Protopopiatul Onești

Protopop P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu

În anul 1999, Prea Sfințitul Episcop Eftimie împreună cu Permanența Episcopiei Romanului, au decis, în luna mai, înființarea Protopopiatului de Onești, prin transferarea din orașul Tg. Ocna în municipiul de pe Trotuș cu temeiul nr. 882 și numirea în funcția de protopop a preotului paroh de la Catedrala "Pogorârea Sfântului Duh" – Pr. Alupei Constantin. Începând cu data de 1 martie a anului 2016, protopop al Protoieriei Onești este părintele Ioan Bârgăoanu, Parohia Mănăstirea Cașin II.

Protopopiatul Onești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde în total 73 de parohii, 4  Mănăstiri și 3 Schituri 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu
  • Secretar – P.C. Pr. Daniel Iordan
  • Contabil – Ec. Isache Mihaela   

Contacte:
Adresa: Str. Belvedere, Nr. 1, Municipiul Onești, Jud. Bacău; Cod poștal: 601066
Tel/Fax: 0234.312.190
E-mail: protoieriaonesti@yahoo.com 
Web: www.protoieria-onesti.ro

Știri din Protopopiatul Onești

18 Iulie 2019

Sâmbătă, 20 iulie 2019 începând cu ora 8.00, la Schitul „Sfântul Ilie” Berzunți, din Protopopiatul Onești, va avea loc slujba de resfințire a Paraclisului cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul, din cadrul complexului monahal de aici. 

16 Iulie 2019

În contextul „Anului omagial al satului româ­nesc (al preoţilor, în­vă­ţă­torilor şi primarilor gospodari) şi al Anului come­morativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericești”, la Parohia Cucuieți din Protopiatul Oneşti, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a desfăşurat marți, 16 iulie 2019, şedinţa administrativă a preoților din Protopopiatul Onești.

3 Iulie 2019

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 1-3 iulie 2019 la parohia Mănăstirea Cașin I din protopopiatul Onești s-a desfășurat prima ediție a taberei de vară Pridvorul satului ce a reunit 80 de tineri dornici de socializare și de activități cultural-catehetice menite să le descopere lucruri și cunoștințe noi care să le folosească în viața de zi cu zi dar și în cea duhovnicească.

2 Iulie 2019

Publicație trimestrială a parohiilor din arealul stațiunii Târgu Ocna, revista „Sarea pământului” pe lunile aprilie-iunie 2019 a apărut de sub tipar, fiind distribuită gratuit credincioșilor prin bisericile târgocnene.

19 Iunie 2019

În perioada 18 iunie 2019 – 8 octombrie 2019, Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” va găzdui cursurile de formare pentru proiectul european de tineret Erasmus +, Experiential Learning Festival, în calitate de partener.

18 Iunie 2019

Luni, 17 iunie, în ziua de prăznuire a Preasfintei Treimi, în Parohia Gura Slănic - Tg. Ocna, a avut loc un moment de dublă sărbătoare. Acesta a fost prilejuit în primul rând de evenimentul hramului acestei parohii.

13 Iunie 2019

În data de13 iunie, în sala “Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” a Protopopiatului Onești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc finalul Campaniei de Combatere a Delincvenței Juvenile și a Abandonului Școlar în rândul tinerilor - ediția a IV-a.

11 Iunie 2019

Luni, 10 iunie 2019, racla cu o parte din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, tămăduitorul de boli, a sosit la Spitalul Municipal “Sfântul Ierarh Doctor Luca” din Onești.

2 Iunie 2019

Din amintiri ale curățeniei lumii satului creștin românesc, în Anul Omagial al Satului Românesc, s-a conturat Ediția a II -a a Concursului CUltural-educativ “Jertfă și Recunoștință – Biserica din sat și satul din Biserică”, concurs organizat și desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, de către Protoieria Onești în parteneriat cu peste 35 de școli și licee de pe raza protoieriei.

26 Mai 2019

Biserica Parohiei Grozești din Oituz, județul Bacău, numită și Mausoleu Duhovnicesc al Eroilor Reîntregirii Neamului Românesc, a fost resfințită duminică 26 mai 2019. În cimitirul eroilor din preajma bisericii sunt înhumați 18.600 soldați care au murit în luptele de la Oituz din Primul Război Mondial. În cadrul slujbei a avut loc și o hirotonie întru preot. Cu prilejul sfințirii, biserica a primit ca ocrotitori și pe Sfântul Ioan Gură de Aur împreună cu mama sa Antusa.