Iulie 2018

31 Iulie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 23-28 iulie 2018, la Parohia "Buna Vestire" din Tg. Ocna, s-a desfășurat Școala de vară "Credință, Joc, Creație", ediția a II-a, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 și Școala Gimnazială nr. 2 din Tg. Ocna.

30 Iulie 2018

Protoieria Oneşti în parteneriat cu Fundația Libra din Marea Britanie a desfășurat în perioada 23 - 27 iulie 2018, la sediul din Strada Poet Adrian Păunescu Nr. 1, şcoala de vară care are ca obiectiv principal integrarea socială a copiilor din medii sociale defavorizate.

30 Iulie 2018

Duminică, 29 iulie 2018, la Viișoara a continuat seria popasurilor duhovnicești la o troiță închinată Sfintei Cruci, sărbătoare pe care Biserica o cinstește în prima zi de Gustar când se și începe Postul Adormirii Maicii Domnului.

30 Iulie 2018

În după amiaza Duminicii a 9-a dupa Rusalii, credincioșii de pe meleagurile Văii Cașinului l-au primit în mijlocul lor pe ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, cu ocazia sfințirii unui monument închinat eroilor neamului în localitatea Mănăstirea Cașin. Aici, în urmă cu un secol, se jertfeau pentru credință, neam și glia strămoșească sute de români.

30 Iulie 2018

Vineri, 27 iulie 2018, cea de a IV-a ediție a Școlii de vară „Episcop Dionisie Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene”, organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, sub coordonarea părintelui Nistor Mihai Dragoș, a ajuns la final.

30 Iulie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, în perioada 23 - 27 iulie 2018, în Parohia Bereşti - Tazlău s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni Școală de Vară -„Cu Hristos în vacanţă”. Proiectul educaţional s-a desfăşurat în colaborare cu Şcoala Gimnazială Bereşti - Tazlău, Consiliul local, Fundaţia „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Asociaţia „Ovidenia Bacău 2005”, parohiile din comună, respectiv: Prisaca, Enăcheşti, Boşoteni, Tescani şi Româneşti. Specificul acestei şcoli de vară a constat în numărul mare de copii, respectiv 186 înscrişi, din aproape toată comuna Bereşti-Tazlău, cadre didactice implicate şi voluntari.

30 Iulie 2018

În perioada 23 – 29 iulie 2018, în Parohia Buda, din Protopopiatul Buhuși, s-a desfășurat Proiectul „Școala de vară – Prilej de bucurie și de întâlnire cu Hristos”.

29 Iulie 2018

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat în Duminica a 9-a după Rusalii, Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălţarea Domnului”, din localitatea Măgura Ocnei, alături de un sobor de preoți și mulțime de credincioși. În aceeași zi a instalat pe Maica Filofteia Ciocan ca stareță a obștii monahale de aici.

28 Iulie 2018

În după amiaza zilei de 27 iulie, în Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, din municipiul Bacău, protopopiatul Bacău, a fost implementat  programul catehetic eparhial  „Ca toți să fie Una în Hristos Domnul”.

28 Iulie 2018

În după-amiaza zilei de vineri, 27 iulie 2018, parohia Lazaret din orașul Bacău și Parohia "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil", comuna Holt, ambele din protopopiatul Bacău, au primit vizita de lucru a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Vizita a inclus și șantierul parohiei din comuna Letea Veche, unde se fac demersuri pentru repictarea bisericii parohiale.

Pagini