Noiembrie 2018

30 Noiembrie 2018

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea al Ierusalimului și Preafericitul Părinte Daniel al României au concelebrat vineri Sfânta Liturghie la hramul secundar al Catedralei Naționale, dedicat Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul Românilor. Alături de cei doi patriarhi s-au aflat mai mulți ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care au slujit la această premieră istorică între care și Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

30 Noiembrie 2018

În fiecare an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și sub îndrumarea Părintelui Protopop Negoiță Ioan, parohiile din cuprinsul Protopopiatului Sascut, prin participarea la programul social- filantropic "Colectă de alimente", devenit tradiție deja, și programul "O masa caldă pentru cei vârstnici și fără sprijin”, încadrate în programul eparhial “Fii dar din Darul lui Dumnezeu”, răspund cu dragoste la nevoile semenilor aflați în suferință.

30 Noiembrie 2018

Pentru că ziua vârstnicilor noștri nu este doar pe 1 Octombrie, când celebrăm Ziua Persoanelor Vârstnice la nivel mondial, instituția noastră, alături de parteneri aleși, a ales să-i onoreze pe cei mai înțelepți dintre noi într-un mod special.

30 Noiembrie 2018

Trăim zilele acestea momente de mare însemnătate duhovnicească pentru binecredincioșii creștini de pe meleaguri mioritice, urmași ai sfântului Apostol Andrei, încreștinătorul românilor.

Noi, românii, ne bucurăm astăzi de o biserică și o credință de sorginte apostolică născute din cuvântul lui Hristos Domnul și venite prin predica celui întâi chemat la apostolat, Apostolul Andrei, botezătorul poporului român.

29 Noiembrie 2018

La inițiativa părintelui protopop Costel Mareș și cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului  Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului și BacăuluiProtoieria Moinești va organiza și anul acesta tradiționalul concert de colinde, în parteneriat cu Primăria Municipiului Moinești, vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 1800 la Centrul Cultural ”Lira” din Moinești.

29 Noiembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în toate bisericile din cuprinsul Protoieriei Sascut, au fost oficiate slujbe de pomenire a făuritorilor unirii Bucovinei cu Regatul României, a membrilor Consiliului General al Bucovinei, cei care au semnat actul de unire la 28 noiembrie 1918.

29 Noiembrie 2018

Joi, 29 noiembrie, la Moineşti s-au desfăşurat manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, evenimente ce marchează împlinirea a 100 de ani de la momentul creării României Mari.

29 Noiembrie 2018

Actul Marii Uniri împlinit la 1 Decembrie 1918 și-a câștigat un loc bine definit între actele fundamentale care au contribuit la desăvârșirea realizării identității naționale și spirituale a acestui neam și care au marcat istoria noastră, creionând în timp ideea de Românie modernă și așezând-o între statele independente ale Europei. Toate evenimentele comemorative împlinite în acest An Centenar în diferite locuri din țară sau din diaspora au darul de a întinde un arc peste timp, aducând în actualitate jertfa nemuritoare a eroilor, care ne-au lăsat moștenire o țară demnă și au scris istoria suveranității naționale câștigând libertatea neamului românesc.

29 Noiembrie 2018

În ziua de 28 noiembrie 2018, a treia zi după sfințirea Catedralei Naționale, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, preoți și credincioși din Protopopiatul Onești, sub îndrumarea părintelui protoiereu Ioan Bârgăoanu, au făcut un pelerinaj de suflet în capitala țării.

28 Noiembrie 2018

În data de 28 noiembrie 2018, în bisericile de parohie și mănăstirile din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, au fost săvârșite slujbe de pomenire ca prinos de adâncă recunoştinţă pentru înaintaşii care prin jertfa lor au contribuit la unirea Bucovinei cu Regatul României, în urmă cu o sută de ani.

 

Pagini