Septembrie 2015

30 Septembrie 2015

Marți, 29 septembrie, în sala de conferințe a protopopiatului Roman, a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, ședința administrativă trimestrială.

30 Septembrie 2015

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim va participa alături de profesori universitari din Iași, Cluj-Napoca și Bacău la Simpozionul național intitulat: „Modele de bune practici în asigurarea de servicii integrate” care va avea loc în perioada 1-2 octombrie la Centrul rezidențial „Sfântul Ştefan cel Mare” de la Hârja, com. Oituz, jud.Bacău.

30 Septembrie 2015

La Trinitas TV, joi, 1 octombrie, de la ora 19.30, va fi prezentat un documentar în premieră despre activitățile social-filantropice derulate la Așezământul de la Hârja, acolo unde, cu binecuvântarea și coordonarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim funcționează unul dintre cele mai mari centre din România pentru persoanele vârstnice.

30 Septembrie 2015

În ziua de serbare a 8 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a Preafericitului Daniel, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Patriarhală din București alături de un sobor de ierarhi.

29 Septembrie 2015

În seara zilei de 28 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Parohia „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Holt, s-au întâlnit la ceas de rugăciune preoţii care fac parte din Cercul Pastoral nr. 2 ,,Sf. Cuv. Parascheva” - Protopopiatului Bacău.

 

29 Septembrie 2015

În ziua de miercuri, 30 septembrie 2015, Preafericitul Părinte Daniel aniversează opt ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (30 septembrie 2007).

De la ora 9.30, Patriarhul României va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala patriarhală, înconjurat de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoți și diaconi, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române. După Sfânta Liturghie, de la ora 11.30, va fi oficiată slujba de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru ajutorul primit în slujirea cu credincioșie a Bisericii Ortodoxe Române și a poporului român. În continuare, de la ora 12.00, va avea loc un moment aniversar în timpul căruia vor fi prezentate mesajele de felicitare din partea reprezentanților autorităţilor de Stat centrale şi locale, precum și ai altor instituţii publice.

Prezent la eveniment, IPS Arhiepiscop Ioachim se face mesagerul tuturor credincioşilor romaşcani şi băcăuani, așa cum precizează în mesajul transmis întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române la acest moment aniversar:

29 Septembrie 2015

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a debutat marţi, 22 septembrie 2015, a VIII-a ediţie a Congresului Naţional „Hristos împărtăşit copiilor”. Evenimentul s-a desfăşurat la Mănăstirea „Sfânta Cruce” – Caraiman, din Buşteni, în perioada 22-23 septembrie 2015.

28 Septembrie 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, duminică 27 septembrie 2015,  Părintele Ioan Negoiță, protopop de Sascut, a fost prezent la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul Vâlcele ( fost Strâmba), Parohia Giurgiuoana unde a fost oficiată o slujbă de pomenire a preoților care au slujit în această biserică, a învățătorilor și profesorilor care au activat în cele două sate ce aparțin duhovnicește de această biserică (Vâlcele- fost Strâmba și Izvoare- fost Bouroș), precum și a eroilor din zonă.

27 Septembrie 2015

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Frumoasa, Protopopiatul Moinești.

26 Septembrie 2015

            În ziua de prăznuire a Sfântului Voievod Neagoe Basarab, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Simionești, unde a resfințit biserica cu hramurile ”Botezul Domnului” și ”Sfinții Părinți Ioachim și Ana”.

Pagini