat, la nivel național, fazele finale ale olimpiadelor școlare. Cei mai buni elevi din țară au realizat o veritabilă expediție în câmpul excelenței educaționale, astfel de participări fiind foarte importante pentru formarea tinerilor de valoare din școala românească.

1 Mai 2017

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Fundația ”Episcop Melchisedec”, a demarat un proiect ambiţios menit să sprijine procesul de aprofundarea a literaturii în limba română în zona Cahul din Republica Moldova.

 

 

1 Mai 2017

În Duminica a treia după Paști, numită și Duminica Mironosițelor, la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv Parascheva” din Roman a fost oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de preoți și diaconi sub protia Preacuviosului Părinte Arhimadrit Pimen Costea, vicar administrativ eparhial. La slujbă au participat numeroși credincioși romașcani.