Aprilie 2019

22 Aprilie 2019
Am aflat cu regret despre accidentul în urma căruia a avut de suferit lotul olimpicilor băcăuani la Biologie. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să dăruiască sănătate celor ce au suferit, să întăreasca și să binecuvinteze pe cei care au încă nevoie de îngrijiri medicale si pe familiile acestora! Pe fiecare, vă îndemnăm sa participați activ la campania de donare de sânge care poate salva vieți.
21 Aprilie 2019

Sâmbătă, 20 aprilie 2019, tânărului preot Cristian Bernacic i-a fost încredințată, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, păstorirea credincioșilor din Parohia Rădoaia, comuna Parava, în calitate de preot paroh.

21 Aprilie 2019

În Duminica Floriilor, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman a fost oficiată Sfânta Liturghie Arhierească de către Înatpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Alături de Ierarh au slujit preoți consilieri și slujitori ai catedralei romașcane.

21 Aprilie 2019

Duminica Floriilor a adunat la biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din parohia băcăuană „Sf. Andrei Criteanul” mulțime de enoriași și credincioși care au dorit să participe la Sfânta Liturghie pentru a se împărtăși cu Sfintele Taine. Surpriza duhovnicească a zilei pentru enoriașii tinerei parohii băcăuane a fost faptul că la invitația preotului paroh Gabriel Ichim-Radu, care este și președinte al Asociației naționale a copiilor surzi din România, la încheierea slujbei religioase toți cei prezenți au participat la un concert prepascal de pricesne intitulat: Duminica la Florii, ce are o rezonanță regională specifică Postului Mare. Concertul duhovnicesc a bucurat tuturor celor prezenți mintea și sufletul.

20 Aprilie 2019

Credincioși romașcani, preoți consilieri și inspectori eparhiali, preoți slujitori din Protopopiatului Roman, alături de protopopul lor, și numeroși pelerini au participat sâmbătă, începând cu ora 17.00 la Procesiunea de Florii organizată în curtea Centrului Eparhial de la Roman.

20 Aprilie 2019

Sâmbătă, 20 aprilie 2019, în Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Pâncești, Protoieria Sascut, începând cu ora 14:30, a fost oficiat parastasul, rânduit la șase săptămâni de la trecerea la Domnul, a fostului părinte protoiereu Ioan Negoiță.

20 Aprilie 2019

Cu ajutorul lui Dumnezeu intrăm, cu duminica de astăzi, în cea mai complexă și mai densă săptămână a anului liturgic, cunoscută în evlavia populară drept Săptămâna Pătimirilor, Săptămâna cea Sfântă. Este săptămâna în care retrăim pătimirile lui Hristos, împreună cu toate elementele încărcate de sens și semnificație spirituală. Trebuie să Îl însoțim pe Hristos, pentru ca, în final, să suferim și să înviem împreună cu El în ziua de Paști.

19 Aprilie 2019

Vineri, 19 aprilie 2019, numeroşi preoţi şi credincioşi din parohiile băcăuane „Învierea Domnului” și „Lazaret”, precum și din parohiile vecine au urcat la biserica mare a Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, pentru bucuria duhovnicească oferită de săvârşirea şi primirea Tainei Sfântului Maslu, pentru ultima dată în Postul Paștelui de anul acesta.

19 Aprilie 2019

Joi, 18 aprilie preșcolarii și școlarii de la Fundația „Episcop Melchisedec” Roman au organizat în incinta acestui așezământ o expoziție cu vânzare de obiecte decorative de Paște.

19 Aprilie 2019

Cu harul Îndurătorului Dumnezeu, am ajuns și anul acesta la marele praznic al Învierii Domnului. Paștele este Sărbătoarea Sărbătorilor, ziua în care Domnul nostru Iisus Hristos și-a finalizat parcursul istoric, călătoria Sa pe pământ, împlinind promisiunea de mântuire a lumii întregi. Să ne bucurăm, căci, de astăzi, Ziua Învierii devine de o importanță crucială pentru întreaga umanitate! Existența noastră, în esența ei, se regăsește în bucuria pascală și în certitudinea Învierii lui Hristos!

Bucurați-vă, Hristos a înviat și Viața a ieșit biruitoare!

Hristos a înviat!

Pagini