Sectorul social-filantropic şi misionar

Consilier eparhial P.C. Pr. Eugen Ciprian CIUCHE

Tel. birou: 0334.42.34.76
Mobil: 0728.88.05.07
E-mail: filantropika@yahoo.com

Inspector eparhial P.C. Pr. Ilarion Mâţă

mobil: 0745.87.19.59

e-mail: parohiaharja@yahoo.com

Concurs pentru un post de educator

23 Octombrie 2017

Condițiile de angajare impun studii de specialitate (Liceul Pedagogic și/sau Facultatea de științe ale educației, specialitatea educator), pentru grupă de vârstă de 2-6 ani. Recomandările de pe funcții similare ocupate anterior constituie un avantaj.

Dosarele vor conține: CV-ul candidatului, copii după actele de studii și o scrisoare de intenție.
Relații suplimentare pot fi obținute la telefon: 0728880510 monahia Dionisia Șchiopu.

Simpozionul Național Hârja 2019, la final

13 Octombrie 2019

Asociația „Sf. Ștefan cel Mare - Hârja”, cu sprijinul TZMO România și în colaborare cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Facultatea de  Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” – Iași și Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” Bacău, a găzduit în cadrul Complexului Socio-medical Hârja, Simpozionul Național - „Terapia ocupațională, o perspectivă a îmbătrânirii active”. 

Simpozionul național Hârja 2019: „Terapia ocupațională, o perspectivă a îmbătrânirii active”

9 Octombrie 2019

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul financiar al  Companiei TZMO Romania, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Departamentul de Sociologie și Asistență Socială al Facultății de Filosofie și Științe Social – Politice din  cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Departamentul de Kinetoterapie și Terapie ocupațională al Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alexandri” Bacău.

Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți „Buna Vestire” - Hârja, la Prima Conferință Națională „Ajută mama și copilul” de la Mănăstirea Caraiman

6 Octombrie 2019

Evenimentul s-a adresat atât celor care deja lucrează în centrele de consiliere, cât și celor care vor să se implice în sprijinirea femeilor în criză de sarcină sau să deschidă centre.

S-a dorit crearea unui spațiu în care participanții să-și împărtășească reușitele, să discute și să găsească soluții la problemele cu care se confruntă, să primească răspunsuri la întrebări de la oameni profesioniști și să afle cum se pot dezvolta. După deschiderea evenimentului, în prima zi, a urmat o sesiune de intercunoaştere şi de prezentare a diferitelor asociații Pro Viață din România.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” membru activ în cadrul derulării proiectului „Politici publice alternative în domeniul sănătății”, proiect implementat de Federația Filantropia în parteneriat cu Ministerul Sănătății

5 Octombrie 2019

Începând cu 13 august 2018, Federația Filantropia în parteneriat cu Ministerul Sănătății implementează proiectul „Politici publice alternative în domeniul sănătății”.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), Axa Prioritară: Administrație publică și sistem judiciar, Operațiunea: Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP.

Tinerii din cadrul Centrului Educativ Târgu Ocna au descoperit astăzi, 4 octombrie 2019, la Complexul socio-medical de la Hârja, bucuria de a oferi.

4 Octombrie 2019

          Bucuria de a oferi le-a descoperit celor cinci tineri că spiritul de voluntar și de ajutorare a aproapelui se regăsește în sufletul fiecăruia, fiind o trăsătură inerentă persoanei umane. Această bucurie a culminat cu vizita tinerilor în fiecare cameră a beneficiarilor, oferindu-le acestora dulciuri, pregătite cu multă emoție și dragoste de către personalul Centrului Educativ de la Târgu Ocna.

La Complexul de servicii sociale de la Hârja au avut loc sesiuni de informare în cadrul proiectului ”FOCUS – Consolidarea Capacității lucrătorilor sociali în oferirea abilităților de viață”

2 Octombrie 2019

Cele două întâlniri au reprezentat atingerea obiectivelor prevăzute în activitățile 5 și 6 din cadrul proiectului ”FOCUS – Consolidarea Capacității lucrătorilor sociali în oferirea abilităților de viață”, al Federației filantropia a Patriarhiei Române.

Pentru aceste sesiuni de informare a fost desemnat ca trainer Pr. Ilarion Mâță, pregătit în Italia alături de alți colegi din federație de către formatori din cadrul Universității din Palermo și ai Asociației „Meta Emozioni”, în perioada 13-18 mai 2019, reprezentând adoua etapă a proiectului.

