Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

15 Ianuarie 2017

Duminică, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la catedrala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman a fost oficiată, sub protia Pr Arhim. Andrei Ioniță, Sfânta Liturghie urmată de slujba parastasului pentru marele poet național Mihai Eminescu și pentru membrii familiei sale adormiți întru Domnul.
 

14 Ianuarie 2017

Mâine, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, la catedrala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman va fi oficiată Sfinta Liturghie urmată de slujba parastasului pentru marele poet național Mihai Eminescu și pentru membrii familiei sale adormiți întru Domnul.

10 Ianuarie 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, alături de preoții consilieri și inspectori ai Centrului Eparhial și împreună cu preoții slujitori de la catedrala “Sf. Cuv. Parascheva”, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu prilejul serbării Sfântului Antipa de la Calapodeşti, hramul paraclisului Catedralei arhiepiscopale și ocrotitorul eparhiei.

 

9 Ianuarie 2017

În după amiaza acestei zile, începând cu ora 17.00, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, alături de Preoții Consilieri și Inspectori ai Centrului Eparhial, preoții slujitori de la catedrală și preoții din protopopiatul Roman, a săvârşit cu prilejul serbării hramului Paraclisului Catedralei arhiepiscopale, care este închinat Sfântului Antipa de la Calapodeşti, unul dintre ocrotitorii Eparhiei Romanului și Bacăului, slujba Vecerniei unită cu Litia. La evenimentul duhovnicesc au participat numeroși credincioşi romașcani.

6 Ianuarie 2017

Vineri, 06 ianuarie, manifestarea Lui Dumnezeu prin Întruparea Fiului și prin Arătarea Sfintei Treimi cu ocazia Botezului Mântuitorului Iisus Hristos în râul Iordan de către Sfântul Ioan Botezătorul a fost serbată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin oficierea Sfintei Liturghii alături de soborul preoților și al diaconilor slujitori de la Catedrala „Sfânta Parascheva” din Roman.

 

5 Ianuarie 2017

Joi, 5 ianuarie, la Catedrala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, sub protia Părintelui Arhim. Serafim Huzdup, consilier eparhial, s-a săvârșit rânduiala Ceasurilor Împărătești urmate de Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, unită cu slujba Vecerniei sărbătorii Botezului Domnului.

1 Ianuarie 2017

Duminică, 1 ianuarie, în prima zi a Noului An, când creștinătatea ortodoxă prăznuiește Tăierea Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos şi este cinstit Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, în catedrala arhiepiscopală din Roman. În soborul de preoţi şi diaconi s-au aflat slujitorii Catedralei romașcane, iar răspunsurile liturgice au fost date de corala “Paraschevi” a lăcașului de cult mușatin.

31 Decembrie 2016

Sâmbătă, 31 decembrie 2016, la trecerea în Anul Nou 2017, la Catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de preoții consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, de preoți din Protopopiatul Roman și de cei ce slujesc la Catedrală,  a săvârşit, începând cu ora 23.30, slujba Acatistului Domnului Iisus Hristos şi slujba de Te Deum, ca ofrandă de mulţumire  pentru anul ce a trecut şi ca binecuvântare a lui Dumnezeu pentru noul an calendaristic civil.

25 Decembrie 2016

În ziua serbării Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a oficiat dumnezeiasca Liturghie în catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, alături de soborul preoţilor şi diaconilor slujitori ai acestui sfânt și străvechi locaș.

23 Decembrie 2016

Peste 35 de familii care sunt în evidența Cantinei sociale din cadrul  Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman s-au bucurat de pachete alimentare ce au fost dăruite pentru a întâmpina cum se cuvine Nașterea Pruncului Divin.