August 2016

31 August 2016

La 1 septembrie, în fiecare an, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte începutul anului bisericesc. În limbajul curent, atunci când auzim expresia „an nou” ne gândim la avertizarea faptului că încă un an a trecut din viaţa noastră, însă pentru credincioşi începutul anului nou bisericesc reprezintă o nouă recapitulare a vieţii lui Hristos în omenire şi cu omenirea.

31 August 2016

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Asociația ”Sf. Voievod Ştefan cel Mare - Hârja”, în perioada 31  august - 1 septembrie 2016, vor fi organizate manifestări religioase şi cultural - artistice dedicate Sf. Dionisie Exiguul, ocrotitorul Centrului de zi pentru copii şi al Paraclisului bisericesc din cadrul Complexului social - filantropic de la Hârja.

30 August 2016

Preoții băcăuani au participat în data de 30 august, la conferința organizată la sediul Protopopiatului Bacău.

30 August 2016

Din anul 2012, 31 august a fost aleasă ca Ziua oficială a limbii române. Această zi va fi marcată în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, de către Protoieria Oneşti, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator reunite sub genericul  "Sfântul grai românesc", care se vor desfăşura la Biserica "Sf. Ilie" din Slănic Moldova: "Am ales Slănic Moldova – Perla Moldovei – pentru a serba Ziua limbii române, căci aceasta însăşi reprezintă pentru noi românii un tezaur inestimabil.", a spus pr. protoiereu Ioan Bârgăoanu.

28 August 2016

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a resfințit astăzi, 28 august, biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Cuci, Protopopiatul Roman.

28 August 2016

Sâmbătă, 27 august 2016, începând cu ora 21.00, am retrăit momentele în care, acum 100 de ani, Armata Română a trecut din Moldova spre Ardeal pentru a-l elibera și alipi la țara mamă.

28 August 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în perioada 21 – 25 august 2016, s-a desfăşurat în Parohia Stăneşti, Protopopiatul Moineşti, cea de-a doua ediție a Școlii de Vară  intitulată „Din pridvorul bisericii în mijlocul naturii”, în contextul „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”.

27 August 2016

Când Hristos era pe munte pentru actul teofanic,
A ajuns întru mulţime un bătrân c-un fiu lunatic.
Obosiţi păreau, sărmanii, după lungul drum parcurs,
Dar voiau, cu toată graba, ca să vadă pe Iisus.

Un apostol din cei nouă îl întrebă deosebi:
„Ce vrei de la El, bătrâne, ce-ai dori ca să-L întrebi?”
„Nu vreau nimic pentru mine, ci pentru fiul bolnav!
Moare sufletul în mine ştiind cât este de grav.

26 August 2016

În Parohia ”Înălțarea Domnului” Cotu-Vameș, Protopopiatul Roman, s-a desfășurat Școala de vară intitulată ”Copiii – prietenii Sfântului Nectarie”. 

26 August 2016
Pomenirea eroilor la Bacău

Marcarea a 100 de ani de la prima conflagrație mondială a avut loc într-un cadru solemn și festiv vineri, 26 august 2016, la ora 10:00, la monumentele dedicate eroilor căzuți pe câmpurile de luptă din întreaga țară, potrivit ordinului Guvernului României.
Astăzi, 26 august 2016, instituția Armatei Române a organizat un moment de comemorare a eroilor neamului căzuți în prima conflagrație mondială. Manifestările, în cadrul cărora s-au oficiat și slujbe de pomenire pentru cei căzuți la datorie, s-au desfășurat pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Pagini