Noiembrie 2019

18 Noiembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului şi sub îndrumarea părintelui Costică Busuioc, protoiereu al Protopopiatului Bacău, în contextul „Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)”, joi, 14 noiembrie 2019, la Parohia „Sf. Nicolae” Podiș a avut loc întrunirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 3, „Acoperământul Maicii Domnului”.

17 Noiembrie 2019

În ziua de 17 noiembrie 2019, în prima duminică a Postului Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Cu acest prilej a hirotonit și un tânăr întru diacon pe seama unei parohii din Protopopiatul Moinești.

 

16 Noiembrie 2019

Trei speleologi, odată, au plecat în munţi, departe,
Unde ştiau că există trei peşteri neexplorate.
Au ajuns cu greu la ele aşa cum ei şi-au dorit,
Începând să studieze cele ce-au descoperit. 
Însă în una din peşteri, dup-o veche stalagmită,
Era ascunsă o ladă cu bani de aur tixită.
S-au repezit la comoară ca trei lei înfometaţi,
Strigând toţi în gura mare: „Fraţilor suntem bogaţi.”

16 Noiembrie 2019

Un bogat fără de nume, care nimic n-a muncit,
Nu ştia ce să mai spună când ţarina i-a rodit.
În loc ca să mulţumească Preabunului Dumnezeu
C-a trimis ploaie mănoasă pe ogor la timpul său,
În mintea lui egoistă şi în sufletu-i nevolnic
S-a înfiripat gândirea omului harpagonic:

15 Noiembrie 2019

Elevii clasei a V–a D de la Scoala Gimnazială ”MIHAI DRAGAN” din Bacău în colaborare cu elevi de la clasele a VII-a D din aceeaşi unitate şcolară sunt implicați într-un proiect cultural, artistic și de educație socială, cu titlul ”Zâmbete de Toamnă”.

15 Noiembrie 2019

Vineri, 15 noiembrie 2019, la ceas de seară, la biserica Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, au început serile de rugăciune sub omoforul Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, care vor continua în următoarele zile de vineri din perioada Postului Naşterii Domnului.

15 Noiembrie 2019

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis pentru prima duminică din Postul Naşterii Domnului 2019 o scrisoare pastorală tuturor credincioşilor din Patriarhia Română.

15 Noiembrie 2019

Joi, 14.11.2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, la Așezământul social-filantropic din Parohia Cernu, îndrăgitul „Profesor de joacă” Leon Magdan, a susținut un spectacol (teatru de umbre, concursuri, surprize, curiozități, glume) pentru copii și părinți.

15 Noiembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, joi, 14 noiembrie 2019, în Parohia Bărcu din Protopopiatul Buhuși a avut loc sfințirea unei case construite din donațiile credincioșilor, pentru o familie alcătuită din două surori, Parascheva și Anica.

15 Noiembrie 2019

În fiecare seară de vineri din perioada Postului Crăciunului, începând cu ziua de 15 noiembrie 2019, ora 17.00, la biserica metocului chiriarhal „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului se va săvârşi Taina Sfântului Maslu. Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Pagini