Sfântul Ierarh Varlaam, ocrotitorul Parohiei Slobozia Bacău II

31 August 2017

    Cu binecuvântarea IPS Ioachim, miercuri, 30 august, ziua de prăznuire a Sf. Ier. Varlaam, mitropolitul Moldovei, în Parohia Slobozia Bacău II, a fost oficiată Sf. Liturghie, cu ocazia instituirii ca hram al noului locaș de închinare ce se va ridica, ziua de pomenire a Sf. Ier. Varlaam, mitropolitul Moldovei.

  În ziua de Prăznuire a Sf. Ier. Varlaam, în Biserica „Intrarea Maicii Domnului în Bisericăˮ situată în cimitirul satului Slobozia Stănișești, a fost oficiată Sf. Liturghie de către părintele protoiereu  Ioan Negoiță, împreună cu preacuviosul părinte Ierom. Mina de la M-rea Sf. Olga, părintele Codrin-Ionel Gheorghiță de la Parohia Stănișești și părintele Marian Grama, parohul locului, cu participarea credincioșilor din zonă.

 După oficierea Sfintei Liturghii, preoții și credincioșii s-au deplasat în procesiune spre locul unde va fi ridicată noua biserică închinată Sf. Ier. Varlaam, unde s-a oficiat slujba aghiasmei, în vederea pregătirii terenului pentru începerea săpăturilor pentru fundație.

În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, părintele protoiereu Ioan Negoiță a transmis binecuvântările IPS Ioachim pentru bunul mers al lucrărilor și îndemnul de a păstra unitatea în Hristos indiferent de problemele cu care se confruntă viața Bisericii în contemporaneitate; Biserica este stabilă în învățătura ei, iar problemele care se ivesc se datorează nestatorniciei firii umane și îndepărtării omului de demnitatea  la care a fost chemat.

Parohia Slobozia Bacău II a fost înființată prin dezlipirea de Parohia Slobozia-Stănișești, având ca locaș de închinare biserica veche, situată în cimitirul satului.

Locașul de cult este construit din paiantă, de mici dimensiuni, iar calea de acces de la drumul principal până la biserică, este anevoioasă mai ales pe timp nefavorabil și de aceea se impunea ridicarea unui nou locaș care să corespundă cerințelor actuale ale vieții religioase a credincioșilor.

 IPS Ioachim a acordat binecuvântarea pentru începerea demersurilor în vederea edificării noului locaș de închinare, parohia reușind până acum să achiziționeze terenul și să întocmească proiectul noii biserici, urmând a se începe lucrările la fundația construcției.

 

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut