Noiembrie 2017

22 Noiembrie 2017

Cu aleasă evlavie și bucurie duhovnicească, în Protoieria Sascut, credincioșii din parohiile Slobozia Stănișești, Slobozia Bacău II, Meleșcani - Dealu Morii și Căbești, și-au serbat hramul bisericilor și al satelor.

22 Noiembrie 2017
Arhim. Ioanichie Balan (10.02.1930 - 22.11.2007)

Astăzi se împlinesc 10 ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui arhimandrit Ioanichie Bălan.
Părintele Ioanichie a fost un călugăr complex. Oricât de bine ar şti cineva să facă sinteză, nu cred că ar reuşi să structureze în câteva cuvinte viaţa şi activităţile multiple ale acestui Părinte. Și aceasta cu atât mai puțin pentru cineva care l-a cunoscut destul de bine și i-a stat aproape. De fapt sunt situații când tăcerea și discreția prietenilor pot transmite mult mai mult decât încercările biografilor. Călugărul adună frumusețea creației în care Dumnezeu l-a lăsat martorul prezenței Sale și în liniștea plecării lui din lumea aceasta se poate vedea nimicnicia zbuciumului uman în căutarea a ceva a cărui formă și conținut s-au aflat de la începutul existenței sale în el.

21 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 21 noiembrie 2017, în cadrul Grădiniței „Episcop Melchisedec” din Roman, s-au desfășurat lucrările Cercului pedagogic  nr. 1 – Roman, având ca temă „Jocul – modalitatea de exprimare a eului, de socializare, educare, dezvoltare”.

21 Noiembrie 2017

    Marți, 21 noiembrie 2017, începând cu ora 14.30 la Biserica „Sfânta Treime” din filia Poiana Negustorului a Parohiei Pădureni, Protopopiatul Buhuși, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul  Romanului și Bacăului, a botezat douăzeci și cinci de copii cu vârsta cuprinsă între două luni și nouă ani. Lăudabila inițiativă a avut loc la recomandare părintelui protopop Vasile Cozma și cu implicarea preotului paroh Răzvan-Ioan Simion.

21 Noiembrie 2017

Parohia cu hramul „Adormirea Maicii Domnului", Dealu Nou-Sărata, Protopopiatul Bacău, situată în vecinătatea orașului Bacău, a îmbrăcat haine de sărbătoare de Intrarea Maicii Domnului în Biserică, zi în care IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost prezent în mijlocul comunității ortodoxe din acest sat încărcat de istorie și tradiție unde a oficiat Sfânta Liturghie și a binecuvântat lucrările de înnoire ce s-au împlinit în această biserică. Turnul clopotniță a fost împodobit cu icoana hramului și icoane ale sfinților realizate în mozaic. La slujbă au fost prezente oficialități județene și locale.

20 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, s-a desfășurat proiectul educațional „Lumea mea depinde de noi”  la sediul Centrului de zi pentru copii „Sfântul Dionisie Exiguul” din cadrul Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.

20 Noiembrie 2017

Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din orașul Bacău, Protopopiatul Bacău, a primit duminică, 19 noiembrie 2017 vizita echipei de fotbal a parohiei, care a participat la campionatul Futsal (fotbal de sală) Alba Cup, ediția a IX-a, organizat de ANSR Filiala Alba Iulia și unde a fost ocupanta locului I.

20 Noiembrie 2017

             Cu binecuvântarea IPS Părintelui nostru Ioachim - Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în data de 17 noiembrie 2017 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați - Facultatea U3A,  în colaborare cu Departamentul de Teologie a avut loc Seminarul cu tema „Există Soluții! Există Speranță! Există Ajutor! Terapia Dependenței de Alcool și Droguri. Modelul Minnesota, program ce este sprijinit de către  Asociaţia Socio-Medicală Siloam- Mănăstirea „Bunavestire”-Tisa Silvestri.     

20 Noiembrie 2017

În ziua de 20 noiembrie 2017, la Colegiul „Ferdinand I” Bacău, a debutat evenimentul Săptămâna „Ferdinand 150”, o săptămână în care vor exista numeroase activități școlare-culturale și religioase, la împlinirea a o sută cincizeci de ani de existență.  La acțiunea culturală a fost prezent și IPS Părinte Ioachim, care în prezența oficialităților centrale și locale, a inspectorilor școlari, a directorilor instituției, a cadrelor didactice și a elevilor a oficiat o slujbă de Tedeum, a sfințit placa comemorativă și a pomenit pe profesorii și elevii care au activat în această instituție, iar acum s-au mutat în Împărăția Cerurilor.

20 Noiembrie 2017

În data de 17 noiembrie 2017, în cadrul Săptămânii Educației Globale, la Colegiul Național „Costache Negri” Tg Ocna, a fost implementat proiectul educational „Ziua Bibliei”, ia beneficiari au fost 100 de tineri.

Pagini