Octombrie 2017

23 Octombrie 2017

Fundația ”Episcop Melchisedec” anunță scoaterea la concurs a unui post de EDUCATOR în vederea angajării de personal.

22 Octombrie 2017

PS Ignatie este începând de duminică, 22 octombrie 2017, noul Episcop al Eparhiei Huşilor. Sfânta Liturghie şi Ceremonia de întronizare au fost oficiate în Catedrala Episcopală din Huşi.

20 Octombrie 2017

Concursul dedicat Cultului Cuvioasei Parascheva în Eparhia Romanului și Bacăului a stârnit interesul câtorva sute de elevi din tot județul Bacău. Aceștia au trimis lucrări, pictură și eseuri, ce au fost jurizate de o comisie specială alcătuită din profesori de limbă și literatură română, profesori de religie și profesori de artă plastică

 

20 Octombrie 2017

Plecând Domnul peste ape, lăsând pe galileeni,
Ajunge pe ţărmul mării din ţinutul Ghergheseni.
Abia atingând uscatul, întâlneşte pe un om,
Ce părăsise oraşul izgonit de un demon.

Satana-i desfigurase mai tot ce era trupesc,
Doar în suflet nu intrase acel duh pitonicesc.
Bietul om de multă vreme nu purta îmbrăcăminte,
Noaptea nu dormea în casă, ci prin grote sau morminte.

19 Octombrie 2017

      Cu binecuvântarea IPS Ioachim, astăzi 19 oct. 2017, personalul  neclerical al Protoieriei Sascut a fost prezent la întâlnirea semestrială din anul acesta, prilej cu care s-a dezbătut și tema: „Biserica Ortodoxă Română în perioada comunistă”.

19 Octombrie 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sâmbătă, 14 octombrie 2017, în mijlocul preoților și credincioșilor din Parohia Lespezi, Protopopiatul Buhuși, a fost prezent părintele protopop Vasile Cozma cu ocazia cinstirii ocrotitorului spiritual, Sf. Cuv. Parascheva.

18 Octombrie 2017

Miercuri, 18 octombrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Moinești, începând cu ora 10.00 a avut loc şedinţa administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moinești.

18 Octombrie 2017

În fiecare an, la data de 18 octombrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sf. Ap. și Ev. Luca, care după tradiție ar fi zugrăvit cea dintâi icoană a Maicii Domnului. În Patriarhia Română, anul 2017 a fost proclamat - Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti, prilej cu care Sf. Ev. Luca a fost și el omagiat în chip deosebit  prin prisma faptului că a fost nu numai autor  al celei de-a treia Evanghelii și a cărții Faptele Apostolilor, ci și iconar.

 

18 Octombrie 2017

Preoţi băcăuani, intelectuali, profesori universitari, jurnalişti şi iubitori ai culturii româneşti s-au întâlnit marţi, 17 octombrie, la Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza", cu prilejul conferinţei organizate de Protopopiatul Bacău în parteneriat cu reprezentativa instituţie de cultură băcăuană.

18 Octombrie 2017

În cadrul parteneriatului dintre Protopopiatul Bacău şi Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", marţi, 17 octombrie, reprezentanţi ai Bisericii şi ai prestigioase reviste de cultură "Convorbiri literare" din Iaşi, s-au întâlnit cu tinerii consacratei instituţii de învăţământ din Bacău.

Pagini