Octombrie 2018

31 Octombrie 2018

În data de 31 octombrie, la ora 18.00, orașul Roman a răsunat de glasul clopotelor bisericilor din străvechea cetate mușatină, care s-au unit în semn de doliu și pioasă aducere aminte pentru tinerii care în urmă cu trei ani, la 30 octombrie 2015, au murit în tragicul accident de la Clubul „Colectiv” din București.

31 Octombrie 2018

Arhiepiscopul Eftimie Luca va fi pomenit sâmbătă, 3 noiembrie 2018, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, la împlinirea a patru ani de la nașterea în ceruri.

31 Octombrie 2018

Miercuri, 31 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost în vizită de lucru pe șantierul Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Roman, unde au fost demarate lucrările de construcție a unui Centru social-cultural destinat persoanelor vârstnice și copiilor din parohie. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a vizitat și șantierul Catedralei „Înălțarea Domnului” din Bacău.

 

31 Octombrie 2018

Miercuri, 31 octombrie 2018, în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bacău au fost pomeniți tinerii trecuți la cele veșnice în urma incendiului petrecut pe 30 octombrie 2015 în Clubul Colectiv din București.

30 Octombrie 2018

Data de 29 Octombrie este întotdeauna o zi de sărbătoare pentru Asociația „Sfânta Anastasia Romana” din Târgu Ocna, precum și pentru toată comunitatea orașului stațiune.

30 Octombrie 2018

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sâmbătă, 27 octombrie 2018, în ziua pomenirii Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov, elevii premiați la Concursul județean de creaţie plastică şi literar-religioasă „LUMINA DIN CĂLIMARĂ” au primit încă un dar de suflet din partea Protoieriei Bacău, o excursie la mănăstiri nemțene și la Lacul Roșu.

29 Octombrie 2018

Cu binecuvântarea Inalpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un grup de maici de la Centru Eparhial Roman l-au cinstit pe Sfântul Dimitrie cel Nou, sâmbătă, 27 octombrie 2018, în mijlocul deținutelor din cadrul Penitenciarului Bacău.

28 Octombrie 2018

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia "Sfântul Dumitru" din cartierul băcăuan Narcisa. Cu acest prilej a hirotonit și un preot pe seama unei parohii din Eparhia Romanului și Bacăului.

27 Octombrie 2018

Sfânta Liturghie de hramul Catedralei Patriarhale și al Capitalei, sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Împreună cu Preafericirea Sa au slujit mai mulți ierarhi români, printre care și Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, dar și Mitropolitul Naum de Ruse, din Biserica Ortodoxă a Bulgariei, țara natală a Sf. Dimitrie cel Nou, și Episcopul Qais de Erzurum din Patriarhia Antiohiei. Au fost prezenți 41 ierarhi,  informează Basilica.ro.

26 Octombrie 2018

Ziua Armatei României a fost sărbătorită în acest An Centenar, în Parcul Catedralei din municipiul Bacău, ora 12.00, unde a fost organizat un ceremonial militar și religios, urmat de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori. Cu această ocazie a fost sfințită Crucea pe locul unde va fi amplasat viitorul Monument al Eroilor Neamului. La eveniment au participat militari activi și în rezervă sau retragere, reprezentanții autorităților locale și județene,reprezentanți ai poliției și bisericii. Delegați, la acest măreț eveniment, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au fost părintele protopop Costică Busuioc și părintele Daniel Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul sectorului Cultural al Administrației Eparhiale de la Roman.

Pagini