Slujbă de priveghere pentru părintele Ioan Pui de la Parohia Urechești I

7 Decembrie 2018

La ceas de seară și rugăciune Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a participat la slujba de priveghere săvârșită pentru părintele Ioan Pui în biserica  cu hramul Sfinta Cuvioasă Parascheva din Parohia Urechești, Protoieria Sascut.

În urma trecerii la cele veșnice a părintelui Ioan Pui, un sobor de preoți și credincioși au fost prezenți în seara zilei de 7 decembrie 2018, la slujba stâlpilor. Fiind prezent în mijlocul preoților sascuteni și alături de familia îndoliată, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a adresat un cuvânt de mângâiere sufletească pentru toți cei care l-au apreciat pe părintele Ioan.

"Suntem prin rugăciune alături de familia îndurerată a părintelui.
Rolul comuniunii în biserică, reliefat și de prezența fraților preoți la această slujbă de prohodire, a enoriașilor prezenți în număr mare, enoriași ce au intrat în această comuniune harică tocmai prin păstorirea timp de 37 de ani a părintelui Ioan, preot ce a știut să păstreze tainele bisericii în liniște , fără zgomot, să le administreze enoriașilor prin pastorația duhovniceasca și comuniunea divină. 
"Liniștea atrage binele".
Prin liniștea părintelui, binele haric a fost revărsat enoriașilor parohiei în toți acești ani de pastorație.

Ca Arhiereu și păstor sunt îndurerat când un fiu duhovnicesc pleacă din familia  duhovnicească, din sânul Bisericii, căci toți în biserică suntem frați".

În numele preoților și credincioșilor pe care i-a slujit în toți acești ani și pentru care s-a rugat mereu ca un duhovnic și părinte, Îl rugăm pe Hristos, Arhiereul Cel Veșnic, să-l odihnească în pace și să-i rânduiască un loc în soborul preoților care liturghisesc în ceruri.
Veșnica lui pomenire!
 
Cei care doresc să aducă un ultim omagiu, trupului neînsuflețit al părintelui Ioan Pui, în data de 8 decembrie 2018, începând cu ora 10.00, vor putea participa la oficierea Sfintei Liturghii, iar de la ora 12.00, la slujba de înmormântare.

Citește mai multe articole despre: protoieria sascut