Școală de Vară la Parohia „Sfântul Gheorgheˮ Moinești

3 August 2017

              Cu binecuvântare Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, timp de opt zile, 26 iulie-2 august, la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorgheˮ Moineşti, a avut loc cea de-a treia ediţie a „Şcolii de vară Episcop Dionisie Climescu, întemeietorul şcolii moineştene”.

            Programul Școlii de Vară s-a adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, în intervalul orar 9.00 - 16.00 în fiecare zi.

            Pentru o bună desfășurare a activităților din cadrul Școlii de Vară, au fost implicați în parteneriat cu parohia, administrația locală, școlile gimnaziale din localitate și UNICEF România. Cadre didactice moineștene ajutate de voluntari - elevi, studenți și credincioși ai acestei parohii,  împreună cu preoții slujitori, au coordonat fiecare activitate după un orar prestabilit.

            Pe toată perioada desfășurării Școlii de Vară s-a asigurat masa prin program catering pentru un număr de 130 de copii, fiind oferite acestora fructe, apă și toate materialele didactice necesare activităților propuse spre a fi derulate în cadrul proiectului. Din varietatea de activități desfășurate în cadrul acestei școli de vară amintim:

-activități artistice: curs de quilling, pictură pe sticlă, desene pe asfalt, cântece;

-activități sportive: aerobic, jocuri de echipă, curs de șah, jocuri cu mingea;

-dezvoltare personală: jocuri de cunoaștere, atelier de gastonomie, prim ajutor;

-formare duhovnicească: participarea la slujbele Bisericii și vizionarea de filme duhovnicești.

La finalul Școlii de Vară, copiii participanți au primit diplome și distincții.

          Salutul şcolii de vară este rostit şi purtat în suflete de către copii cu aceeaşi bucurie ca în prima zi: Hristos, Bucuria mea!