Slujbă de priveghere în Protopopiatul Buhuși

21 Iunie 2016

Urmând îndemnului Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim adresat clerului, cinului monahal și credincioșilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului de a înălța rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu  pentru ca să Se sălășluiască în inimile și cugetele ierarhilor prezenți la lucrările Sfântului și Marelui Sinod din Creta harul Duhului Sfânt, astfel încât să mărturisească dreapta învățătură în Dumnezeu Cel unul în ființă și întreit în persoane, preoții și credincioșii din cuprinsul Protopopiatului Buhuși vor înălța rugăciuni către Dumnezeu, în această perioadă pentru ajutorul membrilor delegației noastre și pentru buna desfășurare a lucrărilor acestui sinod.

În Protopopiatul Buhuși slujba de priveghere din ziua de  miercuri, 22 iunie, va fi oficiată  de soborul preoților din orașul Buhuși sub protia Părintelui Protopop Vasile Cozma începând cu ora 18.00, la Catedrala „Sf. Nicolae” până către miezul nopții, urmată de citirea Psaltirii.

Joi, 23 iunie, se va oficia Sfânta Liturghie, tot la Catedrala „Sf. Nicolae” în cadrul căreia se vor rosti cereri speciale pentru Sfântul și Marele Sinod din Creta, alături de preoți și credincioși din întreg Protopopiatul Buhuși.

În același context al perioadei speciale de rugăciune, la Mănăstirile Runc și Ciolpani, din cadrul Protopopiatului Buhuși, se va oficia aceeași rânduială de către monahi și monahii, fiind la rândul lor în duhul comuniunii și rugăciunii.

Citește mai multe articole despre: priveghere, buhuși