Rezultate bune la olimpiadele naționale pentru seminariștii romașcani

15 Mai 2019

În prima parte a lunii mai au avut loc fazele naționale ale olimpiadelor școlare. Elevii Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” ce s-au calificat pentru aceste faze au obținut rezultate notabile, făcând cinste, prin munca lor și a dascălilor ce i-au pregătit, școlii în care își desăvârșesc educația.

Pe data de 2 mai, la Botoșani, în cadrul concursului prilejuit de Olimpiada Națională de Limbi Clasice, elevul Enachi Alexandru (clasa a IX-a, pregătit de profesor Stoica Anamaria Irina) a fost premiat cu Mențiune la Limba Greacă Veche.

Pe 10 mai 2019 s-a încheiat Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă – pentru seminarii și licee teologice, ce a avut loc la Caransebeș. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcop al Caransebeșului, a binecuvântat laureații acestei competiții, între care au fost și elevi seminariști romașcani. Astfel, elevul Ailincăi Dumitrel (clasa a X-a, pregătit de profesor Hriban Florin) a luat Premiul al III-lea la disciplina Studiul Biblic al Noului Testament, elevul Enachi Alexandru (clasa a IX-a, pregătit de profesor Hriban Florin) a primit Mențiune la disciplina Studiul Biblic al Vechiului Testament, iar elevul Vieru Ștefan (clasa a XII-a, pregătit de părintele profesor Cozma Eduard Vasile) a obținut Premiul Special la disciplina Dogmatică Ortodoxă.

Adresăm felicitări tuturor pentru munca depusă, concretizată în rezultate frumoase, ce constituie veritabile succese personale, în măsură să definească evoluția caracterelor acestor tineri minunați, ce fac cinste părinților lor, școlii și Bisericii.

Totodată, mulțumim Înaltpreasfințitului Ioachim pentru încrederea acordată echipei de profesori a seminarului romașcan, și dragostei cu care veghează la evoluția acestor tineri promițători pentru viitorul Bisericii.

Aceste rezultate frumoase aureolează un an rodnic în privința excelenței școlare la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, marcat de rezultate bune obținute și la fazele județene ale olimpiadelor de Geografie (profesor Arcană Felicia) sau Istoria Bisericii Ortodoxe Române (preot profesor Ciobanu Vasile Bogdan), ori la Olimpiada Națională Corală – locul I la faza interjudețeană de la Focșani și la Concursul Internațional de Muzică Religioasă Kolozhsky Blagovest de la Grodno – locul al II-lea, ultimele performanțe menționate fiind obținute de corul Laudamus, pregătit de profesor Gozar Gheorghe.

 

            Prof. Pr. Amărinii Ionuț Alexandru