Aprilie 2019

29 Aprilie 2019

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârșit astăzi, 30 aprilie 2019, slujba de hirotesie întru protopop de Sascut a părintelui iconom stavrofor Vasile Abageru. Acesta va continua activitatea emblematică a fostului părinte protopop Ioan Negoiță, care s-a mutat luna trecută în Împărăția Cerurilor, în urma unei boli nemiloase.

29 Aprilie 2019

În data de 29 aprilie, a doua zi de Paști, Parohia „Sf. Mc. Gheorghe” - Hârja și-a serbat ocrotitorul.

28 Aprilie 2019

Duminică, 28 aprilie 2019, de la ora 13:00 în Municipiul Moinești a avut loc cea de-a IX-a ediţie a Procesiunii „Calea Luminii“.

28 Aprilie 2019

Duminică, 28 aprilie, în prima zi de Paşti, în toate bisericile din Patriarhia Română a fost săvârşită, începând cu ora 12:00, slujba Vecerniei speciale, numită şi „A doua Înviere”. La Catedrala Arhiepiscopala "Sfanta Cuvioasă Parascheva" din Roman, aceasta a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat fiind de un sobor numeros de preoți romașcani.

27 Aprilie 2019

Sfânta Lumină ce a coborât în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim și care a fost adusă de acolo, în ziua de 27 aprilie 2019, de o delegație a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, a fost adusă sâmbătă seara și la Bacău de către o delegație condusă de părintele arhimandrit Andrei Ioniță.  În orașul de pe râul Bistrița, la catedrala „Sfântul Nicolae IPS Părinte Ioachim a primit Sfânta Lumină pe care a oferit-o preoților protopopi de la Bacău, Onești, Moinești, Buhuși și Sascut pentru a o duce la fiecare preot din zona canonic-administrativă unde slujesc pentru a bucura pe credincioșii păstoriți.

27 Aprilie 2019

La Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a avut loc sâmbătă, în jurul orei 14:30, minunea pogorârii Sfintei Lumini.

27 Aprilie 2019

Ca în fiecare an, în perioada premergătoare marii sărbători a Învierii Domnului, porțile Centrului social - medical „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, reprezentat de Pr. Ilarion Mâță, sunt deschise de către iubirea dezinteresată a semenilor, care, cu generozitate, ajută la creșterea calității vieții rezidenților.

26 Aprilie 2019

În cursul dimineții din Vinerea Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman slujba Vecerniei din Vinerea Pătimirilor, numită și Vecernia scoaterii Sfântului Epitaf.

25 Aprilie 2019

Numeroși credincioși și pelerini au participat joi, 25 aprilie, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, la slujba Deniei celor 12 Evanghelii oficiată de un sobor de preoți și diaconi slujitori aflați sub protia părintelui Serafim Huzdup, consilier eparhial.

25 Aprilie 2019

În Sâmbăta Mare, Biserica își concentrează atenția asupra mormântului lui Hristos. Niciuna dintre zilele anului liturgic nu este atât de complexă ca Sâmbăta din Săptămâna Pătimirilor, căci în această zi participăm în același timp la tristețea pătimirilor și îngropării Domnului, cât și la bucuria Învierii Sale. Cântările Bisericii din Sâmbăta Mare, începând cu vecernia zilei de Vineri, sugerează că bucuria prăznuirii sărbătorii pascale deja a cuprins în întregime această zi. Cu toate acestea, putem distinge pe parcursul Sâmbetei Mari, două părți consecutive, dintre care una aparține perioadei pătimirilor, iar cealaltă aparține deja timpului pascal.

Pagini