Protopopiatul Onești

Protopop P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu

În anul 1999, Prea Sfințitul Episcop Eftimie împreună cu Permanența Episcopiei Romanului, au decis, în luna mai, înființarea Protopopiatului de Onești, prin transferarea din orașul Tg. Ocna în municipiul de pe Trotuș cu temeiul nr. 882 și numirea în funcția de protopop a preotului paroh de la Catedrala "Pogorârea Sfântului Duh" – Pr. Alupei Constantin. Începând cu data de 1 martie a anului 2016, protopop al Protoieriei Onești este părintele Ioan Bârgăoanu, Parohia Mănăstirea Cașin II.

Protopopiatul Onești, din punct de vedere administrativ teritorial cuprinde în total 73 de parohii, 4  Mănăstiri și 3 Schituri 

Cancelaria protopopiatului:

  • Protopop – P.C. Pr. Ioan Bârgăoanu
  • Secretar – P.C. Pr. Daniel Iordan
  • Contabil – Ec. Isache Mihaela   

Contacte:
Adresa: Str. Belvedere, Nr. 1, Municipiul Onești, Jud. Bacău; Cod poștal: 601066
Tel/Fax: 0234.312.190
E-mail: protoieriaonesti@yahoo.com 
Web: www.protoieria-onesti.ro

Știri din Protopopiatul Onești

27 Noiembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, 25 noiembrie, Sfânta Mare Muceniță Ecaterina a fost cinstită în Parohia „Buna-Vestire” din comuna Mănăstirea Cașin, cu prilejul hramului de toamnă.

22 Noiembrie 2019

Praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului a fost sărbătorit la Onești cu sporită bucurie prilejuită de prezența în mijlocul credincioșilor de aici a părintelui Constantin Necula, conferențiar în cadrul Facultății de Teologie “Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

13 Noiembrie 2019

În ziua de miercuri, 13 noiembrie 2019, de prăznuirea Sfântului Ioan Gură de Aur și a mamei sale, Sfânta Antuza, la Parohia Grozești-Oituz a avut loc primul hram de toamnă din istoria parohiei.

11 Noiembrie 2019

Ca în fiecare an şcolar, după tradiţie, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la iniţiativa Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman cadrele didactice ale Şcolii Postliceale Sanitare alături de elevii ce urmează a deveni asistenţi medicali generalişti au fost voluntari pentru o zi la Complexul Rezidenţial pentru persoane vârstnice de la Hârja, comuna Oituz, Protopopiatul Oneşti.

4 Noiembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului un grup de 52 de pelerini, împreună cu Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, a mers într- un pelerinaj în Țara Sfântă și, cu acest prilej, au participat la Dumnezeiasca Liturghie la Așezământul Românesc din Ierusalim.

30 Octombrie 2019

Asociația “Sfânta Anastasia Romana” și-a sărbătorit în ziua de 29 octombrie hramul, reprezentat de ziua Sfintei Mucenițe Anastasia Romana.

25 Octombrie 2019

În ziua de 25 octombrie 2019, Ziua Armatei Române, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia Grozești-Oituz, preoții Protoieriei Onești, s-au întrunit în cadrul ședinței administrative.

20 Octombrie 2019

În Duminica a XXIII-a după Rusalii, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a resfințit biserica Parohiei Scăriga din comuna Livezi, Protopopiatul Onești, județul Bacău. Cu acest prilej a oficiat Sfânta Liturghie, a rostit cuvânt de învățătură și a oferit distincții de ctitorie celor care au ajutat la înnoirea lăcaşului de cult.

19 Octombrie 2019

Comunitatea Parohiei Răcăuţi din comuna Buciumi, Protopopiatul Oneşti, nu departe de Borzeşti, leagănul copilăriei binecredinciosului voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, a primit, sâmbătă 19 octombrie 2019, la ceas de Vecernie vizita Părintelui Arhiepiscop Ioachim, care a sfințit   lucrările de zidire a unei capele a Învierii ce va purta hramul „Sfânta Mare Muceniță Varvara”.

 

 

9 Octombrie 2019

La începutul lunii octombrie, elevii Şcolii Gimnaziale „Emil Racoviţă'', Onești, însoţiţi de profesor de religie Coşa Elena Daniela, cadre didactice și părinți, au participat la festivitatea desfăşurată în cadrul Proiectului Eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!", în Protoieria Oneşti.