August 2019

31 August 2019

Sâmbătă, 31 august 2019, în comunitatea de credință ortodoxă din satul Mărăști, comuna Filipeni, județul Bacău, Protopopiatul Bacău, sub protia părintelui protopop Costică Busuioc efortul depus de preotul paroh Ionuț Avram, alături de credincioșii săi și de alți oameni de bine, s-a văzut încununat prin săvârşirea slujbei de sfinţire a complexului religios format din Așezământul social-filantropic aflat sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Mina și din capela mortuară.

 

31 August 2019

          Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și cu purtarea de grijă a părintelui protopop Dragos Munteanu, în perioada 19-24 august 2019, în Parohia  Vad – Iucșa, Protopopiatul Roman s-a desfășurat  programul "Școala de vară", intitulat „Pasiuni de vacanță” – ediția a VII-a  la care au participat 70 de copii și 6 voluntari.

31 August 2019

Vineri, 30 August 2019, credincioșii Parohiei Slobozia Bacău II, comuna Stănișești, Protopopiatul Sascut, și-au serbat ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei și au participat la slujba de sfințire a unei troițe, ridicată din evlavie față de Dumnezeu, de câteva familii, împreună cu slujitorul lor, părintele paroh, Grama Marian.

31 August 2019

*Cuvânt la 1 Septembrie, Începutul anului bisericesc*

An de an, la 1 septembrie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte începutul anului bisericesc. Evenimentul are o semnificaţie specială faţă de celelalte sărbători din calendarul creştin. Deşi ansamblul anului bisericesc reprezintă istoria mântuirii noastre, derularea lui nu începe cu Naşterea Domnului şi nu se încheie cu moartea Lui. Aceasta pentru pentru că legătura lui Hristos cu lumea creată nu se limitează numai la viaţa Sa pământească evocată de Noul Testament, ci întreg Vechiul Testament este marcat de prezenţa Lui, iar planul de mântuire a lumii este conceput din eternitate.

31 August 2019

Iisus vorbea în pilde, ca poporul să nu vadă

Sau, când aude cuvântul, nimeni să nu-l înţeleagă.

De ce oare a zis Dânsul "să nu'nţeleagă poporul"?

Ce taină oare ne-ascunde Iisus Mântuitorul?

31 August 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub coordonarea părintelui slujitor Bogdan Baciu și cu ajutorul voluntarilor Asociației JoyCamps Romania, în filia Turluianu a Parohiei Berești-Tazlău din Protopopiatul Moinești, în perioada 26-30 august 2019, s-a desfășurat cea de a II-a ediție a Taberei de vară „Tabăra din satul meu’’. La aceasta au participat 150 de copii cu vârsta cuprinsă între 6-16 ani care s-au bucurat de activitățile desfășurate. La finalul evenimentului cultural-catehetic a fost prezent părintele inspector eparhial Daniel-Ionel Marari, delegatul Centrului eparhial de la Roman.

30 August 2019

Școala de vară „Stejarul din Borzești”, ediţia I, s-a derulat în perioada 19-24 august 2019, la Parohia Borzești din Protopopiatul Onești.

30 August 2019

Pericopa evanghelică din Duminica a XI-a după Rusalii relatează una dintre pidele despre Împărăția cerurilor, rostită de Mântuitorul Iisus Hristos apostolilor. Care este motivul pentru care Hristos Domnul rostește această pildă? În ce context Hristos vorbește apostolilor despre Împărăția cerurilor?

29 August 2019

În perioada 25-29 august 2019, în Parohia Cornățel, comuna Urechești, Protoieria Sascut, având arhiereasca binecuvântare a Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sub coordonarea preotului paroh Rusu Constantin, s-au derulat programele culturale eparhiale "Școala din vatra satului" și "Cateheze în parohii".

29 August 2019

Astăzi, 29 August 2019, la Hârja, a debutat Tabăra de vară a centrelor de zi pentru copii din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Mitropoliei Basarabiei, intitulată:  „Satul românesc văzut prin ochii copilăriei; Vatra satului românesc vs. Rețelele de socializare". Copii și tineri, cu vitalitatea și inocența lor, sunt invitați să se integreze și să se îmbogățească sufletește din veșnicia satului tradițional la Hârja, pătrunzând într-un cadru de poveste, în care au trăit moșii și strămoșii neamului românesc de pe Valea Oituzului. Invitația este mai cu seamă o chemare la redescoperirea sinelui prin raportarea la ceea ce conferă satului românesc existență în timp: tradiție, cultură și credință.

Pagini