Tradiția proiectelor implementate de Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” cu sprijin financiar de la Consiliul Județean Bacău, în baza Legii 350/2005 continuă și în acest an.

2 Octombrie 2019

În data de 2 octombrie 2019, la Complexul de servicii sociale de la Hârja, a avut loc o etapă din proiectul social finanțat de Consiliul Județean Bacău.

Pe lângă activitățile incipiente ale proiectului în care echipa de implementare a demarat procedura de achiziții a paturilor medicale și a mesei de kinetoterapie necesare cabinetelor existente în cadrul centrului rezidențial, asociația a desfășurat și activitate de diseminare de bune practici aplicate în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice.

Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja, la Proiectul european dedicat persoanei vârstnice

1 Octombrie 2019

În fiecare an, în data de 1 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Persoanei Vârstnice, și ne alăturăm temei Națiunilor Unite din acest ”The Journey to Age Equality” și se va concentra pe modalități de a face față la inegalități actuale și de a le preveni.

Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice - Hârja, la evenimentul „Plăcintele bunicilor”

1 Octombrie 2019

O delegație a Asociației „Sf. Voievod Stefan cel Mare-Hârja", formată din beneficiari și angajați ai instituției, au participat la acest eveniment  cu produse de patiserie pregătite de aceștia, în Brutăria și Patiseria socială de la Hârja:  brânzoaice, gogoși si plăcinte poale-n brâu. Evenimentul a fost dedicat atât  organizațiilor neguvernamentale, cât și instituțiilor publice și private de profil.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, la Conferința internațională organizată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale

27 Septembrie 2019

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a dat curs acestei invitații, reprezentând Arhiepiscopia Romanului și Bacăului dar și mediul social al Patriarhiei Române, fiind singura instituție socială învitată pentru a oferi celor 180 de invitați un model de bună practică, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Pr. Ilarion Mâță, președintele asociației, a susținut prelegerea cu titlul: „Economia socială : o perspectivă a incluziunii sociale și a sustenabilității organizaționale”, în cadrul Secțiunii „Modele inovatoare în incluziunea socială și economia socială”. 

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” a reprezentat Arhiepiscopia Romanului și Bacăului la Adunarea Generală a Federației Filantropia și la Congresul European Ediția XX SoCareNet 2019 – Timișoara

27 Septembrie 2019

            Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin pr. Petru Pavăl, delegat al pr. Ilarion Mâță, a reprezentat mediul social eparhial la Conferința Europeană organizată de Mitropolia Banatului, Fundația Filantropia Timișoara în parteneriat cu  fundația Diakoneo și Consiliul Județean Timiș.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a reprezentat Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și Federația Filantropia a Patriarhiei Române la Conferința internațională de la Torun - Polonia

20 Septembrie 2019

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin pr. Ilarion Mâță, a reprezentat mediul social eparhial și Federația Filantropia a Patriarhiei Române la Conferința internațională organizată de TZMO și alți parteneri sociali.

Conferința a pus în discuții mai multe teme de interes general pe parcursul a cinci sesiuni:

1. How we protect ourselves against Alzheimer`s disease ? (Cum ne protejăm pe noi înșine de Sindromul Alzheimer?)

Sprijiniți Proiectul: „Sănătate la un click distanță”, Telemedicina pentru bolnavii din mediul rural

9 Septembrie 2019

CUM ESTE POSIBIL?

PROFI oferă șansa fiecărui om din cei peste un milion de clienți, să se poată implica în cadrul campaniei și să poată ajuta. Tot ce trebuie să facă este ca, în perioada 9 septembrie - 13 octombrie 2019, după ce primește bonul de casă de la oricare magazin PROFI din toată țara, să îl scaneze la infochioșcurile prezente în fiecare magazin. Astfel, el poate alege către care dintre ONG-urile participante să își îndrepte votul.

Tabăra de vară a copiilor Centrelor de zi din Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Mitropolia Basarabiei, la final

2 Septembrie 2019

În contextul Anului omagial al satului românesc, proiectul și-a propus să trezească în sufletul copilului contemporan dragostea față de valorile tradiționale ale satului românesc, să ofere o alternativă eficientă și autentică a valorizării timpului liber și să adune la vatra satului viitorii adulți care nu mai pot gusta din bucuria șezătorii, a horei sau altor tradiții care aproape au dispărut în satul românesc.

Pagini