Protopopiatul Roman

Protopop P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu

Protopopiatul Roman, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde parohii în Municipiul Roman și comunele învecinate, în total 75 parohii, 1 Mănăstire,  1 Schit şi 5 Capele.

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Dr. Dragoș Munteanu
  • Secretar – P.C. Pr. Ciucanu Mario-Doro
  • Contabil – D-na Veronica Mitru    
  • Casier– magazioner – Mariana Paleu

Contacte:
Adresa:   Str. Castanilor, Nr. 1, Roman, Jud. Neamț
Tel/Fax:   0233.744.029;  Mobil - 0786.585.828
Web:       www.protoieriaroman.ro

Știri din Protopopiatul Roman

20 Februarie 2017

Școlarii pasionați de jurnalism din cadrul Centrului de Zi "Episcop Melchisedec" din Roman s-au întâlnit duminică, 19 februarie a.c., prin intermediul profesorului de sprijin Elena Enea și mentorul în domeniu, Corina Gogoloț, la prima ediție a cursului de jurnalism sub egida "Ai noștri tineri".

18 Februarie 2017

Vineri, 17 februarie s-a desfășurat în cadrul Protopopiatului Roman o ședință cu caracter administrativ-bisericesc. Gazda evenimentului ce a reunit toți preoții sub coordonarea Pr. Dragoș Munteanu, protopop al Protoieriei Roman, a fost Parohia ”Sfântul Dumitru” din oraș.

15 Februarie 2017

Astăzi, 15 februarie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman a fost oficiată Sfânta Liturghie, la aceasta luând parte preoți consilieri și inspectori eparhiali, preoți din Protopopiatul Roman coordonați de Pr. Dragoș Munteanu, protopop al Protoieriei Roman, și preoți profesori alături de tineri elevi de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, pentru a marca împlinirea a 194 de ani de la nașterea ilustrului ierarh Melchisedec Ștefănescu (1823-1892).

3 Februarie 2017

Din anul 1936, învățământul teologic ortodox de pretutindeni își cinstește sfinții ocrotitori, paradigme ale devenirii oricărui tânăr cu vocație pentru slujirea lui Hristos. Astfel, în data de 29 ianuarie, seminariștii romașcani au mers la Catedrala Arhiepiscopală “Sf. Cuv. Parascheva”, alături de profesorii lor, pentru a participa la slujba Vecerniei Sfinților Trei Ierarhi.

30 Ianuarie 2017

Astăzi, 30 ianuarie 2017, la invitația Domnului Primar Lucian Micu, în sala de ședință a Consiliului Local Roman a avut loc întâlnirea ONG-urilor cu administrația locală.

26 Ianuarie 2017

Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” este școala care din anul 1858 pregătește, din încredințarea chiriarhului Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, tinerii aspiranți la preoție din această eparhie. La ora actuală, în școală se pregătesc 190 de elevi de nivel liceal – specializările teologie ortodoxă și ghid turism religios, și 117 elevi de învățământ postliceal – specializarea asistent medical generalist.

 

26 Ianuarie 2017

În data de 26 ianuarie a.c. IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi slujitori a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman. La slujbă au fost prezenți credincioși adulți și tineri care au participat la serbarea Cinei Euharistice, dar și la hirotonia a doi tineri în treapta de preot și diacon.

25 Ianuarie 2017

Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, beneficiarii Centrului de Zi din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec” au sărbătorit Mica Unire, dar și personalitățile timpului care au sprijinit realizarea acestui ”vis de veacuri al românilor”.

24 Ianuarie 2017

În data de 24 ianuarie, la împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman și în bisericile din cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului s-au oficiat rugăciuni speciale de pomenire a  personalităților de stat şi bisericești care s-au implicat în marele act al Micii Uniri, între care: Sofronie Miclescu, mitropolitul Moldovei, Melchisedec Ștefănescu, episcopul Romanului, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Elena Cuza, Neofit arhiereul și pr. Dimitrie Matcaş, protopop de Roman. 

23 Ianuarie 2017

În 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.