Februarie 2018

21 Februarie 2018

Se împlinesc anul acesta 7 ani de când Părintele Petroniu Tănase, egumenul Schitului Prodromu din Grădina Maicii Domnului a Greciei, a trecut la cele veșnice.

În ziua de 22 februarie, din anul mântuirii 2011, s-a stins încă o lumină în Sfântul Munte al Athonului, pentru a se reaprinde metafizic pe firma-mentul unei alte sfere de existenţă, străină sensibilităţilor noastre telurice, şi unde va rămâne veşnic aprinsă, pentru că nimic şi nimeni nu o va mai putea stinge.

20 Februarie 2018

Începând de azi am încetat să mai comunicăm cu părintele Arsenie prin cuvinte convenționale, dar rămânem în comuniune cu el comunicând, până la sfârșitul veacurilor, doar prin cuvinte duhovnicești!

20 Februarie 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârșit astăzi, 20 februarie, slujba de înmormântare a părintelui arhimandrit Arsenie Voaideș, la Mănăstirea ”Schimbarea la Față” de la Berzunți. Alături de ierarh au fost peste o sută de preoți și câteva mii de credincioși care au ținut să-l conducă pe ultimul drum pe părintele ”Arsenie filantropul”, cum l-a numit chiriarhul.

18 Februarie 2018

Vineri, 23 februarie 2018, începând cu ora 17.00, la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, vor debuta serile de rugăciune din perioada Postului Mare.

18 Februarie 2018

Sâmbătă, 17 feb. 2018 începând cu ora 15.00, la Biserica Sf. Nicolae - Plopu, din localitatea Căbești, PC Protoiereu Ioan Negoiță, înconjurat de un sobor de preoți a săvârșit slujba Vecerniei, prilej cu care a fost prezentat credincioșilor acestei parohii noul preot slujitor - Chitic Ciprian-Nicolae care a fost numit  la această parohie în urma pensionării fostului slujitor Vartolomei Nicolae

18 Februarie 2018

În Duminica Iertării, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat slujba Vecerniei în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman. Alături de Ierarh, în rugăciune, au fost preoții consilieri și inspectori eparhiali, părinții slujitori din parohiile Protopopiatului Roman și șapte preoți care au fost hirotesiți întru duhovnic.

18 Februarie 2018

  În Duminica lăsatului sec de brânză numită și a iertării, întrucât textul Evangheliei duminicale face referire expresă la iertare ca un prim pas spre începerea Postului Mare așa cum se cuvine, la Biserica „Adormirea Maicii Domnuluiˮ din  Parohia Păncești – Sascut, s-a derulat o nouă etapă a programului eparhial „În temniță am fost și ați venit la Mineˮ (a treia de anul acesta în Protoieria Sascut, după cele de la Țepoaia - paroh, preot Apetrei Liviu și Slobozia Bacău II - paroh, preot Grama Marian).

18 Februarie 2018

În această zi de Înviere, a Duminicii dinainte de începutul Postului Mare, vestea plecării la Domnul a Părintelui Arhim. Antonie Jeflea, starețul Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” - Giurgeni a adus multă tristețe în sufletele celor ce i-au fost în preajmă.

18 Februarie 2018

Astăzi, 18 februarie 2018, în Duminica Iertării, la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a săvârșit Sfânta Liturghie baptismală. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit și un preot pe seama Mănăstirii „Ștefan cel Mare” din localitatea Slănic Moldova, județul Bacău.

 

17 Februarie 2018

Hristos ne-a dat misterios meniu:
Ce să mâncăm noi toți în Postul Mare
Și cum să traversăm asprul pustiu,
Ca să ajungem la-nviere fiecare.

Deci, când  postești, în lacrimi spală-ți fața,
Iar cu parfum  tot capul să ți-l ungi,
După cuvântul Său adaptă-ți viața
Lumina de-ntuneric să disjungi.

Pagini