Protopopiatul Onești

Protopop P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu

În anul 1999, Prea Sfințitul Episcop Eftimie împreună cu Permanența Episcopiei Romanului, au decis, în luna mai, înființarea Protopopiatului de Onești, prin transferarea din orașul Tg. Ocna în municipiul de pe Trotuș cu temeiul nr. 882 și numirea în funcția de protopop a preotului paroh de la Catedrala "Pogorârea Sfântului Duh" – Pr. Alupei Constantin. Începând cu data de 1 martie a anului 2016, protopop al Protoieriei Onești este părintele Ioan Bârgăoanu, Parohia Mănăstirea Cașin II.

Protopopiatul Onești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde în total 73 de parohii, 4  Mănăstiri și 3 Schituri 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu
  • Secretar – P.C. Pr. Daniel Iordan
  • Contabil – Ec. Isache Mihaela   

Contacte:
Adresa: Str. Belvedere, Nr. 1, Municipiul Onești, Jud. Bacău; Cod poștal: 601066
Tel/Fax: 0234.312.190
E-mail: protoieriaonesti@yahoo.com 
Web: www.protoieria-onesti.ro

Știri din Protopopiatul Onești

20 Octombrie 2019

În Duminica a XXIII-a după Rusalii, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a resfințit biserica Parohiei Scăriga din comuna Livezi, Protopopiatul Onești, județul Bacău. Cu acest prilej a oficiat Sfânta Liturghie, a rostit cuvânt de învățătură și a oferit distincții de ctitorie celor care au ajutat la înnoirea lăcaşului de cult.

19 Octombrie 2019

Comunitatea Parohiei Răcăuţi din comuna Buciumi, Protopopiatul Oneşti, nu departe de Borzeşti, leagănul copilăriei binecredinciosului voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, a primit, sâmbătă 19 octombrie 2019, la ceas de Vecernie vizita Părintelui Arhiepiscop Ioachim, care a sfințit   lucrările de zidire a unei capele a Învierii ce va purta hramul „Sfânta Mare Muceniță Varvara”.

 

 

9 Octombrie 2019

La începutul lunii octombrie, elevii Şcolii Gimnaziale „Emil Racoviţă'', Onești, însoţiţi de profesor de religie Coşa Elena Daniela, cadre didactice și părinți, au participat la festivitatea desfăşurată în cadrul Proiectului Eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!", în Protoieria Oneşti.

5 Octombrie 2019

Astăzi, 05 octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pe culmea Coșna, ce străjuiește Văile Oituzului și Trotușului, preoți din Protopopiatul Onești, au participat la un ceremonial militar-religios.

1 Octombrie 2019

În fiecare an, la data de 1 octombrie, se celebrează excelența în gerontologia socială prin valorizarea persoanei vârstnice. După Sfânta Liturghie oficiată în Paraclisului Centrului social – medical pentru persoane vârstnice din Hârja, bătrânii și personalul specializat în terapiile ocupaționale, alături de kinetoterapeuții și asistenții sociali ai instituției au desfășurat mai multe ateliere de lucru, pictură pe sticlă, jocuri interactive și alte activități recreative. Nu a lipsit sărbătoarea câmpenească, cântecul popular și voia bună.

30 Septembrie 2019

Asociația „Sfânta Anastasia Romana” a desfășurat sâmbătă, 28 septembrie, alături de Primăria orașului Târgu Ocna o amplă acțiune de ecologizare intitulată “Ziua curățeniei în Târgu Ocna - Let’s do it România”.

29 Septembrie 2019

Odată cu încheierea lucrărilor de zidire a Bisericii cu hramul Izvorul Tămăduirii, din satul Bălăneasa, comuna Livezi, aceasta a îmbrăcat haina sfințirii prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. La acest moment de sărbătoare au participat P. Cuv. Pimen Costea, vicar eparhial, PC Pr. Ioan Bârgăoanu, protopop al Protoieriei Onești, preoți din parohiile vecine, oficialități județene și locale, precum și numeroși credincioși de aici și de prin comunele din apropiere.

26 Septembrie 2019

Joi, 26 septembrie 2019, prima zi de pomenire a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, din cursul noului An Bisericesc, a fost marcată de preoții Protopopiatului Onești, care și-au prăznuit ocrotitotul. 

24 Septembrie 2019

Marți, 24 septembrie 2019, în Protoieria Onești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a desfășurat o nouă campanie de donare de sânge, parte a Proiectului Eparhial "Întinde o mână și dă o șansă vieții! Donează sânge!" .

22 Septembrie 2019

În perioada 20-22 septembrie, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Ioachim și prin grija părintelui protoiereu Ioan Bârgăoanu, tinerii Asociației Patmos - ATOR Onești au fost "Pelerinii Sfântului Andrei". Cele trei zile de pelerinaj au fost închinate Sfinților Apostoli Andrei și Filip, ocrotitorii Asociației, al căror hram urmează să fie sărbătorit toamna aceasta prin acțiuni ce vor continua duhul dobândit pe plaiurile dobrogene.