Iunie 2018

22 Iunie 2018

Profesori universitari, intelectuali și iubitori ai spiritualității și culturii românești au participat astăzi, 22 iunie, la evenimentul organizat, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Biserica ”Precista” din municpiul Bacău. 

22 Iunie 2018

În contextul sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii oraşului Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în săptămâna 24–29 iunie 2018, Protoieria Bacău organizează evenimentul cultural-duhovnicesc eparhial „Bacăul sub ocrotirea sfinţilor”.

22 Iunie 2018

Biserica „Sfântul Ioan” din Bacău, una dintre cele mai vechi ale oraşului şi singura cu acest ocrotitor, se pregăteşte să-şi sărbătorească hramul de vară. Cu acest prilej, în perioada 22 – 24 iunie 2018, va avea loc evenimentul cultural-religios „Zilele Parohiei Sf. Ioan – de Sânziene”.

22 Iunie 2018

S'ânt Ioan Botezătorul mereu ne cheamă la Bacău,
În biserica din centru, să cinstim numele său.
Veniţi toţi creştinii urbei purtând flori de sânziene
Să-i cântăm cu bucurie imne sfinte şi poeme.
Că el este rugătorul la Hristos-proniator,
Iar la dreapta judecată înaintemergător.

20 Iunie 2018

În ziua de 20 iunie a.c. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a efectuat o vizită de lucru la mai multe șantiere ale unor parohii din Protopopiatul Roman. Ierarhul, însoțit de părintele Dragoș Munteanu, protopop de Roman, a vizitat următoarele santiere: Cotu Vameș I, Cotu Vameș II, Cordun și Secuieni II.

19 Iunie 2018

Preoții din Protoieria Sascut s-au întrunit marți, 19 iunie 2018, în Biserica "Adormirea Maicii Domnului", din Pâncești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și sub îndrumarea Pr. Protoiereu Negoiță Ioan, în ședința lunară.

17 Iunie 2018

În Duminica a 3-a după Rusalii, pe 17 iunie, cetatea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare de pe valea Moldovei a îmbrăcat haine de sărbătoare. Sute de credincioşi au asistat la sfinţirea bisericii cu hramurile „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din parohia Baia III.  Ca o încununare a tuturor lucrărilor săvârşite în cei 14 ani, slujba de sfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie, săvârşită pe un podium special amenajat în vecinătatea noii biserici de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, și Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

16 Iunie 2018

În ochiul tău înlăcrimat,
Dacă Iisus va fi lăsat
S-aprindă focul necreat,
Va arde tot ce-i necurat,
Călcări de lege şi păcat.
Iar lacrima El va usca
Prin pacea Sa.

Apoi, prin ochiul cristalin,
Turna-va, din potir divin,
În trupul tău, slăbit de chin,
Ulei curat şi puţin vin,
Ce va-ndulci orice venin.
Şi va stârpi tot ce e rău
Prin harul Său.

16 Iunie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în ziua de joi, 14 iunie a.c., elevii premianți la concursul școlar județean „Lumina din călimară”, închinat cultului Sfintei Cuvioase Parascheva, ediția a-IV-a, desfășurat în perioada septembrie-octombrie 2017, au fost răsplătiți la final de an școlar de către organizatorii concursului, Protoieria Bacău, cu o frumoasă excursie de o zi întreprinsă la câteva dintre locașurile sfinte din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

15 Iunie 2018

În ce-a de-a doua vineri din postul Sfinţilor Apostoli, în seara zilei de 15 iunie 2018, începând cu ora 19.00, preoţii slujitori în parohiile „Precista”, „Sf. Gheorghe”, „Sf. Cuv. Parascheva” şi „Intrarea Domnului în Ierusalim”, precum şi alţi preoţi din Protopopiatul Bacău, aproximativ 30 la număr, veniţi împreună cu credincioşii pe care îi păstoresc, s-au alăturat părintelui protoiereu Costică Busuioc, pentru a săvârşi Taina Sfântului Maslu la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

Pagini