Cerc Pastoral în Parohia Letea Veche din Protopopiatul Bacău

30 Noiembrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, în dimineaţa zilei de 29 noiembrie 2017, în parohia cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din satul Letea Veche, comuna Letea Veche, Protoieria Bacău, s-a desfăşurat o frumoasă activitate duhovnicească.

Astfel, s-au săvârşit slujba Agheasmei mici şi Taina Sfântului Maslu de un sobor alcătuit din preoţi membri ai Cercului Pastoral ,,Dumitru Fecioru”, dar şi din alte parohii, invitaţi de părintele paroh. Protia slujbei a fost încredinţată părintelui Abageru Constantin, coordonatorul activităţilor de cerc pastoral Bacău-Sud, iar la final, părinţii au înălţat rugăciuni de mulţumire şi de binecuvântare asupra credincioşilor parohiei prezenţi în număr mare la eveniment.

Părintele Costantin Abageru a cuvântat la final despre post, milă şi milostenie, ca roade ale iubirii neţărmuite a lui Dumnezeu faţă de omul care, de multe ori, se trezeşte a fi pe un drum descendent. Postul îl opreşte, îl înfrânează; mila îl aseamănă cu Dumnezeu, îl înalţă; iar milostenia îi asigură comoară veşnică în ceruri.

La final, părintele paroh Ioan Palur a mulţumit tuturor celor invitaţi, părintelui Constantin pentru cuvânt, preoţilor prezenţi, dar şi credincioşilor. De asemenea, părintele a evidenţiat sprijinul şi atenţia constantă pe care creştinii de la Letea Veche le-au acordat cazurilor sociale din parohie, copiilor la începerea şcolii şi a mulţumit tuturor pentru implicare şi în ceea ce priveşte colecta pentru cei necăjiţi care se face în toate bisericile din Patriarhia Română în această perioadă a Postului Naşterii Domnului

Toţi invitaţii prezenţi au fost poftiţi apoi la o agapă a comuniunii creştine.

Citește mai multe articole despre: cerc pastoral, letea veche