Aprilie 2014

30 Aprilie 2014

Ales în 1998, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului, cu titulatura „Băcăuanul”, Preasfinţitul Părinte Episcop Ioachim a fost hirotonit în treapta de Arhiereu la 1 mai 2000, a doua zi de Paşti, îndeplinind funcţia de arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului, până la 13 septembrie 2009, când a fost ridicat la rang de Episcop-vicar, odată cu ridicarea Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie, cu titulatura: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

30 Aprilie 2014

Serile  de rugăciune pentru cei bolnavi sufletește și trupește continuă la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman și la mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului

28 Aprilie 2014

În Salina Târgu Ocna a fost oficiată sâmbătă, 26 aprilie,  Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi din Protopopiatul Oneşti. La acest moment de rugăciune, prilejuit de Sfintele Paşti, au participat credincioşi din mai multe judeţe ale ţării. 

 

27 Aprilie 2014

Una dintre cele mai cunoscute și iubite icoane ale Maicii Domnului din Sfântul Munte Athos a ajuns, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

27 Aprilie 2014

 În Duminica Tomii, sute de credincioși din zona Sascut au participat la slujba oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți, cu ocazia sfințirii altarului bisericii ”Izvorul Tămăduirii” și ”Sf. Martiri Brâncoveni” din Sascut Târg.  În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Ioan Negoiță pe seama parohiei "Sfinții Arhangheli" – Drăgușani (Protopopiatul Sascut).

25 Aprilie 2014

Academia Română şi Institutul de Istorie şi Teorie Literară „George Călinescu” au prezentat astăzi,  25 aprilie, noua ediţie a Dicţionarului General al Literaturii Române care va fi publicată până la sfârşitul acestui an. La eveniment a participat şi Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, care a subliniat rolul Bisericii Ortodoxe Române la făurirea culturii române.

23 Aprilie 2014

PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat marţi seara slujba Vecerniei unită cu Litia la Biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Roman. 

23 Aprilie 2014
foto Mihaela Bucătaru

Militari activi și în rezervă, precum și credincioși băcăuani au venit să-l cinstească pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, patronul lor spiritual, la chemarea preotului militar Lucian Butnaru, slujitor la biserica ridicată cu sprijinul cadrelor militare și al personalului civil din Garnizoana Bacău. Ca o încununare a acestui eveniment, la sărbătoarea spirituală a celor aflați sub arme, a fost invitat să participe și ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

20 Aprilie 2014

Bucuria Sfintelor sărbători pascale a continuat în ziua de duminică, 20 aprilie, la ora 13.00, când Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat  slujba Vecerniei Sfintelor Paşti

20 Aprilie 2014

Preoți și credincioși moineșteni au participat la procesiunea ”Calea Luminii”

Pagini