Sectorul social-filantropic şi misionar

Consilier eparhial P.C. Pr. Eugen Ciprian CIUCHE

Tel. birou: 0334.42.34.76
Mobil: 0728.88.05.07
E-mail: filantropika@yahoo.com

Inspector eparhial P.C. Pr. Ilarion Mâţă

mobil: 0745.87.19.59

e-mail: parohiaharja@yahoo.com

Concurs pentru un post de educator

23 Octombrie 2017

Condițiile de angajare impun studii de specialitate (Liceul Pedagogic și/sau Facultatea de științe ale educației, specialitatea educator), pentru grupă de vârstă de 2-6 ani. Recomandările de pe funcții similare ocupate anterior constituie un avantaj.

Dosarele vor conține: CV-ul candidatului, copii după actele de studii și o scrisoare de intenție.
Relații suplimentare pot fi obținute la telefon: 0728880510 monahia Dionisia Șchiopu.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, partener al Taberei de tineri ortodocși NEPSIS a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

7 Iulie 2019

Taberele NEPSIS adună copii și tineri din diaspora românescă, organizate de centrele eparhiale în colaborare cu parohiile componente. Aceste evenimente vin în întâmpinarea copiilor și tinerilor români ortodocși, dornici să se apropie de Biserica lui Hristos și de a lega noi prietenii curate și bazate pe rugăciune și comuniune cu tinerii din alte parohii din diaspora.

Zilele Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”. Lupta pentru Credință – Lupta pentru Viață

3 Iulie 2019

Ziua de 2 iulie a prelungit starea de rugăciune prin Sfânta Liturghie, la care au participat preoți de pe Valea Oituzului, răspunsurile la strană fiind oferite de Corul Arhangelos, al Centrului de zi pentru Copii „Dionisie Exiguul - Hârja”. Reîntoarcerea în timpul istoric al Sfântului Ștefan a fost marcata prin intermediul procesiunii cu icoana Sfântului ocrotitor al Asociației și a celorlalți Sfinți, simbolizând biruința credinței și mărturisirea acesteia.

Zilele Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

30 Iunie 2019

Cu aceeași dragoste pentru credință și neam, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja ” vă invită, în ziua de 1 iulie, să participați la slujba de priveghere, începând cu ora 20.00, ce se va încheia în puterea nopții cu o procesiune, având în frunte icoana Sfântului Voievod, amintind de biruința sa asupra păgânilor! În ziua de pomenire a Sfântului Ștefan cel Mare, 2 iulie, sunetul clopotului ne cheamă la Sfânta Liturghie să-i mulțumim Sfântului Moldovei, pentru că astăzi ne însemnăm cu semnul sfintei cruci într-o țară creștină.

Cursuri de formare pentru animatorii taberelor și școlilor de vară organizate de Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

27 Iunie 2019

Pentru voluntari, viitorii animatori ai taberelor, este a doua sesiune de formare, după cea din luna mai de la Iași, din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” atunci când, Trainerul Raj Vasile Bostan, formator în cadrul Departamentului de Tineret și Misiune al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, s-a întâlnit cu tinerii coordonatori pentru sesiuni de team-building și activități de formare a grupului de animatori.

Ziua Universală a Iei, la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”

25 Iunie 2019

După Sf. Liturghie oficiată în Paraclisul Asezamântului de la Hârja, loc în care credincioșii, cu mic cu mare au purtat ia tradițională, Raj Vasile Bostan, trainer în cadrul Departamentului de Tineret  Arhiepiscopiei Iașilor, a ținut un cuvânt de învățătură care s-a concentrat pe a arăta  cum putem aplica în viața  de zi cu zi principiile ascetice ale Sfântului Ioan Botezătorul, cinstit în această zi.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, reprezentată la Conferința „Credință și sănătate în satul românesc”, la Palatul Patriarhiei

22 Iunie 2019

Reprezentanții Bisericii, ai Ministerului Sănătății, preoți, medici și farmaciști s-au aflat vineri la Palatul Patriarhiei în căutarea de soluții comune pentru sănătatea trupească și sufletească a societății românești de la sat.

Preafericitul Părinte Daniel a deschis întrunirea de vineri, 21 iunie 2019, cu o remarcă privind „iubirea față de semeni, empatia și implicarea în rezolvarea problemelor lor”. Patriarhul a catalogat aceste acte filantropice ca fiind „cel mai potrivit răspuns la iubirea Preasfintei Treimi față de noi, oamenii”.

Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iași - Specializarea Teologie Ortodoxă ASISTENȚĂ SOCIALĂ

12 Iunie 2019

Asistența socială este născută în Biserica lui Hristos prin cuvintele Mântuitorului: „Nu trebuie să se ducă; dați-le voi să mănânce” (Matei 14,16) și prin opera filantropică instaurată de Domnul Hristos în lucrarea Sa directă de vindecare, alinare și purtare de grijă față de toate categoriile sociale aflate în situații de risc.

Programul Europa pentru cetățeni 2014-2020, la Prefectura Bacău

10 Iunie 2019

Prefectura Județului Bacău a fost gazda sedinței de informare publică a asociațiilor și fundațiilor din județul Bacău asupra Programului Europa pentru cetățeni.

Ofițerul de proiect a prezentat în detaliu Componenta 1( Momorie istorică europeană), Măsura 2.1 (Înfrățire între localități), Măsura 2.2 (Rețele de orașe) și Măsura 2.3 (Proiecte al societății civile), care au evocat prioritățile Fondurilor social europene pentru instituțiile publice și private din România.

1 Iunie – Dumnezeu iubește copiii. Sărbătoarea copilăriei la Centrul de zi pentru copii „Sf. Dionisie Exiguul” - Hârja

2 Iunie 2019

Pentru credința lor și pentru încrederea că Dumnezeu îi iubește în chip vizibil, după sfârșitul Sfintei Liturghii în cadrul căreia au slujit Pr. Paroh Ilarion Mâță și Pr. Marian Gliga, reprezentant al Asociației „Treime de Arhierei” din Bacău și preot slujitor la Biserica Sf. Trei Ierarhi, Bacău, în ciuda tuturor codurilor galbene și portocalii, soarele s-a înălțat puternic asupra pădurii de la Hârja, descoperind copiilor că Dumnezeu îi iubește și le oferă în dar această zi!

Voluntari în acțiune, la Complexul de servicii sociale din Hârja

1 Iunie 2019

Colegiul național „Grigore Moisil”, reprezentat de Prof. Mărioara Brescan, în calitate de Director, a oferit un real ajutor Asezământului de la Hârja prin intermediul Centrului de tineret și voluntariat „Sf. Filofteia”, coordonat de Prof. Pr. Constantin Juspenschi.

Cei 90 de voluntarii, pe parcursul celor 3 zile din „Săptămâna altfel”, au realizat la Hârja activități de curățenie în interiorul și exteriorul clădirilor, grădinărit, patiserie și brutărie, pictură pe sticlă, crăpat și așezat lemne, consiliere a persoanelor vârstnice din Centrul rezidențial.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” vă invită la celebrarea Zilei internaționale a copilului

28 Mai 2019

În contextul prezent, în care relația copilului cu natura este mărginită doar la deplasarea de acasă la școală sau cel mult la o ieșire cu prietenii sau părinții în parc, iar interacțiunea cu cei apropiați se realizează preponderent prin canalele media de socializare, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja propune de Ziua copilului, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  o revenire la adevărata interacțiune atât cu semenii cât și cu natura.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” a reprezentat Arhiepiscopia Romanului și Bacăului la Proiectul european Erasmus + ”FOCUS - Consolidarea Capacității lucrătorilor sociali în oferirea abilităților de viață”

18 Mai 2019

Proiectul european Erasmus + ”FOCUS – Consolidarea Capacității lucrătorilor sociali în oferirea abilităților de viață” este implementat de Federația Filantropia a Patriarhiei Române, în calitate de partener, fiind coordonat de Società Cooperativa Sociale 3P (Padre Pino Puglisi), alături de Associazione Per La Mobilitazione Sociale Onlus (Italia) și Cooperativa Desincoop (Portugalia).

Conferința internațională „Sisteme integrate în îngrijirea pe termen lung”, la București

11 Mai 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Pr. Ilarion Mâță a reprezentat Biroul de Asistență Socială al Sectorului Social – Filantropic eparhial, iar în calitate de cadru didactic universitar asociat al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași - Secția Teologie Socială, a fost delegatul Pr. Prof. Univ. Dr. Ion Vicovan, Decanul Facultății de Teologie la acest eveniment care a reunit și profesorii de la facultățile care pregătesc viitorii asistenți sociali din București, Iași, Cluj și Timișoara.

Parteneriatul social-medical româno – ceh a debutat la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”

6 Mai 2019

O delegație formată din șapte angajați ai Centrului „New Sunflower” Praga - Republica Cehă, a ajuns la sediul asociației de la Hârja în data de 1 mai a.c., fiind întâmpinați de Pr. Ilarion Mâță, președintele organizației.

Pagini