Septembrie 2018

30 Septembrie 2018

Părintele IONUȚ RUSU de la Parohia Rățeni din Protopopiatul Moinești a trecut la Domnul în după amiaza zilei de 30 septembrie într-un cumplit accident rutier.

30 Septembrie 2018

În orașul Bacău se va ridica, în perioada imediat următoare, un nou locaș de cult ce îl va avea ca ocrotitor pe Sfântul Vasile cel Mare. Astfel, duminică, 30 septembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, alături de un sobor numeros de preoți și diaconi, a sfințit locul viitoarei biserici de zid din incinta Centrului Rezidențial pentru vârstnici al Asociației Comunitare „Brațele Părintești”. La acest moment istoric și liturgic au fost prezenți părintele Costică Busuioc, protopop al Protoieriei Bacău, un sobor de preoți, reprezentanți ai autorităților Județene și locale, precum și mulțime de credincioși.

30 Septembrie 2018

*Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum în 6-7 octombrie 2018*

29 Septembrie 2018

La început de an școlar 2018-2019, Protopopiatul Moinești a oferit ajutor financiar și material Liceului Tehnologic Dărmănești, în cadrul proiectului eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”.

 

28 Septembrie 2018

  În data de 20 septembrie 2018 a avut loc inaugurarea camerei de integrare senzorială, din cadrul Centrului pentru persoane cu autism „Sf. Cosma și Damian” Bacău, aparținând Fundației “Episcop Melchisedec” – Filiala Bacău.

28 Septembrie 2018

În perioada 26-28 septembrie 2018, peste 1000 de persoane din 25 dețări din toată lumea au participat în orașul Torun din Polonia, la a XXI- a  Conferință internațională dedicată îngrijirii pe termen lung,  Long term care. Is there one path for development? („Îngrijirea pe termen lung. Există o cale pentru dezvoltare?”).

27 Septembrie 2018

Luni, 01 octombrie 2018, în ziua de prăznuire a Acoperământului Maicii Domnului, Biserica mare ce străjuieşte întreg ansamblul monastic al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” – metoc chiriarhal – aşezat pe colina supranumită „Meteora Bacăului” de la Valea Budului, comuna Mărgineni, va primi veşmântul sfinţirii, credincioşii având binecuvântarea de a se închina în Sfântul Altar.

27 Septembrie 2018

În ziua de pomenire a Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul, mitropolitul Țării Românești, la Parohia Blăgești din Protopopiatul Buhuși a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim întrunirea preoților din cercul pastoral nr.1 „Sf. Ierarh Nicolae”.

26 Septembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în prezenţa unei delegaţii a Centrului Eparhial condusă de părintele Alexandru Zamfir, consilier administrativ eparhial,  în sala de şedinţe a Protopopiatului Bacău a avut loc luni, 24 septembrie a.c., întrunirea metodico-pedagogică a profesorilor de Religie din cuprinsul judeţului Bacău. Învitaţi ai evenimentului au fost şi părintele Eugen Ciuche, dimpreună cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie-Bacău.

25 Septembrie 2018

Trei valori fundamentale susțin coloana vertebrală a unui neam și-i asigură identitatea: familia, școala și Biserica. Nașterea într-o familie, formarea în cadrul școlii și împlinirea ca ființă umană, prin comuniunea de iubire cu Dumnezeu sunt etapele devenirii omului și ale desăvârșirii sale, ca cea mai luminată ființă a creației.
De 29 de ani familia din spațiul românesc este supusă unor grele încercări. Migrația forței de muncă, divorțul, abandonul familial, noile paradigme de import impuse de societățile postmoderniste, parteneriatele civile, lipsurile/sărăcia au aruncat familia într-un impas din care doar întoarcerea la principiile sănătoase de viață, pe care le-am moștenit și de care cei mai mulți dintre noi au beneficiat, ne mai poate salva.

Pagini