Zi de prăznuire a Sfintei Anastasia Romana în Târgu Ocna

30 Octombrie 2018
Data de 29 Octombrie este întotdeauna o zi de sărbătoare pentru Asociația „Sfânta Anastasia Romana” din Târgu Ocna, precum și pentru toată comunitatea orașului stațiune.

Așa a fost și anul acesta, când Asociația și-a serbat hramul. Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii de un sobor de preoți sub protia Părintelui Inspector Ilarion Mâță, alături de părintele protopop Ioan Bârgăoanu. În cadrul acesteia s-a oficiat și un parastas pentru tinerii adormiți în incendiul de la Colectiv.
După Sfânta Liturghie a urmat un moment dedicat anului centenar concretizat prin plantarea a 5 stejari ce marchează acest moment jubiliar al țării noastre, parte dintr-un proiect finanțat de Consiliul Județean Bacău.
La final, participanții la sărbătoarea Asociației, în special tinerii din centrele de recuperare din Tg. Ocna, aparținând DGASPC Bacău, au luat parte la o agapă organizată de voluntarii Asociației. Tot în această zi de sărbătoare, în centrul orașului, Organizația a instalat un cort al bucuriei și al filantropiei unde s-a împărțit toată ziua ceai fierbinte, cafea, suc și cozonaci tuturor trecătorilor.

Pr. Silviu Butucaru (Președinte al Asociației „Sf. Anastasia” Romana)

Citește mai multe articole despre: Asociația Sf. Anastasia Romana, Tg. Ocna