Aprilie 2018

22 Aprilie 2018

Preacuviosul părinte arhimandrit Pimen Costea, Vicar eparhial al Arhiepiscopie Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți consilieri și inspectori eparhiali, preoți slujitori şi diaconi, împreună cu preotul protopop Dragoș Munteanu a oficiat duminică seara slujba Vecerniei unită cu Litia la Biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Roman. 

 

22 Aprilie 2018

Vreme de trei zile Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău se află în sărbătoare. Prilejuite de hramul bisericii, Zilele parohiei de anul acesta au fost prilej de organizare a diverse manifestări cultural-religioase.

Seria manifestărilor a debutat sâmbătă, 21 aprilie, dimineață, cu aducerea icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni, județul Neamț.În seara aceleiași zile preoți și credincioși băcăuani au luat parte la conferința „Înnoi-se-vor ca ale vulturului tinerețile tale” (Psalm 102, 5), susținută de părintele Constantin Sturzu, consilier în cadrul Sectorului comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor și purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Duminică, 22 aprilie, cler și popor s-au rugat în cadrul Sfintei Liturghii ce a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Manifestările se vor încheia luni, 23 aprilie, cu oficierea Sfintei Liturghii din ziua pomenirii Sfântului Gheorghe, ocrotitorul parohiei.

22 Aprilie 2018

În ziua de 21 aprilie 2018, la Catedrala arhiepiscopală din Roman, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, cu prilejul Anului omagial al Unităţii de credinţă şi de neam şi al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918  a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul proiectului: Iconari vechi și noi ! Gazda evenimentului a fost părintele arhimandrit Andrei Ioniță, mare ecleziarh al catedralei mușatine. Delegatul Înaltpreasfințitului la eveniment a fost PC părinte Gheorghe Paleu, consilier eparhial al Sectorului Patrimoniu Bisericesc din cadrul Administrației Eparhiale.

21 Aprilie 2018

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, la Asociația  „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” au avut loc mai multe activități care au avut scopul celebrării Zilei internaționale a pământului. Beneficiari, voluntari și persoane iubitoare de natură au arătat, prin jocuri, comunicări și drumeții, că le pasă de natură, de pământ și de mediul înconjurător.

21 Aprilie 2018

Copiii Centrului de zi „Sf. Dionisie Exiguul” din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, reprezentată de Pr. Ilarion Mâță, au sărbătorit astăzi, 21 Aprilie 2018, Ziua Internațională a Pământului desfășurând un program de activități dirijat de voluntarii centrului de zi, însoțiți fiind de coordonatorii centrului.

21 Aprilie 2018

Stătea Fecioara tristă, sub cruce, pe Golgota.
Și își veghea Fiul, ce-abia mai respira.
Alăturea de dânsa, Apostolul Iubirii,
Făcea parte din triptic – icoana nemuririi.

În mijlocul durerii, la trei după-amiază, 
Pe mama Sa, iubirii, Iisus încredinţează.
Apoi, în fapt de seară, strigând, El îşi dă duhul.
Se năruie tot cerul, se-ntunecă văzduhul!

21 Aprilie 2018

Fostul ieromonah Elefterie (Jănică) Tărcuță și-a pierdut calitatea de preot, trecând în rândul mirenilor cu numele primit la Botez, Jănică. Celui în cauză îi sunt interzise următoarele:

21 Aprilie 2018

În această perioadă, Sfânta Biserică ne cheamă să ne ridicăm din amorţirea sufletească şi, ca oarecând femeile mironosiţe, să mergem la mormântul Domnului, adică în orice lăcaş de închinare, ca să fim întâmpinaţi şi noi, ca şi ele, de „doi bărbaţi în veşminte strălucitoare“, care ne vor spune că Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte calcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le!

Acest imn este de fapt mărturisirea pe care purtătoarele de miruri au făcut-o apostolilor, şi care, la rându-le, au transmis-o lumii, ajungând din generaţie în generaţie până la noi, cei care, înţelegând prin credinţă acest adevăr fundamental, vieţuim cu speranţa propriei învieri duhovniceşti şi a trecerii în Împărăţia plină de lumină a lui Dumnezeu. Aceasta e mărturia pe care o face Sfânta noastră Biserică de veacuri, fără încetare, întreaga ei viaţă fiind pătrunsă de frumuseţea şi lumina învierii Mântuitorului. Aceasta e mărturia pe care şi noi, fiii Sfintei Biserici a lui Hristos, o confirmăm şi afirmăm, vădind prin cuvânt şi fapte credinţa noastră nestrămutată în Înviere.

19 Aprilie 2018

Astăzi, 19 aprilie 2018, la Parohia Berești-Bistrița I din Protopopiatul Buhuși a avut loc întâlnirea preoților din cercul pastoral nr. 4 „Sf. Ioan Gură de Aur”.

19 Aprilie 2018

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” a devenit partener în unul dintre cele mai importante proiecte dedicate seniorilor care se află în criză temporară, în situații de dificultate personală/familială sau  care au nevoie de consiliere, informare și susținere emoțională.

Pagini