Martie 2018

31 Martie 2018

În Catedrala arhiepiscopală din Roman va fi oficiată în ziua de 4 aprilie a.c. slujba Deniei din Miercurea cea Mare din Săptămâna Pătimirilor Domnului Iisus Hristos urmată de săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de obște de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

31 Martie 2018

Credincioși romașcani, preoți și pelerini vor participa în ziua de 1 aprilie 2018, de Duminica Floriilor, la Procesiunea organizată la Catedrala Arhiepiscopală din urbea mușatină. La eveniment va fi prezent Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim care va binecuvânta poporul și va rosti rugăciuni speciale pentru dezlegare de păcate.

 

31 Martie 2018

În ziua de 30 Martie 2018, membrii Colegiului Național al Asistenților Sociali, Sucursala Teritorială Bacău, au sărbătorit Ziua Mondială a Asistenței Sociale participând la Workshop-ul „Asistență Socială, pilon al dezvoltării sustenabile a comunității” la sediul Asociației Betania Bacău.

31 Martie 2018

La liceul ”N.V. Karpen” din Bacău, programul național ”Școala altfel” a prilejuit vizita specialiștilor de la Centrul pentru consilierea și recuperarea persoanelor dependente ”Izvorul Tămăduirii”, din cadrul Asociației socio-medicale ”Siloam”. Scopul vizitei se înscrie într-o campanie purtată la nivel local (penitenciar, spitale, licee), privind consumul de alcool, droguri si alte substante psihoactive.

31 Martie 2018

Meteora spirituală a Bacăului a găzduit în așezământul monahal de la Valea Budului slujba Sfântului Maslu ce a fost oficiată sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

30 Martie 2018

Vineri, 30 martie 2018, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la sediul Protoieriei Oneşti au fost jurizate proiectele înscrise în Concursul Național Cultural-Artistic "Unirea: libertate şi unitate", care a fost derulat în Eparhie prin Biroul de catehizare din cadrul Sectorului Cultural. Acesta este adresat copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile ce i-au parte la Programul Național "Hristos împărtăşit copiilor", preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini. Delegatul Înaltpreasfințitului părinte Arhiepiscop Ioachim, a fost părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul Sectorului Cultural, care a asistat la corectarea proiectelor.

30 Martie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, se desfășoară în această perioadă a Postului Mare programul cultural-eparhial ,,Pe urmele Sfinților" realizat cu ajutorul Agenției de turism și pelerinaje ,,Meteora Tour".

30 Martie 2018

Hristos astăzi va să intre cu poporul în cetate
Și tu nu-l primești cu cinste și palmete înflorate.
Este semn că al tău suflet, adică icoana Sa,
Este negru de păcate și nu cântă „Osana!”.

Chiar de casa-i răvășită, lasă-L totuși ca să intre,
Să așeze o lumină ca prin ea să iei aminte
Că-n cămară e-ntuneric, praf, păcat, fărădelegi.
Să te-apuci cu umilință, cu o cârpă, să le ștergi.

Dacă nu este lumină, atunci tu nu vei putea
Să ștergi praful făr'delegii lipit pe icoana ta.
Deci, Hristos vrea ca să intre astăzi la tine în casă.
Tu deschide-i cu iubire, invită-L să stea la masă.

Spală-I tălpile cu lacrimi și le șterge cu-n burete,
Roagă-L să iți dea putere, din iubire, să te ierte.
Vei simți o pace-n suflet și cu sârg tu vei cânta
Cu toți cei ce azi îi cântă, din iubire, „Osana!”

30 Martie 2018

Călătoria Postului Mare are ca destinaţie întâlnirea cu Hristos înviat, iar în această perioadă, fiecare sfârşit al săptămânii este un timp anticipativ al bucuriei împărtăşirii din Lumina nemuririi. De aceea, sâmbetele Postului Mare sunt considerate zile de sărbătoare. De altfel, toate sâmbetele anului liturgic îşi găsesc înţelesurile în sâmbăta învierii lui Lazăr, ca împlinire a promisiunii lui Hristos şi preambul al învierii tuturor oamenilor întru El şi în sâmbăta Paştilor, când moartea este înţeleasă ca trecere spre viaţa nouă în Hristos.

29 Martie 2018

Deși nu a putut ajunge personal, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oferit astăzi, 29 martie, la serbarea zilei de naștere câteva sute de kilograme de alimente și haine copiilor din comuna Stănița și parohia Moreni. Ierarhul a delegat pe preotul protopop de Roman, Dragoș Munteanu, care, dimpreună cu un grup de preoți romașcani, au făcut o mare bucurie tinerilor din aceste zone.

Pagini