Aprilie 2015

1 Mai 2015
IPS Ioachim ca arhidiacon la Catedrala Mitropolitana din Iasi (foto arhiva Doxologia)

*Mesaj evocator al PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, cu prilejul aniversării a 15 ani de la hirotonia ca arhiereu a IPS Arhiepiscop Ioachim*

 

            În anul mântuirii 2000, la 1 mai, se prăznuia a doua zi de Paști. Sărbătoare a sărbătorilor și praznic al praznicelor pentru întreaga ortodoxie, dar atunci, în mod special, pentru părintele Ioachim Giosanu care a primit harul și darul arhieriei fiind investit ca arhiereu vicar al Episcopiei Romanului cu titlul Băcăuanul.

1 Mai 2015

*Mesajul PS Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, adresat IPS Ioachim la aniversarea a 15 ani de slujire arhierească*

Sub semnul bucuriei Învierii lui Hristos, garanţie a învierii noastre, astăzi, de Sfântul Prooroc Ieremia, celebrăm liturgic 15 ani de la aşezarea prin hirotonie întru demnitatea de arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului şi Bacăului a Înaltpreasfinţitului Ioachim, pe atunci Arhimandritul Ioachim.

1 Mai 2015

Mesaj de felicitare adresat de către dl Dan Laurenţiu Leoreanu Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la împlinirea a 15 ani de arhierie.

30 Aprilie 2015

În Protopopiatul Moinești au început înscrierile pentru cea de-a IV-a ediție a Concursului de creaţie literar-religioasă şi plastică "Cuvânt şi culoare din suflet de copil", organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în cadrul ”Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” şi al ”Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”.

30 Aprilie 2015

În protopopiatele Bacău, Onești, Moinești și Buhuși s-au desfășurat în aceste zile conferințe preoțești.

27 Aprilie 2015

În Duminica Mironosițelor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău.

25 Aprilie 2015

În perioada 24-25 aprilie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a fost prezent în familia mare a Așezământului social – filantropic de la Hârja și în comunitățile parohiale de pe Valea Oituzului.

25 Aprilie 2015

În perioada 20.04.2015 – 11.05.2015, în Centrul social-medical de îngrijire a persoanelor vârstnice din cadrul Parohiei “Sf. Gheorghe” Hârja,  își vor desfășura practica de specialitate  24 de persoane, viitoare absolvente ale cursului de îngrijire bătrâni, curs organizat de Centrul Caritas Iași, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

24 Aprilie 2015

Parohia ”Sfântul Gheorghe” din Hârja, Protopopiatul Onești, a primit haine de sărbătoare, cu ocazia cinstirii ocrotitorului.

24 Aprilie 2015

Grupul ”Filomelos” a susținut un concert de muzică psaltică la Biblioteca ”Radu Rosetti” din Onești.

Pagini