August 2017

22 August 2017

Și în luna august, Fundația ”Episcop Melchisedec”- Filiala Bacău continuă să sprijine parohii din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru derularea de activități tip școală de vară. Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 14-18 august, la Parohia Ortodoxă Sohodol din cadrul Protopopiatul Bacău a fost implement proiectul socio-educațional intitulat ”Școala de vară din parohia noastră – Bucuria copiilor pentru întâlnirea cu Hristos!”.

22 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și sub îndrumarea părintelui paroh Purcariu Ioan George, în perioada 14 – 20 august 2017, în Parohia Siliștea I, Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat proiectul „Școală de vară”, dedicat tuturor copiilor din această parohie.

21 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Parohia Stanești din Protopopiatul Moinești a găzduit cea de-a treia ediție a Școlii de vară „Din pridvorul bisericii în mijlocul naturii” în perioada 15 – 20 august 2017.

21 August 2017

Preț de aproape o săptămână, în perioada 16-20 august a.c. Parohia "Sf. Gheorghe" din orașul Bacău, Protopopiatul Bacău, a găzduit pentru un impresionant număr de copii sub egida Școala din „tinda Raiului”, programul cultural-catehetic tip Școala de Vară, acesta fiind la prima ediție. În buna desfășurare a activităților desfășurate au fost implicați părintele paroh Constantin Gherasim, părintele Ciprian Ioan-Ignat și părintele Gheorghe Chirica, preoții parohiei, doamnele preotese, profesori, educatori, dar și mulți voluntari.

21 August 2017

Sâmbătă, 19 august 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, la Asezământul social- filantropic ”Sfântul Nicolae” din Parohia Poduri, a avut loc cea de-a IX-a ediție a Concursului de șah intitulat ”Șahul – poezia luptei”, la care au luat parte în jur de 150 participanți - sportivi, cadre didactice, antrenori și arbitri de șah însoțitori. S-au înscris în concurs jucători din localitățile Poduri,  Bacău, Onești, Comănești, Moinești, Târgu Ocna, Iași și București, precum și din satele și comunele limitrofe care au avut pe parcursul celor 5 runde de joc o prestatie deosebită, cu toții dovedind pasiune față de ”Sportul minții”, și un comportament sportiv exemplar.

21 August 2017

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 21 august a.c. preoții Protoieriei Sascut, s-au reunit în ședința lunară la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Păncești-Sascut. Din partea Centrului Eparhial de la Roman, ca delegat al Chiriarhului, a participat PC Pr. Zamfir Alexandru, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

21 August 2017

În data de 20 august 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, credincioşii Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Holt, cu mic cu mare, au prăznuit Duminica românilor migranți, adică a tuturor celor care studiază sau lucrează în străinătate şi care în această perioadă se află în concediu acasă alături de cei dragi.

21 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi al Bacăului, în data de 17 august 2017, au participat, din partea Protopopiatului Bacău, la concursul eparhial „Toacă şi ie moldovenească” copii din Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” - Bacău, însoţiţi de părintele Marian Gliga, din Parohia Holt, împreună cu părintele Iulian Adam şi din Parohia Trebeş, alături de părintele Nicolae Bucovineanu. Ediţia de anul acesta s-a organizat la Schitul „Sfântul Eftimie cel Mare” - Târgu Ocna, prin implicarea părintelui stareţ Claudiu Panţiru, a părintelui inspector eparhial Daniel Marari şi a părintelui protoiereu de Oneşti, Ioan Bârgăoanu și prin susținerea părintelui Cristian Mazilu de la Parohia „Schimbarea la Față” din Poieni, Târgu-Ocna.

19 August 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a participat astăzi, 19 august, alături de reprezentanții autorităților centrale, județene și locale, la manifestările militar-religioase desfășurat la Oituz.

19 August 2017

Iisus vorbea în pilde, ca poporul să nu vadă

Sau, când aude cuvântul, nimeni să nu-l înţeleagă.

De ce oare a zis Dânsul "să nu'nţeleagă poporul"?

Ce taină oare ne-ascunde Iisus Mântuitorul?

Pagini