Sfântul Maslu și concert de colinde la mănăstirea de la Valea Budului

15 Decembrie 2018

În penultima vineri din Postul Nașterii Domnului, 14 decembrie, la ora 18.00, credincioșii și pelerinii din parohia „Sf. Dumitru” și din comuna Mărgineni, au fost prezenți la rugăciune și la un concert de colinde alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, la mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului. 

          Deja a devenit o tradiție ca sute de credincioși din diverse parohii ale Eparhiei Romanului și Bacăului, însoțiți de păstorii lor spirituali, să urce pe dealul Metocului chiriarhal de la Valea Budului spre “devenirea întru ființă” și spre unirea cu Dumnezeu.

Astfel, vineri seara, în spațiul sacru al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, credincioșii parohiei „Sf. Dumitru” coordonați de preotul paroh Ioan Pleșcău, precum și credincioși din parohia Mărgineni, coordonați de preotul paroh Nicolae Bucovineanu,  au venit pentru a se ruga și pentru a fi binecuvântați de Chiriarhul locului.

 După rugăciunile arhierești de iertare și dezlegare pe care le-a rostit IPS Ioachim, colindătorii coralei „Filomelos” din Onești, dirijate de prof. Paula Cautiș, precum și alți colindători au încântat prin vestea Nașterii Domnului pe credincioșii adunați în rugăciune și pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim. La final, vestitorii Crăciunului au  primit de la Părintele Arhiepiscop daruri.

(pr. Daniel Marari)

 

Citește mai multe articole despre: bacău