Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, la Gala de decernare a Premiilor Drepturilor Copilului

În data de 27 noiembrie 2019, la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române, a fost una dintre instituțiile premiate la cea mai prestigioasă Gală a Premiilor Drepturilor Copilului, organizată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) din România.

Nominalizată de DGASPC Bacău, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a intrat în finală la categoria „Profesionist din cadrul Organizațiilor Neguvernamentale” prin asistentul social Pr. Ilarion Mâță, președintele asociației de la Hârja, Inspector eparhial la Sectorul Social – Filantropic și cadru didactic universitar asociat la Secția de Teologie Ortodoxă Asistență Socială a Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” și la Facultatea de Filosofie și Științe Social – Politice, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza din Iași”.

A zecea ediție a celui mai prestigios eveniment al decernării premiilor persoanelor care activează în domeniul asistenței sociale și protecției copilului, a fost găzduit de Teatrul Național din București și moderat de renumitul prezentator realizator al TVR, Mihai Rădulescu, însoțit de un talentat copil, Bianca Ioana  Anghilina.

Cuvântul de deschidere a aparținut Domnului Bogdan Simion, Președintele FONPC și apoi au urmat scurte alocuțiuni din partea unor oficialități din România și străinătate (Polonia, Belgia, Franța) care au făcut parte din juriul acestei competiții.

Au fost mai multe momente deosebite realizate prin proiecția unui film despre personalitatea marcantă doctorului pentru copii Janusz Korczak, mementul artistic oferit de Corul de copii Allegra, mărturisirea experienței unui mame și prezentarea programelor de protecția copiilor ale Organizației umanitare Concordia.

Seara s-a încheiat prin lansarea celei de-a doua ediții în limba română a cărții lui Janusz Korczak „Cum să iubești un copi” și „Dreptul copilului de a respecta”. (Georgiana Iojă – asistent social Hârja)