Noiembrie 2019

30 Noiembrie 2019

În ziua de pomenire a Sfântului Apostol Andrei, 30 noiembrie 2019, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Mănăstirea Ciolpani din Protopopiatul Buhuși a fost săvârșită Sfânta Liturghie și slujba parastasului pentru Părintele Arhimandrit Emilian Panait, la împlinirea a șase luni de zile de la mutarea sa în Veșnicie.

30 Noiembrie 2019

La Mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului, vineri, 29 noiembrie 2019, în ajun de pomenire a Sfântului Andrei,  Apostolul românilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, împreună cu un numeros sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Taina Sfântului Maslu şi a rostit rugăciuni de binecuvântare.

29 Noiembrie 2019

Romașcanii vor beneficia, în perioada următoare, de seminarii gratuite de introducere în lumea tehnologiei informației, grație unei inițiative care se va materializa cu sprijinul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman. Cursurile vor avea loc sediul Fundației „Episcop Melchisedec”, de pe strada Alexandru cel Bun, nr. 4, lângă Catedrala arhiepiscopală, și vor fi susținute de profesorul romașcan Constantin Costescu.

29 Noiembrie 2019

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 reprezintă actul fundamental care a contribuit la desăvârșirea realizării identității naționale și spirituale a acestui neam și care a marcat istoria țării, creionând în timp ideea de Românie modernă între statele independente ale Europei.

La împlinirea a 101 ani de la Marea Unire, avem datoria nu doar de a comemora faptele nemuritoare ale celor care au înfăptuit-o, ci și de a lupta pentru păstrarea patrimoniului material și spiritual lăsat moștenire de ei, de a le arăta că faptele noastre de astăzi împlinesc idealurile pentru care ei s-au jertfit.

29 Noiembrie 2019

Avem o mândră țară, de Dumnezeu iubită,
Cu un popor destoinic, dreptmăritor creștin.
Hotarul ei e Nistru și Dunarea vestită,
Întregul lanț carpatic și Pontul Euxin.

29 Noiembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, marţi, 26 noiembrie 2019, în prezența unei comisii de evaluare alcătuită din pr. conf. univ. dr. Adrian Lucian Dinu, pr. conf. univ. dr. Dan Sandu, cadre didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” din Iaşi, și pr. prof. dr. Adrian Alexandrescu, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău, a avut loc susținerea lucrării pentru obținerea  gradului didactic I în învățământ a domnului Tudor Cojocaru, profesor pentru disciplina Religie în cadrul Școlii Gimnaziale „Ioniţă Sandu Sturdza” din localitatea  Săuceşti, judeţul Bacău.

28 Noiembrie 2019

Miercuri, 27 noiembrie, elevii de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” au participat la o activitate dedicată Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Manifestarea a fost organizată cu binecuvântarea IPS Ioachim, coordonată fiind de profesorii de istorie și de muzică ai elevilor seminariști. În cadrul acesteia au fost evocate momente premergătoare împlinirii marelui deziderat de veacuri al poporului român.

28 Noiembrie 2019

Preoţii din Protoieria Bacău s-au întrunit joi, 28 noiembrie 2019, în cadrul unei conferinţe duhovniceşti cu tema „Întru ale Sale a venit dar ai Săi nu L-au primit!” (Ioan 1, 11), invitat fiind părintele protosinghel Hrisostom Ciuciu, viețuitor al Mănăstirii Putna din județul Suceava. Desfăşurată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, această întâlnire se încadrează în tematica perioadei actuale a Postului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

28 Noiembrie 2019

În dimineaţa zilei de 27 noiembrie 2019, creştinii din Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Letea Veche, împreună cu o parte dintre părinţii cercului pastoral „Pr. Constantin Leonte” al Protopopiatului Bacău, şi alţi preoţi invitaţi, conduşi de părintele protoiereu Costică Busuioc, au săvârşit Taina Sfântului Maslu la Parohia Letea Veche.

28 Noiembrie 2019

În data de 27 noiembrie 2019, la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române, a fost una dintre instituțiile premiate la cea mai prestigioasă Gală a Premiilor Drepturilor Copilului, organizată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) din România.

Pagini