„Cu Hristos în vacanţă”... la Berești Tazlău

30 Iulie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, în perioada 23 - 27 iulie 2018, în Parohia Bereşti - Tazlău s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni Școală de Vară -„Cu Hristos în vacanţă”. Proiectul educaţional s-a desfăşurat în colaborare cu Şcoala Gimnazială Bereşti - Tazlău, Consiliul local, Fundaţia „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Asociaţia „Ovidenia Bacău 2005”, parohiile din comună, respectiv: Prisaca, Enăcheşti, Boşoteni, Tescani şi Româneşti. Specificul acestei şcoli de vară a constat în numărul mare de copii, respectiv 186 înscrişi, din aproape toată comuna Bereşti-Tazlău, cadre didactice implicate şi voluntari.

Copiii au fost împărţiţi în 6 grupe de vârste apropiate, coordonaţi de către câte doi căpitani voluntari, care au condus şi îndrumat copiii la atelierele propuse anul acesta. Parohia a avut de gestionat în cadrul acestui proiect trei ateliere din cele şase, restul revenind şcolii şi cadrelor didactice ale acesteia. Primul atelier a constat într-o activitate de cateheză, care pe lângă activitaţile de autocunoaştere a propus copiilor cunoaşterea virtuţilor creştine, a Sfintei Liturghii, a textelor biblice şi a simbolurilor religioase. Voluntarii acestui atelier au fost: prof. Nicoleta Grozescu, Teodora Plăeşu, pr. Baciu Bogdan-Ionuţ, pr. Cernat Nicolae, pr. Popa Cristian-Daniel. Cel de-al doilea atelier, Boardgames, a fost coordonat  de pr. consilier Ciuche Eugen Ciprian, doamna profesoară Gabriela Ciuche  şi fiica lor, Maria. Ultimul atelier, „Atelierul Surprizelor” a fost coordonat  de doamnele Carla Pişcu şi Irimia Roxana constând în jocuri, activităţi distractive, dar şi cu caracter educativ.  O activitate deosebită a fost oferită şi de pr. Ioan Muntean, de la Parohia Prisaca, asistent la Spitalul Municipal Moineşti, care, însoţit de colegi medici şi asistenţi medicali, a susţinut un curs de prim ajutor, foarte interesant şi apreciat de copii.

Pe parcursul celor cinci zile de activităţi - şcoală de vară, copiii au primit hrană, sandvichuri şi dulciuri pregătite de Asociaţia „Ovidenia”. Ziua de vineri a adus odată cu terminarea activităţilor şi premierea copiilor de la şcoala de vară și cu o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite, darurile oferite, sprijinul şi ocrotirea Sa divină.

Citește mai multe articole despre: Protopopiatul Moinesti, Berești-Tazlău, Școala de vară