Parteneriat Biserică – Școală în Protopopiatul Moinești

29 Septembrie 2018

La început de an școlar 2018-2019, Protopopiatul Moinești a oferit ajutor financiar și material Liceului Tehnologic Dărmănești, în cadrul proiectului eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”.

 

Începutul unui nou an școlar reprezintă de fiecare dată un bun prilej ca principalii actori educaționali, familia, școala și Biserica, să fie împreună implicați în susținerea copiilor pe parcursul anilor de studiu.

Și anul acesta, în cadrul proiectului eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Protopopiatul Moinești a oferit sprijin financiar și material unităților școlare care au nevoie de reparație, renovare și dotare a sălilor de curs.

Pentru acest început de an școlar, elevii clasei a VIII-a A de la Liceul Tehnologic Dărmănești sunt beneficiarii unei investiții în valoare de 8120 ron. constând în mobilier școlar, bănci și scaune, investiție asigurată de către Protopopiatul Moinești.

„Această acțiune este rodul parteneriatului pe care Biserica îl are cu școlile de pe cuprinsul Protoieriei noastre, știut fiind faptul că cea mai importantă, cea mai profitabilă investiție pentru popor, pentru neam, este investiția în educație”, a spus părintele protopop Costel Mareș

„Comparativ cu mobilierul pe care l-am avut anul școlar trecut, acesta este foarte bun, mai spațios, potrivit pentru toți colegii. Vreau să mulțumesc Protoieriei Moinești pentru acest dar. A fost o surpriză minunată!”, a remarcat Cojocaru Delia Maria, elevă cls a VIII-a A Liceul Tehnologic Dărmănești

„Avem un parteneriat între școală și Biserică și cu acest prilej suntem foarte încântați pentru că Protoieria Moinești a donat clasei a VIII-a A de la Liceul Tehnologic Dărmănești, bănci și scaune noi. Elevii sunt foarte încântați, drept pentru care mulțumim Protopopiatului Moinești, și ne dorim în continuare să colaborăm frumos, să facem și alte activități care sunt folositoare copiilor” a subliniat doamna Prof. Gorbănescu Cristina - director adj. - Liceul Tehnologic Dărmănești.

„Ne dorim ca prin aceste acțiuni, noi, Biserica, să venim în sprijinul atât al elevilor, cât și al părinților și cadrelor didactice din comunitatea noastră. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze acest nou început de an școlar, pe copii, părinți și cadre didactice deopotrivă. Învățământul trebuie să promoveze valorile perene pe care neamul nostru românesc s-a clădit: cinstea, onoarea, demnitatea, dragostea de țară, normalitatea și credința puternică în Dumnezeu”, a conchis părintele protopop Costel Mareș.

Cristian Balaban

Mobilier școlar nou pentru elevii din Dărmănești