Iunie 2018

1 Iulie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 25 – 29 iunie 2018, în Parohia Prohozești I „Cuvioasa Parascheva” din Protopopiatul Moinești, s-au desfășurat activitățile Școlii de vară, sub genericul „Cu credință și cu dragoste devenim mai buni”, și în parteneriat cu Primăria Poduri și UNICEF România.

30 Iunie 2018

Dumnezeul-treimic și liber în Sine creează tot prin cuvânt,

Dând forme finite, în cer invizibil, și-n planeta numită Pământ.

Prin cer înțelegem pe îngeri sau duhuri, ființe pur netrupești.

Pământul înseamnă galaxii infinite, mulțime de corpuri cerești.

 

În lumea cerească, punând rânduială, pe îngeri în cete i-a pus,

Iar unul dintr-înșii, pe nume Luceafăr, căpetenie celor de sus.

Acesta prin sine vru să se urce mai presus de Cel Preaînalt,

Însă, de-odată, cu îngerii mândri din ceruri în vid au picat.

29 Iunie 2018

Zi de rugăciune în comuniune pentru credincioșii din parohiile Drăgușani și Fundoaia-Filia Ocheni, care având ca ocrotitori pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, au serbat, astăzi, 29 iunie, hramul bisericii.

29 Iunie 2018

În ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel la biserica ce le poartă numele din Parcul „Cancicov” a municipiului Bacău a fost prilej de mare sărbătoare prin oficierea Sfintei Liturghii de către Părintele Arhiepiscop Ioachim, chiriarhul locului. Acesta a fost însoțit în rugăciune de un sobor de preoți băcăuani care au răspuns la invitația preoților slujitori de la biserica din urbea băcăuană. Tot acum credincioșii prezenți au avut marea bucurie de a se închina la racla cu sfinte moaște de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman aduse încă de duminică, 24 iunie, precum și la moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul de la Mănăstirea Văratec din județul Neamț.

29 Iunie 2018

Cu binecuvântarea P.F. Părinte Patriarh Daniel și a IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, manifestările cultural duhovnicești închinate Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, ocrotitorul Catedralei Eroilor cu hramul Înălțarea Domnului din municipiul Ploiești, au debutat cu primirea icoanei Făcătoare de minuni a Maicii Domnului Pantanassa de la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” de la Roman, prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii ploieșteni.

28 Iunie 2018

Din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, anul acesta, în perioada 1-2 iulie, vom întâmpina cu bucurie, marea zi a hramului închinat Sfântului Ștefan, Domn al Moldovei și Apărător al dreptei credințe strămoșești. Strigătul său peste veacuri pentru apărarea credinței și păstrarea țării neîmpărțite, a păstrat în mintea și inima românului dorința de unitate și tradiție, de readucere aminte a tot ce înseamnă glie, neam și țară.

26 Iunie 2018

 În ziua de 26 iunie a.c. la Brutăria „Betleem” din incinta Centrului Eparhial a avut loc o slujbă de resfințire a noillor utilaje care au fost aduse aici pentru a eficientiza și profesionaliza și mai mult produsele de patiserie şi panificaţie realizate aici și destinate pentru centrele social-filantropice și parohiile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

26 Iunie 2018

În data de 26 iunie 2018, cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc la Centrul Eparhial din Roman ședința de constituire a Consistoriului Eparhial și a Consistoriului Eparhial Monahal.

25 Iunie 2018

Amintirea anilor triumfători de altădată, a Unirii Principatelor Române, a trudei românului pe glia sa, a valorilor românești, stă țesută pe iile fetelor și cămeșile feciorilor, a celor care cu inimi neînfricate au cerut prin faptă și cuvânt - UNIREA.

25 Iunie 2018

Câteva sute de băcăuani au întâmpinat moaștele Sfintei Mucenițe Chiriachi de la Catedrala Episcopală din Huși și racla cu sfinte moaște de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman aduse duminică, 24 iunie, spre închinarea credincioșilor la biserica ”Sf. Apostoli” din Parcul Cancicov- Bacău.

Pagini