Școala de vară în Parohia Băhnișoara

30 August 2018

În perioada  26 – 29 august 2018, în Parohia Băhnișoara, Protopopiatul Buhuși s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim prima ediție a proiectului ,,Școala de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

La activitățile desfășurate au participat un număr de 29 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani, fiind coordonați de părintele paroh  Popa Marius Ciprian, colaboratori fiind doamna Bucur Ionela – fiică a satului, educator la grădinița Moldoveni și voluntarii: Movileanu George – cântăreț bisericesc și Cozma Elena, cărora le mulțumim pe această cale.

Programul Școlii de vară a debutat cu rugăciunea de binecuvântare la care au participat deopotrivă copiii și părinții, apoi o cateheză în care copiii au aprofundat noțiuni de credință ortodoxă și au primit răspuns la întrebări specifice vârstei lor.

Activitățile catehetice au fost urmate de atelierele: recreative, pictură, dezvoltare intelectuală etc. În cadrul acestora copii au pictat icoane, au învățat să joace șah și au dat frâu liber imaginației construind cu piese lego și nenumărate puzzle-uri.

La final au primit diplome de participare și au fost felicitați pentru implicarea și iscusința de care au dat dovadă în cadrul activităților desfășurate.

(pr. Popa Marius Ciprian)

Citește mai multe articole despre: scoala, de, vara, parohia, Bahnisoara